2012 yılından itibaren öğrenci alınmayan arıcılık programına; özellikle üniversitenin “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” alanında pilot üniversite seçilmesi ile birlikte yeniden öğrenci alımı için YÖK'e yapılan müracaat olumlu sonuçlandı ve programa yeniden öğrenci alınması onaylandı.
Konuya ilişkin üniversiteden yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere üniversitemiz, 2016 yılı Ekim ayında YÖK tarafından “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesi çerçevesinde beş pilot üniversiteden birisi olarak seçilmiş, bu programa “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma” genel başlığı altında öncelikle “Arı ve Arı Ürünleri” ile “Ekonomik Değeri Yüksek Bitkilerin Tespiti ve Değerlendirilmesi” ana temalarıyla dâhil olmuştu. Üniversitemizin akademik geleceği, bu proje merkezinde ihtisaslaşma sürecine girmiştir. Programın başarısı; başta ilimiz olmak üzere bölgenin sosyoekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacaktır” denildi.
Arıcılık programının; yayla balcılığı ile öne çıkan Bingöl ilinin kaliteli ve sertifikalı bal üretimi projesine destek vermesi planlanıyor. Programın özellikle arıcılığa meraklı gençlerin ilgisini çekeceği düşünülüyor.