KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

Anne ve babalara seminer

Zübeyde Hanım Anaokulu, anne ve babalara yönelik ‘Çocukluk çağı sağlık sorunları' konulu bir seminer düzenledi.

Anne ve babalara seminer
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:02
0
2797
0
AA aa

Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından organize edilen seminerde, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Uyar, 0-6 yaş gurubu çocuklu ailelere yönelik “Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir seminer verdi. 

Hafta sonu Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sevgin, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdiresi Hatice Başoğuz ve öğrenci velileri katıldı.

Programda “Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir sunum yapan Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Mehmet Uyar, sunum teklifinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Okul idaresinin yaptığı çalışmanın çok güzel olduğunu belirten Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Uyar, okul idaresine teşekkür etti.

“Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir sunum yapan Dr. Uyar, “İlköğretim çağında 16 milyonu aşkın öğrenci, 500 bin civarında öğretmen ve okul çalışanı bulunmaktadır. Okul döneminde geçirilen bazı hastalıklar ömür boyu kalıcı sakatlıklara sebep olmaktadır. Okul çağı fiziksel ve ruhsal gelişim sürecinde çocukların gerek faydalı gerek zararlı kimi alışkanlıkların edinildiği bir dönemdir” dedi.

Okullar çocukların bir arada bulunduğu, çocuklara ulaşmanın kolay olduğu bir ortam sağladığına dikkat çeken Dr. Uyar, “Aşı kampanyaları, sağlık taramaları ve benzeri durumlar için sağlık hizmetleri sunumunun kolay olduğu alanlardır. Ancak birlikte yaşamanın beraberinde getirdiği bazı sakıncalar da vardır. Bulaşıcı hastalıkların daha kolay yayılmasına sebep olma gibi. Okul çağı döneminde hastalık etmenleri yetişkin ve yaşlılık dönemine göre farklılık gösterir. Örneğin kabakulak ve suçiçeği hastalıklarını çoğumuz çocukluk döneminde geçiririz. Yine boğaz enfeksiyonu sonucu gelişebilen kalp ya da eklem romatizması 15 yaşından sonra çok nadirdir. 1930 tarihli umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 164. maddesi okullarda hekim ve hemşire bulunmasını ve sağlık hizmetlerinin bunlar eliyle okullarda verilmesi gerektiğini söyler. Ancak günümüzde hemşiresi ve hekimi olan okul yok denecek kadar azdır. Kısaca çocukluk ve okul dönemi özel ilgi ve bakım gerektiren, kendine özgü sağlık sorunlarının olduğu bir dönemdir” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın