KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Aydemir: 'Öğrencilere soruşturma açılacağı tehdidini yapanlar kimlerdir?'

Bingöl Pir Ali Kız öğrenci yurdunda yaşanan olayın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'na bir önerge veren Aydemir, şu iddiada bulundu: 'Öğrencilere soruşturma açılacağı tehdidini yapanlar kimlerdir? Herhangi bir öğrenciye bu sebeple soruşturma açılmış mıdır?'

Aydemir: `Öğrencilere soruşturma açılacağı tehdidini yapanlar kimlerdir?`
07 ARALIK 2021 SALI 17:03
18
2742
0
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Pir Ali Kız öğrenci yurdunda yaşanan gelişmelerle ilgili, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu tarafından yanıtlanması için meclise bir önerge sundu.

Aydemir, önergede şu iddialara yer verdi:

“Bingöl Pir Ali Kız Yurdunda son bir haftadır yaşanan olaylar, şehrin tamamında bir strese, gerginliğe sebep olmuş durumda. Bingöl Üniversitesi öğrencisi olan ve Pir Ali Kız Yurdunda kalan 20 yaşındaki Şifanur'un intihar edip hayatını kaybettiği olayın ardından henüz bir hafta geçmemişken eli bıçaklı bir erkeğin güvenliğe rağmen yurda girip son kata kadar çıktığı ve elindeki bıçakla tehditler savurduğu iddiası yurtta kalan öğrenciler tarafından dile getirilmektedir. Bu korkunç olay karşısında savunmasız kalan öğrenciler bir süre yurt bahçesinde "can güvenliğimiz yok" sloganları eşliğinde eylemlerde bulunmuşlardır. Kolluk kuvvetlerinin ve yurt güvenliğinin eylem yapan öğrencilere soruşturma tehdidinde bulundukları bizzat öğrenciler tarafından ifade edilmiştir. Kendi zafiyetlerini bir kenara bırakıp, güçlerini öğrenciler üzerinde göstermeye çalışan kolluk kuvvetlerinin bu tutumu da ayrıca gündeme alınması gereken önemli bir husus olarak görülmektedir.

Bu bağlamda;

1.) Pir Ali Kız Yurdunda neler oluyor? Şifanur'un intiharı ile ilgili herhangi bir bulgunuz var mıdır, soruşturma ne aşamadadır?

2.) Pir Ali Kız Yurduna giren kişi kimdir, hakkında soruşturma başlatıldı mı?

3.) Eli bıçaklı birisinin yurda girmesi bir güvenlik zafiyetinin olduğunu göstermekte, bu konuda bir yasal işlem başlatacak mısınız?

4.) Öğrencilere soruşturma açılacağı tehdidini yapanlar kimlerdir? Herhangi bir öğrenciye bu sebeple soruşturma açılmış mıdır?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın