KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ekim 2025 Pazartesi
°C

Aşılamada hedef belli oldu! Normalleşme ne zaman?

Kısıtlamaların esnetilmesi tartışılırken, vaka sayısı kadar aşılanma oranlarının da dikkate alınması istendi. Aşı takvimine göre sağlıkçılar, 65 yaş üstü, asker, polis ve öğretmenlerin de aralarında olduğu 'riskli ve hareketli' 12 milyon kişi, martın ilk haftasına kadar aşılanırsa gevşeme kararları daha kolay alınacak.

Aşılamada hedef belli oldu! Normalleşme ne zaman?
26 OCAK 2021 SALI 09:58
0
1988
0
AA aa

Edinilen bilgiye göre, tüm planlar beklenen aşıların gelmesi, hazırlanması ve öncelikli kitlelere yapılmasına göre belirleniyor. Hükümette yapılan hesaplamalara göre, ikinci parti olarak gelen 6.5 milyon aşının, hazırlanıp kitlelere uygulanmaya başlaması için en kısa olasılıkla 15 gün gerekecek. Bu, şubat ayının ikinci haftasını bulacak. İkinci parti aşılamayla, ilk 3 milyon dozla beraber, şubat sonuna kadar 6 milyon kişinin aşılanması tamamlanabilecek.

2 HAFTA İÇİNDE 10 MİLYON DOZ DAHA

Yapılan plan işlerse, 15 gün içinde 10 milyon aşı daha gelecek. Bu aşıların kitlelere yapılması da mart ayının başını bulacak. Bu takvime göre, 20 milyona yakın aşı, ikinci tur aşılanmalar da hesaba katıldığında en fazla 15 milyon kişiye yapılmış olacak. Bu da “öncelikli, hareketli ve riskli” kitlelerin aşılanmasına yetecek.

ÖNCE ‘RİSKLİ VE HAREKETLİ' KİTLE

Daha önce açıklandığı gibi risk grupları ve hareketli olan kitlelerin aşılanmasına öncelik verileceği için, koronavirüsün bulaşması ve kitlelere yayılması da azaltılmış olacak. Verilen bilgiye göre, ikinci dozları yapılacak olan yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanı, 8 milyon 65 yaş üstü, 1 milyon emniyet mensubu, 1 milyon TSK mensubu, 1 milyon öğretmenin aşılanmasına öncelik verildiğinde, 12 milyon kişiden oluşan ilk hedef kitlenin aşılanması tamamlanmış olacak.

NORMALLEŞMEDE İKİ FARKLI GÖRÜŞ

Hükümette yapılan değerlendirmelerde, farklı iki görüş bulunuyor.

1-AŞAMA AŞAMA AÇILALIM: Şubat ayının ikinci yarısından itibaren okullar, lokanta ve kafelerin aşama aşama kontrollü olarak açılmasını savunanlarla, mart ayının ikinci yarısına kadar beklenmesi gerektiğini dile getirenler bulunuyor. Erken davranılmamasını savunanların daha çok bilim kurulu üyeleri olduğu, daha önce harekete geçilebileceğini dile getirenlerin de ekonominin durumunu gözönünde bulunduran siyasiler olduğu belirtiliyor.

2-ÖNCE AŞILANMA BİTSİN: Toplantılarda, kısıtlamaların daha erken kaldırılmasını savunanlar, birinci dalganın sonunda, kontrolsüz açılmanın sonucunu gören okul ve işletme sahiplerinin bundan sonra daha dikkatli olacağı görüşünde. Konulacak yeni kurallarla kontrolün sıkı tutulacağını öne sürüyorlar. 5 bin olan vaka sayısının 15-20 bini bulması durumunda, sağlık altyapısının bunu kaldıracağı yorumları yapılıyor. Okulların açılmasının virüsün çocuklar ve gençler aracılığıyla evlere taşınması anlamına geleceği, 65 yaş grubunun aşılanması bitmeden okulların açılmaması gerektiğini belirtenler de bulunuyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.10.2025
17:16
GGC`DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ`NE ZİYARET
GGC'DEN BİNGÖL BASIN KONSEYİ'NE ZİYARET
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu Başkanı Bozarslan ve beraberindeki heyet, Bingöl basın Konseyi'ni ziyaret etti. Ziyarette, her iki kuruluş arasında karşılıklı destek ve iletişimin güçlendirilmesi yönünde temenniler dile getirildi.
26.10.2025
17:12
Bingöl Veteranlar Antalya`da Şampiyon Oldu!
Bingöl Veteranlar Antalya'da Şampiyon Oldu!
Antalya'da 22-27 Ekim 2025 tarihleri arasında düzenlenen 'Efsaneler Master Cup' futbol turnuvasında büyük bir başarıya imza atan Bingöl Veteranlar Futbol Takımı, şampiyonluk kupasının sahibi oldu.
26.10.2025
16:59
Ormangören:
Ormangören: 'Köylerimizin sorunlarını takip edeceğiz'
Beraberindeki heyetle Karlıova köylerini ziyaret eden DEM Parti Bingöl Eş Başkanı Sedat Ormangören, bölge halkının özellikle altyapı, içme suyu, mezra yolları, kilit taşı eksikliği ve sağlık personeli yetersizliği konularında sıkıntılar yaşadığını belirtti.
26.10.2025
15:06
Bingöl`de ürküten sarsıntı!
Bingöl'de ürküten sarsıntı!
Komşuda yaşanan deprem Bingöl'de de hissedildi. Sarsıntı, yüksek katlarda paniğe neden oldu.
25.10.2025
16:49
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5`e Çıktı
12 Bingölspor Fırtınası Devam Ediyor! Zirvede Fark 5'e Çıktı
Ligin 8. Haftasında konuk ettiği Mardin temsilcisi Mazıdağı Fosfatspor'u bitiş düdüğüne dakikalar kala kaydedilen golle mağlup eden 12Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatmakla kalmayıp, en yakın rakibi Niğde Belediyespor'la aradaki puan farkını 5'e çıkararak rahat bir nefes aldı.
25.10.2025
16:47
Bingöl`de 750 öğrenciye forma desteği
Bingöl'de 750 öğrenciye forma desteği
İstanbul'da faaliyet gösteren BİNYAD Derneği tarafından başlatılan 'Çocuklarımız Formasız Kalmasın' kampanyası kapsamında Bingöl'deki 750 öğrenciye forma hediye edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın