Bingöl Belediyesi Atık su arıtma tesisiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Doğan Karasu; “Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ya çalışmıyor, ya bilerek çalıştırılmıyor ya da Atık Su Arıtma Tesisinin vanaları açık bırakılmıştır. Şehrin kanalizasyon suyu Ğayt Deresi ile Göynük Çayının birleştiği noktada bu dere ve çayın suyuna karışıyor. Kirli, kimyevi zehirler ve maddeler içeren bu su Murat Nehri ile birleşiyor ve suları, doğayı kirlete kirlete yoluna devam ediyor.”
Bingöl Belediyesi Atık su arıtma tesisiyle ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Doğan Karasu, şu açıklamalarda bulundu:
“Bingöl Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi ya çalışmıyor, ya bilerek çalıştırılmıyor ya da Atık Su Arıtma Tesisinin vanaları açık bırakılmıştır. Şehrin kanalizasyon suyu Ğayt Deresi ile Göynük Çayının birleştiği noktada bu dere ve çayın suyuna karışıyor. Kirli, kimyevi zehirler ve maddeler içeren bu su Murat Nehri ile birleşiyor ve suları, doğayı kirlete kirlete yoluna devam ediyor. Atık Su Arıtma Tesisinden salınan su diğer suları, doğayı, çevreyi, canlıları ve bir bütün olarak ekolojik sistemi tehdit ediyor, zehirliyor. Şehrin pis, zehirli suyu neden doğaya salınıyor? Şehrin kirli suyu neden arıtılmıyor? Hangi çağda yaşıyoruz? Bingöl Belediyesi bir tesisi işletemeyecek kadar aciz mi? Doğaya ve çevreye ilgisizlik neden? Şehirden döşenen borularla kirli suyu şehir dışına çıkar, bu kirli ve zehirli suyu en yakın bir yerde dereye sal!!!. Ne güzel, ne kadar rahat belediyecilik!!!.
Bingöl Belediyesi kendi uhdesinde olan kirli, zehirli suya sahip çıkamıyor. Yazık, çok yazık!!!. Hangi tarihten bu yana bu suyun salma suya dönüştürüldüğünü, ne zaman gerekli önlemlerin alınacağını da bilmiyoruz. Fail Bingöl Belediyesidir. Ya Bingöl Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bingöl tarım İl Müdürlüğü ne düşünüyor? Durumdan haberleri var mı, bir çalışmaları olacak mı? Bingöl Belediyesini kirli suyuna sahip çıkmaya davet ediyoruz: Doğayı, suları, çevreyi kirletecek görev kusurunu ortadan kaldırmasını bekliyoruz. Bingöl Belediyesi derhal Atık Su Arıtma Tesisini faaliyete geçirmelidir, doğanın tahribatını ortadan kaldırmalıdır. Yazık, bu çağda kirli suyu arıtamıyoruz, doğaya salıyoruz.
Bingöl çiftçileri de bu suyu sulama suyu olarak kullanmaktan vaz geçmelidir. Bingöllü çiftçilerin önemli bir bölümü bu suyun toprağı güçlendirdiğini, verimi artırdığını düşünüyor. Bu düşünce ve inançla bu kirli suyu tarımda kullanıyor. Oysa bu düşünce ve inanç yanlıştır. Bu su zehirdir, kimyevi karışımlardan oluşmaktadır, tarlalara, yetiştirilecek bitkilere zararlıdır. Bingöl çiftçisinin bu konudaki yanlış bilgisinin düzeltilmesi için kurumlar düzeyinde bilgilendirici çalışmalar yapılmalıdır.”