Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari, hükümetin gündeme taşıdığı Anayasa Değişiklik Paketi hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı verilmesi sebebiyle paketi desteklediklerini söyleyen Ensari, ancak diğer taleplerinden de vazgeçmediklerinin altını çizdi.
Anayasa değişikliğini önemsediklerini belirten Ensari, Memur-Sen olarak EMASYA'nın kaldırılması, YAŞ ve HSYK Kararları'nın yargı denetimine açılmasıyla Anayasa'daki geçici 15. maddenin kaldırılması yönündeki isteklerini vurgulayarak, “EMASYA kısa süre sonra kaldırıldı. Diğer önerilerimizin de bu pakette yer alması, hükümetin sivil toplumun önemi ve önceliğine yönelik bakış açısını yansıtması açısında da önemlidir.2008 ve 2009 toplu görüşmelerinde birinci hedefimiz olarak ortaya koyduğumuz toplu sözleşme hakkına yönelik mücadelemizi hep sürdürdük. 2009 Toplu Görüşme Tutanağı'nda yer alan, Kamu Görevlilerinin Demokratik ve Sendikal Hakları Çalıştayı'nda da, kamu çalışanlarının özlük haklarını koruyup, iş güvencesini tartışmaya açtırmadan toplu sözleşme yapılabileceğine dair bir görüş çıkmasını sağladık. Anayasa paketinin gündeme geldiği son bir hafta içinde de, kamu çalışanlarını kapsamayan bir çalışmanın eksik kalacağını söylemiştik. Gelinen nokta, gecikmiş de olsa, hakkımızın verilmesi açısından anlamlıdır. Çalıştayın hemen ardından, siyasi iktidarın taahhüdünü gerçekleştirme kararlılığı kamu çalışanları adına bizleri de memnun etmiştir” dedi.
Uzlaştırma Kurulu Kararları'nın bağlayıcı olması önerisini, kendilerinin de yıllardır dile getirdiklerini belirten Ensari, mücadelesi verilen bir talebin karşılanması adına, bu kazanımı da önemsediklerini kaydetti. Pakette kamu görevlilerine grev hakkı verilmemesi ve siyaset yasağının kaldırılmamasının bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Ensari, TBMM'de yer alan ve almayan partilerin desteği ile bu maddenin de pakete ekleneceğini umduklarını dile getirdi.
Ensari, “Değişiklikleri olumlu bulmakla birlikte yeterli görmüyoruz. Ayrıca ‘egemenlik yetkisinin yetkili kurumlar eliyle kullanılacağı' ifadesinin, ‘egemenlik yetkisini millet adına TBMM kullanabilir' şeklinde değiştirilmemiş olmasını da doğru bulmuyoruz. Kamuoyunun yakından takip ettiği Anayasa değişikliği paketi, bizim de yakın takibimizdedir. Darbe ürünü Anayasa'nın varlığına bir bütün olarak son verilerek demokratik hukuk devletini gerçek anlamıyla var eden, yeni sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'nın, daha fazla zaman kaybetmeden, yapılması ve yazılması gerektiğinde ısrarcı olduk. Bu ısrarımızdan vazgeçmemekle birlikte, ülkenin kronikleşmiş sorunlarına son vermeyi hedefleyen Anayasa değişikliği paketini de önemsiyoruz” diye konuştu.
Bingölonline Haber Servisi