HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir: 'Bingöl ili Karlıova ilçesi sınırlarında bulunan Aynik ve Kızılağaç köylerinde Karacehennem ormanları olarak bilinen 35 hektarlık alan, 350 bin dönümlük orman alanı şu anda tek tek kesiliyor yani 50 futbol sahası büyüklüğünde bir alan, orman. Arkadaşlar, daha dün Paris İklim Anlaşması'nı imzaladık. İşte bu da AKP'nin ekolojiye, doğaya bakış açısını, ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koymaktadır.'
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Genel Kurul'da Karlıova ilçesindeki Karacehennem Ormanları'ndaki ağaç kesimlerini gündeme getirdi.
Aydemir, konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Sayın Başkan, sayın Meclis; AKP kurulduğu günden bu yana yaklaşık yirmi yıldır çiftçilerin, üreticilerin, hayvan üreticilerinin lehine, faydasına ve menfaatine yaptığı bir şey varsa lütfen buradan gelip sesli ifade etsinler. AKP üreteni sevmez, AKP çiftçi düşmanıdır, AKP hayvan üreticisini sevmez çünkü orada emek vardır, rant yoktur, yolsuzluk yoktur, hırsızlık yoktur. AKP kimi sever? AKP müteahhitleri sever, betonu sever, asfaltı sever. Bakın, iki örnek vereyim hemen, 1 milyar 30 milyon euro İstanbul Havalimanı'nın işletme kira bedeli, yıllık bedeli 1 milyar 30 milyon euro kim tarafından silindi? Cumhurbaşkanı tarafından silindi. Kimindi? 5 şirketin. Peki, bu 1 milyar 30 milyon euroyu çiftçiye destek olarak sunamaz mıydı? Alın bundan çıkarın AKP'nin çiftçiye, hayvan üreticisine bakış açısı nedir. Arkadaşlar, dün belki Meclis tarihine geçen 353 kabul oyuyla, bütün partilerin ittifakıyla Paris İklim Anlaşması burada kabul edildi. Bakın, o anda, o saatlerde, Bingöl ili Karlıova ilçesi sınırlarında bulunan Aynik ve Kızılağaç köylerinde Karacehennem ormanları olarak bilinen 35 hektarlık alan, 350 bin dönümlük orman alanı şu anda tek tek kesiliyor yani 50 futbol sahası büyüklüğünde bir alan, orman. Arkadaşlar, daha dün Paris İklim Anlaşması'nı imzaladık. İşte bu da AKP'nin ekolojiye, doğaya bakış açısını, ikiyüzlülüğünü bir kez daha ortaya koymaktadır. Bir an önce, Karacehennem ormanlarında yapılan, güvenlik adı altında yapılan bu orman kesimine son verilmelidir. Bakın, Karacehennem ormanlarının kesilmesi demek, oradaki Kızılağaç, Aynik ve Sağnis köylülerinin geçim kaynaklarının kesilmesi demektir. Bakın, Karacehennem ormanlarının kesilmesi demek, Bingöl merkez ve Genç ilçesinin içme suyu ihtiyacını sağlayan su kaynaklarının kurutulması demektir. Buradan Bingöl halkına sesleniyorum, maalesef ki sizin içme suyunuzu kesiyor AKP, bunun farkında olun. İlk seçimde bunları sandığa gömmeniz, sizin içme suyu kadar hak olan. İçme suyunuza el atan bu AKP iktidarını cezalandırmak olacaktır. Yine, buradan bütün Bingöl halkına şunu da hatırlatmayı bir borç biliyorum: Bundan tam bir ay önce yani 10 Eylül itibarıyla, geçmişte bakanlık da yapmış ve hâlen şu anda AKP Bingöl Milletvekili olan Sayın Cevdet Yılmaz'a bu orman kesiminin yapılmaması için defalarca çağrıda bulunduk. Yani "Bu ormanlar siyasetüstüdür." dedik. Yani bu, ormanların kaynağından gelen su kaynakları, senin annen de içiyor, kardeşin de içiyor. Bütün Bingöllüler gibi "Bu su kaynaklarına kıymayın." dedik. Maalesef kaptı kaçtıya getirildi, nasıl ihale yapıldığı hakkında da hiç kimsenin bir bilgisi yok. Dün sabah itibarıyla ve şu anda da devam eden 350 bin dönümlük orman alanı kesiliyor.”
Anlamadan bilmeden yorum yaziyorsunuz adam orman yakmayin diyor daha dün paris iklim antlasmasi oylandi diyor bizimkiler pkk bilmem feto bilmem neler neler biraz akliniz varsa konuyu önce anlayin 20 senedir iktidar olan ne yapmis hirsizlik yoksuluk torpil Isci memur ac üniversite mezunlari perisan tarim ormancilik sifif döviz almis basini gidiyor bunlari konusun yazin cizin
Kökten çıkarılmıyor erdal efendi tek amaç arkasına sığındığınız teröristlerin barınacak yerlerinin berteraf edilmesi, orman inşallah daha gür çıkacaktır.
o gün gençte iki canımız ciğerimiz senin savunduğun o pislikler yüzünden şehit edildiler fedaş işcileri için çık konuş niye bunlar konuşulmuyor yok bilmem orman bilmem ne geçin bu bahaneleri orman kesildiyse gene gelir ama bu iki gençimiz artık gelmiyor
@Misafir Kullanıcı Senin zihniyetin başarı giden yolda yapılan her eylemler doğrudur tarzında mı? Ağaç keserek doğayı tahrip ederek bir yere varmak ülkenin itibarını azaltır. O kadar asker ne iş yapıyor çıkıp operasyon yapsın. Tedavi olmanı tavsiye ederim.
@Misafir Kullanıcı Nedeni ne olursa olsun doğaya zarar vermek hiçbir kitapta yazmaz ve hatta kuranı Kerim'de bu yasaklanmış bile.gidin okuyun çakma müslümanlara dır sözüm
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın