KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2024 Çarşamba
°C

Antalya sel felaketi emsal karardır

Bingöl'de 2017 yılında yaşanan sel felaketinde birçok kişin mağdur olduğunu söyleyen Bahçelievler Muhtarı Emine Çakmak; Antalya'da yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar tarım sigortası olmamasına rağmen bir defalığına mahsus zararları karşılanmıştı.

Antalya sel felaketi emsal karardır
27 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA 19:35
7
3304
7
AA aa

2017 yılında Çapakçur Deresinde sağanak yağıştan dolayı köprüde göçük medyana gelen sel olayında mağdur olan vatandaşların zararı, tarım sigortaları olmadığı gerekçesiyle karşılanmadı.

2017 yılında Çapakçur Deresinde meydana gelen sel felaketinde, köprünün bir tarafında büyük çapta hasar oluşurken, aşağı çarşı vadi projesi için kurulan şantiyenin de büyük bir bölümü sular altında kaldı. Sel'e mağruz kalan ahırlardaki hayvanlar telef olmuştu. Sel felaketinin ardından Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri selden zarar gören tarım arazisi ve telef olan hayvan sayısını belirlemişti.

SEL MAĞDURLARINA CEVAP: TARIM SİGORTANIZ YOK

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, sel felaketinin bilançosunu yansıtan raporunun ardından, mağdur olan vatandaşlara gelen üst yazıda, ‘‘tarım sigortanız olmadığından kurum olarak zararınızı karşılayamıyoruz.''  denildi. Son yıllarda Bingöl'ün yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Çapakçur taşkınının ardından tarım sigortalarının olmadığı gerekçesiyle zararları karşılanmayan sel mağdurları, Tarım ve Orman Bakanlığına sunulması üzerine Bingöl Valiliğine dilekçe yazdı.

ANTALYA SEL FELAKETİ EMSAL KARARDIR

Bahçelievler Muhtarı Emine Çakmak'ın sunduğu dilekçede yakın zamanda Antalya'da yaşanan sel felaketinin emsal alınmasını istedi. Antalya'da yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar tarım sigortası olmamasına rağmen bir defalığına mahsus zararları karşılanmıştı. Çapakçur deresi taşkınında mağdur olan vatandaşlar, Antalya'da uygulanan yöntemin emsal gösterilerek kendi zararlarının da karşılanmasını istedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40616)
01 Mart 2019 Cuma 12:42
bingölde millet vekili olsaydı sahip çıkardı. onlar ancak kendi çıkarları ve yandaşlarına torpil için çalışsınlar. oy zamanı biz millet için gece gündüz çalışıyoruz ... yav he he çok iyi çalışıyorsunuz..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40565)
28 Şubat 2019 Perşembe 12:43
dere yatağına ev yapın doğanın dengesini bozun sonra da devlet bize bakmirrrrr pehhh... antalya ile siz bir misiniz orada üretim var emek var siz de ne var ki devlet karşılasın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40539)
28 Şubat 2019 Perşembe 07:46
bizim insanlarımız bu gibi afetlerin gelmesini dört gözle bekliyor. devletten ne koparırsak kar mantığı. devlet malının dinen tehlikesini bilseler resmi kurumların yanından bile geçmezler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40518)
27 Şubat 2019 Çarşamba 20:47
bahçesinde 100 ağacı olan bilirkşeye zarar tespitinde 1000 adet ağaç yazdırırsa böyle ortada kalırlar dürüst olmayı öğrensinler....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40594)
28 Şubat 2019 Perşembe 22:51
@Misafir Kullanıcı Kimsede allah korkusu kalmazsa..yalan dolan ile yeterki para gelsin nasıl gelirse gelsin derse..kul hakkı yetim hakkı devletimin haksız yere parasını yemeye yeltenirse elbette nasip olmaz o para...iyiki mahşer var iyiki cennet cehennem var...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40557)
28 Şubat 2019 Perşembe 11:01
@Misafir Kullanıcı Abim Benim söylediğin şey çok doğru
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40552)
28 Şubat 2019 Perşembe 10:15
@Misafir Kullanıcı aynen kim ne kopardı.sanki başka devlet ödeme yapıyor. hak olan neyse düşünen yok.bizde helal haram fark etmez nasıl olsa devlet veriyor.yek kürküm ye
23.10.2024
18:37
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Bu Saldırıda Savunma Sanayiinde Elde Ettiğimiz Başarılar Hedef Alındı'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TUSAŞ'taki saldırıyla ilgili, 'Bu hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayiinde elde ettiği başarıları hedef almıştır' dedi.
23.10.2024
16:46
Bingöl`deki güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Bingöl'deki güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı
Bingöl'de 'İl Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi. Okulların güvenliği, uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele, karayolu trafik güvenliği, genel güvenlik ve asayişi etkileyen konular tek tek irdelendi.
23.10.2024
16:30
Ankara`da TUSAŞ tesislerine terör saldırısı!
Ankara'da TUSAŞ tesislerine terör saldırısı!
TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın terör saldırısı olduğunu, şehit ve yaralıların bulunduğunu açıkladı.
23.10.2024
14:48
Solhan`dan Dünya Şampiyonluğu için Romanya`ya…
Solhan'dan Dünya Şampiyonluğu için Romanya'ya…
Türkiye'de şampiyon olan Solhan Ayak Tenisi Takımı, Dünya Ayak Tenisi Şampiyonası için Romanya'ya gitti.
23.10.2024
14:29
Vali Usta, üs bölgesinde Mehmetçik ile bir araya geldi
Vali Usta, üs bölgesinde Mehmetçik ile bir araya geldi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bin 670 metre rakımda bulunan üs bölgesini ziyaret ederek jandarma personeli ile bir araya geldi.
23.10.2024
02:07
Bingöl İl Özel İdaresi 2024`te de rekor kırdı!
Bingöl İl Özel İdaresi 2024'te de rekor kırdı!
Bu yıl için 430 milyon TL'lik yol yatırımı yaptıklarını belirten Genel Sekreter Enes Üçgül: 'Toplamda 580 kilometre yolu tamamlayarak ilimize kazandırdık. Çoğu bölgede çalışmalarımız bitti, birkaç hafta içinde diğer yatırımlarımızda tamamlanacak ve sezonu yine rekorla kapatmış olacağız. Hedefimiz, önümüzdeki yıl da bu rakamların üzerine çıkmak' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın