KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Kasım 2024 Çarşamba
°C

Bakan Selçuk, öğretmenlere seslendi

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve Bingöl'deki görevli öğretmenler, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi konferans salonunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 2018-2019 eğitim öğretim yılı Eylül dönemi Mesleki Çalışma Programı açılış konuşmasını canlı izledi.

Bakan Selçuk, öğretmenlere seslendi
04 EYLÜL 2018 SALI 22:40
0
2154
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, “Öğretmenlerin daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız” dedi.

2018-2019 eğitim öğretim yılı eylül dönemi mesleki çalışma programı kapsamında öğretmenlere hitap eden Selçuk, "İyi eğitimi büyük binalar değil, iyi insanlar veriyor. Salonun ana girişinde, ´İnsan, insanın gölgesinde yetişir sözü karşılıyor´. Güçlü bir şahsiyet söz konusuysa, güçlü şahsiyeti olan talebeler yetişecektir" ifadesini kullandı.

"Öğretmenlik çocuklara bir şey öğretmek değil, öğretmenin kendi olgunlaşma yolculuğu ve yolcunun kendisi de çocuklar değil, esasen öğretmendir" diye konuşan Selçuk, şöyle devam etti:

"Deneyimli öğretmenler, sınıfa ilk gelince gözüne gözü değmeden derslerine başlamazlar. Çocuklarımızı çift kanatlı yetiştireceğiz. Bunlardan biri bilim, öbürü erdem, ahlak. Bir işi yaparken nasıl yapacağımızı tekrar tekrar düşünmek zorundayız. Öğretmenlerin daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız. Bu sadece bilimsel çalışmalar anlamında değil, öğretmenliğin binlerce yıldır değişmeyen, sanat, ustalık yönü var. Çocuğa gülümsemenin, merhametin adı aslında sanattır. Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemleri olan bir iştir. Hepimiz bunun sonunda öğrenmeye devam ediyoruz.

18 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmenimiz yok. Bunlar mevzuattaki rakamlar. Biz hepimiz öğrenme yolculuğundayız. İsterim ki bir okul çıksın "Gözetimsiz sınav yapıyoruz" desin, isterim ki bir başka okul eleştirel düşüncenin örneği olsun. Bu hayalleri gerçekleştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı´nın bir paradigma içinde olduğunu yavaş yavaş hissediyorsunuz. Ekim´de yapacağımız sunuşumuzda da bunu detaylarıyla izah edeceğiz.

1970´lerden beri eğitim sisteminin istikametinde bir değişiklik, kayıp var. Bugünlerde daha önemli bu. Bizim için günlük operasyonlarla, şu uygulamayı değiştirelim, iki-üç basamaklı olsun gibi bir dönüşüm değil bu. Çok daha büyük. Sistemin tümüyle dönüştürülmesi gereken bir durumdan söz ediyorum. Türkiye´nin imkânları giderek artıyor. Talim Terbiye Kurulu´ndaki (TTK) görevim sırasında öğretmen, öğrenci sayısı konusunda hayal ettiğim birçok şey aslında bugün var. Çok mesafe almışız. Bunu dönüştürmenin zihniyet kısmındayız. Eğer sizin katkınız, desteğiniz olursa zihniyetin dönüşmesi çok daha kısalacak. Bu çağ bize ilginç mesajlar da veriyor. İnsanı araçlarda zengin, amaçlarda yoksul kılan bir çağda yaşıyoruz. Doğayı yok etmek, uygarlık oldu bu çağda. Biz millet dediğimizde sadece insanlardan bahsetmemeliyiz, kurdu, kuşu, ormanı hepsini milletin içinde ele almalıyız. Bir soru sorma zaruretimiz var: Bizim dünyaya teklifimiz ne olacak? Bunun arayışı ve gayreti içindeyiz. Bilimi, toplumumuzun hayrı için kullanmak gerekliliği var. Mevcut uygarlığın bilimle, akılla yükselen değerleri var. Dünyadaki dördüncü büyük kırılmayı kavrayamazsak büyük sıkıntılarla karşılaşmamız mümkün.

