KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Nisan 2026 Pazar
°C

Anne ve babalara seminer

Zübeyde Hanım Anaokulu, anne ve babalara yönelik ‘Çocukluk çağı sağlık sorunları' konulu bir seminer düzenledi.

Anne ve babalara seminer
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 09:02
0
2591
0
AA aa

Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından organize edilen seminerde, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Uyar, 0-6 yaş gurubu çocuklu ailelere yönelik “Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir seminer verdi. 

Hafta sonu Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere; İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sevgin, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdiresi Hatice Başoğuz ve öğrenci velileri katıldı.

Programda “Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir sunum yapan Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Mehmet Uyar, sunum teklifinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Okul idaresinin yaptığı çalışmanın çok güzel olduğunu belirten Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Uyar, okul idaresine teşekkür etti.

“Çocukluk Çağı Sağlık Sorunları” konulu bir sunum yapan Dr. Uyar, “İlköğretim çağında 16 milyonu aşkın öğrenci, 500 bin civarında öğretmen ve okul çalışanı bulunmaktadır. Okul döneminde geçirilen bazı hastalıklar ömür boyu kalıcı sakatlıklara sebep olmaktadır. Okul çağı fiziksel ve ruhsal gelişim sürecinde çocukların gerek faydalı gerek zararlı kimi alışkanlıkların edinildiği bir dönemdir” dedi.

Okullar çocukların bir arada bulunduğu, çocuklara ulaşmanın kolay olduğu bir ortam sağladığına dikkat çeken Dr. Uyar, “Aşı kampanyaları, sağlık taramaları ve benzeri durumlar için sağlık hizmetleri sunumunun kolay olduğu alanlardır. Ancak birlikte yaşamanın beraberinde getirdiği bazı sakıncalar da vardır. Bulaşıcı hastalıkların daha kolay yayılmasına sebep olma gibi. Okul çağı döneminde hastalık etmenleri yetişkin ve yaşlılık dönemine göre farklılık gösterir. Örneğin kabakulak ve suçiçeği hastalıklarını çoğumuz çocukluk döneminde geçiririz. Yine boğaz enfeksiyonu sonucu gelişebilen kalp ya da eklem romatizması 15 yaşından sonra çok nadirdir. 1930 tarihli umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 164. maddesi okullarda hekim ve hemşire bulunmasını ve sağlık hizmetlerinin bunlar eliyle okullarda verilmesi gerektiğini söyler. Ancak günümüzde hemşiresi ve hekimi olan okul yok denecek kadar azdır. Kısaca çocukluk ve okul dönemi özel ilgi ve bakım gerektiren, kendine özgü sağlık sorunlarının olduğu bir dönemdir” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın