2017 yılında Çapakçur Deresinde sağanak yağıştan dolayı köprüde göçük medyana gelen sel olayında mağdur olan vatandaşların zararı, tarım sigortaları olmadığı gerekçesiyle karşılanmadı.
2017 yılında Çapakçur Deresinde meydana gelen sel felaketinde, köprünün bir tarafında büyük çapta hasar oluşurken, aşağı çarşı vadi projesi için kurulan şantiyenin de büyük bir bölümü sular altında kaldı. Sel'e mağruz kalan ahırlardaki hayvanlar telef olmuştu. Sel felaketinin ardından Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri selden zarar gören tarım arazisi ve telef olan hayvan sayısını belirlemişti.
SEL MAĞDURLARINA CEVAP: TARIM SİGORTANIZ YOK
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, sel felaketinin bilançosunu yansıtan raporunun ardından, mağdur olan vatandaşlara gelen üst yazıda, ‘‘tarım sigortanız olmadığından kurum olarak zararınızı karşılayamıyoruz.'' denildi. Son yıllarda Bingöl'ün yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Çapakçur taşkınının ardından tarım sigortalarının olmadığı gerekçesiyle zararları karşılanmayan sel mağdurları, Tarım ve Orman Bakanlığına sunulması üzerine Bingöl Valiliğine dilekçe yazdı.
ANTALYA SEL FELAKETİ EMSAL KARARDIR
Bahçelievler Muhtarı Emine Çakmak'ın sunduğu dilekçede yakın zamanda Antalya'da yaşanan sel felaketinin emsal alınmasını istedi. Antalya'da yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar tarım sigortası olmamasına rağmen bir defalığına mahsus zararları karşılanmıştı. Çapakçur deresi taşkınında mağdur olan vatandaşlar, Antalya'da uygulanan yöntemin emsal gösterilerek kendi zararlarının da karşılanmasını istedi.