Kararlı bir öğretmen kitlemiz var. Bunun için mutluyuz. Bir dil kurmak zorundayız. Bunu yapmazsak kavram oluşturamayız. Kendimizi özgürleştiremeyiz. Okullarımızın atölyelerle zenginleşmesi çok önemli. Bilgiden üretime dönen bir eğitime ihtiyacımız var. Bilgimiz gerçekten fazla, ancak bunun görgüye dönüşmesinde sıkıntılar yaşıyoruz. Devasa bir sistemde bu değişiklik, dönüşüm nasıl olacak? Elbette kolay olmayacak. O yüzden zamana ihtiyacımız var. Bizden acil, köklü değişiklikler beklemeyin derken, anlatmak istediğim bu aslında şeklinde konuştu.

“Garip ve mazlum bir coğrafya olan Anadolu'nun çocuklarıyız”

Programda öğretmenlere kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim İl Müdürü Kadri Engin, “Değerli öğretmen arkadaşlarım sizler en önemli mesleklerden birini icra ediyorsunuz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları ne kadar iyi yetiştirebilirsek geleceğimiz o kadar iyi olacaktır. Ülkemizin ve insanımızın tek çıkış yolu eğitimdir. Bunun için bilinçli ve sistematik çabalarımız olmalı. Ülkemizin doğusunda ve batısında yetişecek iyi insanlardan hepimiz istifade edeceğiz. Güzellikleri arttırmaya dönük çabalar geliştirmeliyiz. Kırgınlık ve sıkıntıları gidermeliyiz. Garip ve mazlum bir coğrafya olan Anadolu'nun çocuklarıyız. Hepimiz el ele vererek Anadolu'yu ve ondaki zenginlikleri korumalıyız. Onun için kalbi, kafası, yüreği ve bileği sağlam insanlar yetiştirmeliyiz' diyen Engin, yeni eğitim öğretim yılının Ülkemize İlimize ve tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.11.2024
15:13
Bingöl`ün Adaklı İlçe Devlet Hastanesinde ilk defa hasta yatışı yapılacak
Bingöl'ün Adaklı İlçe Devlet Hastanesinde ilk defa hasta yatışı yapılacak
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda, Adaklı ilçesinde dahiliye ve çocuk hastalıkları servisleri hizmete açılıyor.
20.11.2024
14:05
Yargıda yeni güz kararnamesi
Yargıda yeni güz kararnamesi
HSK 2024 yılı Adli ve İdari Yargıda Mazerete Dayalı Güz Kararnamesi'ne göre adli yargıda görevli 318 hâkim ve savcı ile idari yargıda görev yapan 14 hâkim ve savcı yeni görev yerlerine atandı… Bingöllü bir isim Başsavcı olarak tanırken, Bingöl'e gelen iki isim oldu.
19.11.2024
20:49
Ahmet Budan`a Londra`da
Ahmet Budan'a Londra'da 'Yılın İş İnsanı' Ödülü
Londra'da gerçekleştirilen 'Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi'nin 20'incisinde Bingöllü hemşehrimiz Ahmet Budan'a 'Yılın İş İnsanı' ödülü verildi. Ödül töreninde dünyadaki savaşların son bulması temennisini paylaşan Budan, Gazze'deki soykırım zulmünün durdurulması için tüm dünya liderlerinin harekete geçmesi ve zulme karşı sessizliğin bozulması çağrısında bulundu.
19.11.2024
20:05
BİNDAG, AFAD`LA YOLUNA DEVAM EDECEK
BİNDAG, AFAD'LA YOLUNA DEVAM EDECEK
Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri (BİNDAG) Derneği Başkanı Semiramis Karaarslan, derneği kapatıp faaliyetlere AFAD Gönüllüsü olarak devam edeceklerini duyurdu. Karaarslan, 6 yılda yapılanlarını özetini ise şöyle sundu;
19.11.2024
16:45
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan Japonya`da
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan Japonya'da
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Yerelde Afet Riski Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi' kapsamında Japonya'ya giden TBB heyetinde yer aldı. Heyet, 'Afet Riski Azaltma', 'Katı Atık Yönetimi' ve 'Kentsel Planlama' konularında Japonya'nın önde gelen belediyeleri ve enstitülerinde incelemelerde bulunacak.
19.11.2024
14:06
Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi`nde aylık 10 Bin hasta tedavi edilebilecek
Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde aylık 10 Bin hasta tedavi edilebilecek
Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi birinci ve ikinci dönem öğrencileri için 2024-2025 Akademik Yılı 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' gerçekleştirildi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, hasta kabul ve tedavi süreçlerinin randevulu sistemle yürütüleceğini, aylık 10 bin hastanın tedavi edilmesinin planlandığını aktardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın