KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2024 Cuma
°C

Aykal'dan demiryolu alanında dev yatırım!

Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alacak Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikasında her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçların bakım, onarım ve revizyonu yapılacak. Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur' dedi.

Aykal`dan demiryolu alanında dev yatırım!
17 EKİM 2024 PERŞEMBE 20:11
12
1257
0
AA aa

Bingöllü İş İnsanı Yılmaz Beykondu ve Oğlu Mehmet Beykondu'nun sahibi olduğu Aykal Grup, demiryolu alanındaki yatırımlarını zirveye taşıyan bir adımı daha attılar.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyünde Kasım 2023'de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından tahsis edilen bu lokasyondaki 31 Bin 800 metrekare arazi üzerine, Aralık 2023'de başlayıp Ekim 2024'de inşaatını tamamlanan, 5 Bin 200 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 12 hatlı Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikası, bugün düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile çok sayıda milletvekili ve üst düzey bürokratın katıldığı açılış töreni, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tanıtım filminin izlenmesinin ardından Aykal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Beykondu, selamlama konuşması yaptı ve fabrikaya ilişkin bilgileri paylaştı.

Avrupa'da ilk 5'te yer alacak

32 yıl önce Bingöl'de kurulan firmalarının, Türkiye'nin dört bir yanında ve Afrika ülkelerinden Tanzanya'da birçok üst yapı ve altyapı projelerinin yapımı ile her türlü demiryolu araçlarının bakım, onarım ve revizyonunu gerçekleştirdiğini aktaran Yılmaz Beykondu, açılışı yapılacak 12 hatlı fabrikada her türlü vagon, lokomotif ve lastik tekerlekli demiryolu araçlarının bakım, onarım ve revizyonunun yapılacağını belirtti.

Mevcut ve gelişmekte olan imkanlarıyla Türkiye 'deki demiryolu araçlarının bakımından sorumlu olan kuruluş olan Entity in Charge of Maintenance (ECM) tarafından belgelendirilen firmalarının sektöründe lider firmalar arasında yerini aldığını kaydeden Beykondu: “Ayrıca Uluslararası alanda yetkinliklerini ispatlayan Firmamız, Tanzanya ‘da yapmayı planladığı ECM Fabrikası ile de bu alandaki faaliyetlerini yurt dışına taşımayı planlamaktadır. Firmamız, bu ECM yetkinliğini, ERA- Avrupa Demiryolu Ajansı'nın uluslararası sayfasında da yer alarak perçinlemiştir. Ayrıca VPI Belgelendirme süreçleri başlamış olup ay sonunda bu belgeyi almaya hak kazanmış olacağız ve böylelikle Avrupa'da VPI'lı atölye sıralamasında ilk 5'te yer alıyor olacağız” dedi.

LOKOMOTİF VE VAGONLARA FUL REVİZYON

“Açılışını yaptığımız bu fabrikamızda; aylık en az 10 adet lokomotifin, 50 adet vagonun, 80 adet lastik tekerlekli demiryolu aracının bakım, onarım ve ful revizyonu ile en az 30 adet yeni yük vagonu imalatı yapacak şekilde personel, ekipman ve kapasiteye sahibiz” diyen Beykondu, şunları söyledi;

“Öte yandan Avrupa'daki iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalar neticesinde vagonlarını Türkiye'deki sınır kapısından teslim alıp, bakım onarım ve revizyonu yapıp sonrasında tekrar teslim aldığımız sınır kapısına vagonlarını bırakıyoruz.”

68 KİŞYİLE BAŞLAYAN İSTİHDAMDA HEDEF 300 KİŞİ

“Yeni yatırımın en önemli amaçlarından biri de istihdam yaratmaktır. Bu vesile ile şu an fabrikamızda 68 kişi istihdam edilmektedir. Hedefimiz; 2025 yılı sonuna kadar bu rakamı 300 kişiye çıkarmaktır. Böylelikle, bölgeye ciddi bir katkımızın olacağına inancımız sonsuzdur.

Ayrıca Firmamız, demiryolu sektöründeki potansiyeli değerlendirerek ve gelecekteki ihtiyaç öngörüleriyle; lokomotif ve tüm demiryolu araçlarının yedek parça temini konusunda da çok önemli stratejik gelişmeler kaydetmiştir. Bu amaçla, Çin merkezli Dünya liderlerinden olan CRRC Dalian firması ile iş birliği neticesinde Türkiye, Avrupa ve Tanzanya 'da distribütörlük, bakım, onarım ve yedek parça tedariki konusunda yasal birtakım haklar elde etmiştir.”

Yılmaz: “Demiryolu ağımızı geliştirmek için önemli adımlar attık”

Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, demiryolu ağlarının önemine ve bu anlamda hayata geçirilen yatırımın önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin demiryolu alanında attığı adımların ülkenin ulaştırma altyapısında büyük bir dönüşüm sağladığını vurgulayan, AK Parti ve Cumhur İttifakı döneminde demiryollarının yeniden ülkenin gündemine getirildiğini belirten Yılmaz: “Cumhuriyet'in ilk yıllarında demiryollarında ciddi bir hamle yapıldı. Ancak uzun yıllar bu alanda fazla bir gelişme olmadı. Son yıllarda ise demiryolu ağımızı geliştirmek için önemli adımlar attık. Demiryolları, önümüzdeki dönemde en önemli önceliklerimizden biri olacak” dedi.

Üretim tesisleri ile pazarlar arasında iltisak hatları kurarak sanayinin ve üretimin rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini ifade eden Yılmaz, bu konu hakkında hassasiyetle durduklarını belirterek, bu yönde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

“Ülkeye döviz kazandırmış olacak”

Aykal Grup'un Türkiye'nin demiryolu taşımacılığında öncü firmalarından biri olduğunu anlatan Yılmaz, "Aylık en az 10 lokomotif ve 50 vagonun bakımını gerçekleştirme kapasitesiyle dışa bağımlılığı azaltmaktadır. Başka ülkelerden de buraya vagonlar lokomotifler gelecek ve burada hizmet görecek şirket elemanları tarafından. Dolayısıyla ülkeye döviz kazandırmış olacak. En önemli meselelerden biri bu malum. Bu anlamda da çok ciddi katkıları olacağını ifade etmek istiyorum. Burada üretilen lokomotifler ve vagonlar, ulusal şebekelerde, üretim tesislerinde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında kullanılabilecek, bu sayede enerji tasarrufu sağlanacaktır. Bu başarı, sadece Aykal Grup'un değil, hepimizin ortak gururudur" şeklinde konuştu.

“Yerli ve milli üretimi artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz”

Son yıllarda demiryolu sektöründe yerli ve milli üretimi artırmak için önemli adımlar atıldığını, Türkiye'nin bu alanda uluslararası standartlara uygun vagon üretim tesisleri kurduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Demiryolu taşımacılığı hem yolcu hem de yük taşımacılığında stratejik bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Biz, bu sektörde yerli ve milli üretimi artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle vagon üretiminde, uluslararası standartlarda üretim yapabilen tesisler kurduk ve bu kapasitemizi her geçen gün genişletiyoruz. TÜVASAŞ gibi kurumlarımız, yerli ve milli tren setleri üretiminde öncü bir rol üstleniyor. Demiryolu sektöründeki yerli üretim hamlelerimiz, yalnızca teknolojik gelişim değil, aynı zamanda istihdam açısından da büyük fırsatlar oluşturuyor. Bu gibi yatırımlar vatandaşımıza iş imkânı sağlayarak ekonomimize doğrudan katkı sunuyor."

Yeni açılan fabrikanın, Türkiye'nin demiryolu sektöründeki yerli üretim kapasitesini artıracağını ifade eden Yılmaz, bunun ulusal şebekelerde ve yüksek güç gerektiren demiryolu taşıtlarında enerji tasarrufu sağlayacağını da sözlerine ekledi.

ÇİN İLE ANLAŞMA İMZALANDI

CRRC ile vagon imalatı konusunda da anlaşma imzalandı. Aykal Grup adına Mehmet Beykondu ile Çin ve üçüncü taraf temsilcilerinin törenle imzalarını attığı anlaşma kapsamında Aykal Demiryolu Araçları Yapım-Bakım-Onarım Fabrikası'nda 600 vagon üretimi yapılacak. Bu sayı, daha sonra katlanarak devam edecek.

DUALARLA AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Konuşmaların ve anlaşma imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından dualarla açılış kurdelesi kesildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, daha sonra fabrikayı dolaşarak iş ve işlemler hakkında bilgi aldı.

Program, yemek ikramının arından sona erdi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.10.2024
02:12
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
12Bingölspor taraftar rekoruyla ligi inletip 3 puanı almak istiyor
BAL Liginin ilk iç saha maçında pazar günü Hakkâri Zapspor'u ağırlayacak olan 12 Bingölspor, taraftarlarıyla aylar sonra buluşacağı mücadelede tribün rekoru kırmayı ve maçtan galip ayrılıp 3 puanı taraftarına armağan etmek istiyor. Kulüp Başkanı Engin Özturan; 'Yaktığımız şampiyonluk meşalesinde tüm halkımızı tribünlerde görmek istiyoruz' dedi.
18.10.2024
02:08
Anşin:
Anşin: 'Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı Çalışanlarının Her Zaman Yanındayız'
Türk Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, yayınladığı basın bildirisinde 'aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışlarımızın her zaman yanındayız' dedi.
17.10.2024
18:29
Bingöl`de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
Bingöl'de TÜBİTAK 4007 Bilim ve Teknoloji Şenliği başladı
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bingöl Bilim ve Teknoloji Şenliği'nin açılışı yapıldı.
17.10.2024
18:06
Bingöl`de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de 2 Bin 654 kişi işe yerleştirildi
Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı. İŞKUR İl Müdürlüğünce bugüne kadar toplam 2 bin 654 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden İl Müdürü Baycuman, ayrıca 7 bin 159 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, Bin 252 işyerinin ziyaret edilerek kurumsal hizmetler hakkında bilgi verildiği ifade etti.
17.10.2024
17:35
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
Kredi kartında savunma fonu alınmayacak
AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi.
17.10.2024
09:57
Murat Kurum, Malatya depremine ilişkin yeni detayları paylaştı
Murat Kurum, Malatya depremine ilişkin yeni detayları paylaştı
Murat Kurum, Malatya'da dün gerçekleşen 5.9'luk depreme ilişkin yeni bir açıklama yayınladı ve 211 ihbarın değerlendirildiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın