KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2025 Pazar
°C

Amatörlerin profesyonel yürekleri vardır

ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu' yapılan özel, güzel ve amatör spor kulüplerinin nabzını tutacak röportajda, yetkililere görev ve sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Valilik ve diğer kurumların görevlerini, kulüplerin sıkıntıları ve yaşanan diğer gelişmeleri değerlendiren Alimoğlu, bakın neler söyledi...

Amatörlerin profesyonel yürekleri vardır
17 OCAK 2008 PERŞEMBE 10:21
0
949
0
AA aa
Mahmud Arda'nın Röportajı
Bingöl'de spor faaliyetlerini ve spor camiasının çalışmalarını kamuoyuna aktarmada önemli çalışmalar yapan gazeteniz Kent Haber, bu kez amatör ligi ele aldı. Kendi imkânlarıyla ayakta duran ve devlet desteğinden yoksun bırakılan Bingöl 1. Amatör Ligi'nde beklentilerin ve sıkıntıların neler olduğu konusu Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Ekber Alimoğlu ile yaptığımız söyleşide dile getirildi. Kulüplerin desteksiz kalışından sporcuların gayretine, halkın ve kamu kurumlarının spora bakış açısından kulüplerin ortaya koyduğu fedakârlık örneklerine kadar birçok konuyu değerlendiren Alimoğlu, çok önemli bir noktaya da değinmeyi ihmal etmedi.
‘Başbakanı lisanslı olarak futbol oynamış bir ülkede yaşıyoruz' diyen Alimoğlu: “Bunu bir şans olarak görmekteyim ancak olumlu yansımalarını da görmek hakkımızıdır diye düşünüyorum” dedi.
İşte amatör lig ilişkin yönelttiğimiz sorular ve Alimoğlu'nun yanıtları…
Kent Haber: Öncelikle ASKF'nin görevlerini ve amaçlarını anlatabilir misiniz? Geçmişten bu yana.
ALİMOĞLU;  “Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 1996 yılında Kurucu Başkan Vahdettin Uzunyayla ve arkadaşlarının girişimleri ile hiçte kolay olmayacak bir çalışma sonucu kuruldu. Kuruluş amacı zaten tüzüğümüzde mevcut. Hedef; spor kulüplerinin sayısını artırmak ve toplumun spor yapan her kategorisine hizmet edebilmektir. Amaç sağlıklı ve zinde toplum oluşumunda yer almak ve sportif faaliyetler organize etmektir. Bu işi başlatan arkadaşlarımıza teşekkür etmeden geçmek istemiyorum.”
Kent Haber: ASKF olarak bugüne kadar Bingöl'de ne gibi çalışmalar yaptınız?
ALİMOĞLU;  “Her şeyden önce,  önceki dönemlerde her ay bir yere taşınmak durumundaydık. Çünkü federasyonumuza ait bir merkezimiz yoktu ve uzun yıllar kira mukabilinde oturuyorduk. İlk iş olarak Bingöl amatörüne hizmet edebilecek bir mekânın tedarik edilmesi için uzun uğraşlarımız sonucunda kendimize ait bir mekânımızın olmasını sağladık. Şu anda ikamet ettiğimiz daireyi Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'ndan parasını çıkarmak sureti ile satın aldık ve şimdi kendi mekânımızda biz ve taban birlikleri sorunsuz bir şekilde rahat ve sıcak bir ortamda çalışmalarımız sürdürmekteyiz. Federasyonumuz kurulduğunda ilimizde toplam 8 amatör kulüp mevcuttu.  Zaten federasyon olabilmek için asgari 15 kulübün mevcudiyeti şartı var olduğu için o günlerde federasyonu kuran arkadaşlarımız kulüp sayısını 15 çıkardılar. 1998 yılından beri ben ve arkadaşlarım görev yapmaktayız. Bu süre içinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar sonucunda şu anda Bingöl'de amatör kulüp sayısının 33 olması küçümsenemez bir rakam ama yeterli olduğunu söylemem de mümkün değil. Zira Bingöl'de bu sayının 50'den fazla olması gerektiğine inanmaktayım. Bu sayının artması için çalışmalara devam etmekteyiz. Aslında kulüp sayısının fazla olması veya lisansiyer sporcularının sayısından çok, faaliyet etme durumları daha önemli olduğu için toplumu bu yönde bilinçlendirmek zorundayız. Bunun için sizinde bildiğiniz gibi bir seri toplantı düzenlemeye başladık. Okullar ve mahallelere kulüp açma çalışmaları için bir çalışma başlattık. Ve bu çalışmaların en önemli ve unsurlarında olan beden eğitimi öğretmenleri ile bir toplantı yaptık ve devamında mahalle muhtarları ile devam edeceğiz. Netice olarak kurulacak “ İl Spor Konseyi”  bu çalışmaları daha da verimli hale getirecektir.”
Kent Haber: Göreve geldiğiniz günden buyana kaç kulüp kurulmasını sağladınız. Ayrıca bu kulüplerden kaçı faaliyetlerine devam ediyor?
ALİMOĞLU;  Direkt veya dolaylı katkılarımla 12 kulüp kurulmasına vesile oldum. Faaliyetlerine sağlıklı olarak devam edebildiklerini söylemek mümkün değil. Bunun çeşitli nedenleri var onları anlatacağım. ‘Kulüpler neden faaliyet göstermiyorlar?' sorunun tek cevabı var. O da ilgi ve destek görememeleri.  Ama son yaptığımız kulüpleşme çalışmalarının sonuçlarını alabilirsek çok daha kulübün kurulmasında etkim olacak, ancak kulüp sayılarının çokluğu bir marifet gibi görünse de asıl olan kulüplerin faaliyetlerin içinde ne kadar yer aldıklarıdır”
Kent Haber: Şu anki kulüp sayısını ve faaliyet düzeylerini yeterli buluyor musunuz?
ALİMOĞLU; “Elbette ki yeterli bulmam mümkün değil. Bölgemizde nüfus oranına göre lisansiyer sporcu sayısı olarak birçok ilden daha iyi durumda olmamıza rağmen federe müsabakalarda istenilen organizasyonlar yapılamamakta. Bu büyük eksikliktir. Bunu giderilmesi gerekmektedir.”
 
Kent Haber: Kulüplerin daha etkin olabilmesi ve faaliyetlerde yoğunlaşması için sizce tek sorun devlet yardımlarının olmayışı mı? Özel teşebbüslerin spordaki etkinliği nedir?
ALİMOĞLU;  “Bakın… Türkiye Cumhuriyeti Anayasası madde 57 diyor ki; “Devlet spor yapmayı özendirir, başarılı sporcuları ödüllendirir ve spor yapmaya teşvik eder,” Bunu kim yapacak?  Tabi ki devlet erkini elinde bulunduranlar, ilgili bakanlık,  valiler, spor genel müdürlüğü, il müdürlükleri, kaymakamlar, belediyeler,  devletin bu kurumları kamu adına hizmet üretirken, sosyal devlet olmamın gereği olan sosyal aktivitelere de katkı sunmak durumundalar. Spor tesisi yapmak, hastane, okul, cami, yol ve benzeri hizmetler yapmaktan daha önemsiz bir hizmet değildir. İl özel idareleri, yıllık bütçelerini yaparken bir sonra ki yılda o ilde yapılabilecek sportif faaliyetlerin maliyetini çıkarılarak ona bir bütçe konması gerekmiyor mu? Haliyle Bingöl ilinde özel teşebbüsler sporu bir angarya olarak görmekten öteye gitmedikleri için onlardan bu denli bir desteğin beklenmesi olası değil. Bu tamamen bir anlayış ve kültür olayıdır. Oysaki sporda gelişmenin sağlanması için bazı kanunlar çıkartılmış olmasına rağmen bu anlayışı benimsemeyen özel teşebbüs, ‘Sponsorluk Yasası'nın nimetlerinden faydalanmayı aklına bile getirmiyor. İlimizde hiçbir mahallede semt sahası mevcut değilken civar illerde belediyeler ve özel firmalar birkaç semt sahası ve spor salonları inşa etme yarışı içindeler.  Bingöl'de Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesisleri dışında bir tek pota veya kale kuracak bir alan gördünüz mü?  Netice olarak devlet, amatör spor yapan kulüplere ve sporculara azami ihtimamı göstermek durumunda. Sporun insan sağlığı için ne denli önemli olduğu ve gençliğin gayri ahlaki işlere bulaşmamasında önemli bir etken olduğu unutulmamalıdır.”
 
Kent Haber: Kulüplerin kalkınabilmesi ve istediği hedeflere ulaşabilmesi için Bingöl'de neler ihtiyaç var. Yâda istenip de elinizde olmayan hangi imkan var?
ALİMOĞLU; “Öncelikle zihniyetlerin değişmesi lazım ve sporun üst düzeyde yapılabilmesi için gerekli alanların inşa edilmesi her mahalleye semt sahaları ve spor salonlarının yapılaması lazım. Aslında spora sadece sahada veya spor salonunda yapılan müsabakalar olarak değil, bir toplumsal gereksinim olarak bakmak durumundayız. Bütün dünya, sporun daha verimli yapıla bilmesi ve her yaştan insanın spor yapabilmesine imkân yaratacak ortamlara yönelik çalışmalar yapmaktadır. Spor sadece gençlerin yapacağı bir zevk aracı olarak görülmeyip, çocuğu ile spor yapabilen ebeveynlerin de spor yapması teşvik edilmeli. Bunun için de ortamın yaratılması gerekmektedir. Bilindiği gibi amatör spor kulüplerinin belli oranda bütçeleri mevcut olmadığından sporu geliştirmede çok ta etkili olabilmeleri beklenemez, ancak kamu yararına hizmet eden dernekler olduklarından valiliklerin ve belediyelerin doğrudan destek sunmaları mümkün.  Ekonomik olarak yeterli düzeyde imkana sahip olmamız durumunda yapacağımız çok hizmetler olacaktır.  Ki bazı illerde bu imkâna sahip federasyonlarımızın olduğunu bilmekteyiz.”
Kent Haber: Kulüpleşmenin getirileri nelerdir? Kulüp kurmak sadece masraf yapmak mıdır yoksa toplumsal değerleri korumak için maddiyatı gözden çıkarmak mı gerekiyor?
ALİMOĞLU; “Kulüpleşmenin getirisi olmaz ancak kulüp, kurulma aşamasında belli bir miktarda tescil için ilgili federasyonlara belli oranlarda tescil bedeli öder, daha sonra mücadele edecek lig kategorisinde yer almak için katkı bedeli yatırır. Ama ben, kulüp kurmayı sadece masraf olarak görmek istemiyorum. Bunun bir sosyal faaliyet olduğundan hareketle, sonuç alabileceğimiz kanısındayım. Zaten amatör kulüp idarecileri zamanlarını fahri olarak amatörce bir sevda ile ayırırken aynı zamanda finansmanını da kendileri karşılamaktadırlar. Oysaki Türkiye dışında bu iş böyle yapılmıyor. Amatör idareci zamanını ayırarak kamu hizmeti yaparken devlet onun yaptığı iş ve işlemlerinin finansmanını sağlayarak daha verimli çalışma ortamı sunmakta.  Toplumsal değerler dendiğinde aklıma şu gelir. ‘Ruhen ve bedenen sağlıklı toplum yaratabilmek için bazı fedakârlıkların yapılaması gerekmektedir.'  Bu çalışmaların semeresini görmek hepimizi son derece mutlu edecektir. Türkiye'de toplam 5 bin 500 amatör spor kulübü varken Almanya'da 86 bin, İngiltere'de 94 bin gibi rakamlarla ifade edilmektedir.  Kaldı ki Başbakanı lisanslı olarak futbol oynamış bir ülkede yaşıyoruz bunu da aslında biri şans olarak görmekteyim ancak olumlu yansımalarını da  görmek hakkımız diye düşünüyorum”
Kent Haber: Halkın veya resmi kurumların spora bakış açısı nasıl? Sadece ‘faaliyet olsun da gerisi önemli değil mi, yoksa gençlerimizi sporla muhafaza edebiliriz' düşüncesi mi hakim?
ALİMOĞLU; Öncelikle kamu kurumlarının spora bakışını sizde müşahede ediyorsunuz ki, yok denecek kadar az. Ama gönlümüzden geçen, yüzlerce personeli olan resmi kurumlar sporun hiç değilse bir dalında faaliyet göstermelidirler. Kendi personelinin ve personel çocuklarının oynayabilecekleri sahalar ve tesisler kurmalılar. İmkânları nispetinde diğer spor kulüplerine örnek olmalıdırlar ve öncülük etmeleri gerekmektedir. Sağlıklı toplumun bulunduğu bir ortamda yaşamak herkes için bir nimetken aynı şekilde asosyal bir toplumda yaşamanın sıkıntıların her birimiz olumsuz şekilde hissedebilir ve sıkıntılarına duçar oluruz.   Bilhassa kamu kurumları spora daha çok önem vermenin çabası içinde olmalıdırlar,”
 
Kent Haber: Halk, sporun yükselebilmesi için elini taşın altına bırakıyor mu? Yoksa ‘olursa olur, olmazsa da ziyanı yok' psikolojisi i içerisindeler?
ALİMOĞLU; “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinden kurtulup, başkasını sokan yılanın bir günde bizi sokacağı ve zarar vereceğini gözardı etmemek lazım. Paylaşımcı ve katma değer sunan eylemlerde yer almalı her birey. Küçük ve palyatif mutluluklar, suya yazılan yazılardan farksızdır.  Ben mutlu isem herkes mutludur demek yerine, herkesin mutlu olabileceği işler yapmak durumundayız. Küçük olsun benim olsun demek yerine pastayı büyüterek herkesin faydalanmasını tercih edersek huzurlu bir toplum haline geliriz. Örnek vermek gerekirse; Amatör müsabakalarımız izlemeye gelen İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ekrem Çelik,  iki köy arasında oynanan bir müsabakada centilmenliği ve güzel davranışları görünce çok mutlu oldu ve o iki kulübümüze spor malzemesi alarak ödüllendirdi. Bu davranışından dolayı Sayın Ekrem Çelik'e teşekkür ederim.”
 
Sayın Alimoğlu, ASKF'nin görev ve sorumlulukları, kulüpleşme ve faaliyet durumlarını bu şekilde özetlemenizi okuyucularımız açısından şuan için yeterli görüyorum. Ben, söyleşimize son yılların en çok konuşulan ve şuanda bitimine 2 hafta kalan amatör lig ile ilgili yönelteceğim sorularımın yanıtlanmasını istiyorum.
ALİMOĞLU ;  “Evet son iki hafta. Gerçi ligimiz bitti diyebiliriz.  Yenimahalle Bingöl Spor Kulübü İl Şampiyonluğunu garantiledi. Bu Kulübümüze 3. Lige Terfi Müsabakalarında üstün başarılar diliyorum. Bu arada unutmadan ifade edeyim Bingöl 1. Amatör Lig'e katılan Y.M. Bingöl Spor Ağaçeli,  Çaytepe, Genç Telekom, Köy Hizmetleri, Çeltik, Kardeşler, Kervansaray ve Karlıova Yıldırımspor'a, müsabakalarımızı yöneten hakemler ve gözlemcilerimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline ve her müsabakanın olaysız bir şekilde oynanması için görev alan emniyet mensubu arkadaşlarımıza teşekkür etmeden geçmek istemiyorum”
 
Kent Haber: Malumunuz, geçtiğimiz yıllarda adından pek bahsedilmeyen ve kamuoyu tarafından takip edilmeyen amatör lig son 3 yıldır spor camiasının en çok konuştuğu konu haline geldi. Bunun sebebi sizce nedir?
ALİMOĞLU: “Bunun sebebi bence alışkanlıklarımızı değiştirmek olarak görmekteyim.  Uzun yıllar Bingöl'den bir takımın 3. lige çıkabilmesi için amatör kulüplerimiz özverili bir şekilde çalıştılar ama imkânları üst turlara gitmeye elverişli olmadığından bütün iyi niyetlerine rağmen başarılı olunamadı. Çünkü rakipler çok daha sıkı ve ciddi bir şekilde hazırlanarak geliyorlardı. Ancak 3. lige çıkabilmek için mahalli sporcularımızla olamayacağı anlaşıldı ve ilk olarak Yenimahalle Bingölspor, sezon başından itibaren civar illerden alınan sporcularla ilk defa birinci gruptan çıkma başarısını gösterdi ve final gruplarına çıkarak mücadele etmeye hak kazandı. Final müsabakalarında bilindiği gibi averajla  Van Belediyespor 3. Lig'e terfi etti.  Bu durum Bingöl spor kamuoyunun ilgisini çekti ve yapılması gerekenin bu olduğu kanısına varıldı. Müsabakalar üst düzey olunca elbette kamuoyunun ilgisi artar, seyir zevki olan müsabakalar izlenir. Bu alanda Yenimahalle Bingölspor bir kıvılcım yaktı ve artık başarının final oynamak değil, finali kazanmak olduğunu gösterdi. 2006-2007 sezonunda  Bingöl Belediye Spor Kulübü yeni bir yapılanmanın içine girerek sezon başından olmak üzere bütün takımı yeniden kurdu ve il dışından alınan futbolcular ile lige başlayarak doğru bir adım attılar. Sevindirici olan, alınan her futbolcu nokta transfer edilmiş gibi çok başarılı ve verimli oldu. Bunun semeresini de Elazığ ve Ankara'daki müsabakalarda gördük.  Elbette bir sezon önce Yenimahalle Bingölspor'un yaptığını bir sonraki sezon Bingöl Belediye Spor Kulübü yaptı. Birinde eşikten döndük bir diğerinde içeri girdik. Bu dönemlerde her iki kulüp başkanı ve yönetim kurullarını tebrik etmek lazım. Vefa çok önemli bir olgudur.   Bingöl için kim hangi alanda ne yapmışsa her doğrusunu taktir etmek gerekir. Şimdi Sıddık Budan ve yönetimi Yenimahalle için spora ne oranda katma değer kattıkları önemli. Aynı şekilde Bingöl Belediye Spor Kulübü'nü 3. Lig'e çıkarma başarısını ve becerisini gösteren Şeref Varolgüneş' i de Bingöl halkının taktir etmesi gerekiyor. Her güzel iş yapan kişinin her alanda adından sitayişle bahsetmek vefanın gereğidir.”
Kent Haber: Sayın Alimoğlu, Yenimahalle'yi bu kadar cazip kılan etken neydi? Parayı ikinci planda tutan bu kulübün, kamuoyu tarafından beğeniyle karşılanmalarının sebebi neydi sizce?
ALİMOĞLU; “Yenimahalle Bingölspor, kendi imkânlarını kendi bulup değerlendiren bir yapıda olduğu için faaliyet yürütürken başkasından bir maddi beklentisi olmadığından o takımın taraftarlarına cazip gelmekte ve izlenebilme ortamı doğmaktadır. Yenimahalle, 3 sezondur amatör ligimizde faaliyet göstermekte ve her sezon daha iyi bir takım yapabilme imkânına sahip olduğu için daha güçlü bir kadro kurmakta ve diğer takımlara oranla başarılı olması elbette doğaldır. Bence diğer mahallelerin de bu örnekten yola çıkarak bir kulüp kurmaları ve kendi mahallelerinde aynı sinerjiyi yaratmaları gerekmektedir. İnanıyorum ki bir diğer mahalle aynı faaliyeti icra ederse aynı beğeniyi ve desteği görecektir. Her mahallenin bir futbol takımının olması ve sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalanması durumunda terfi ligine gidecek takımın daha ciddi ve verimli bir çalışma yapmasına vesile olacaktır”
Kent Haber: Şuanda mevcut takımların durumu ne? Yeterli potansiyel var mı? İstediğiniz hedefi yakalayabildiniz mi?
ALİMOĞLU; “Değerlendirilebilinir ise Bingöl'de yeterli derecede potansiyelin var olduğu muhakkaktır. Ancak gerekli desteğin sağlanması halinde var olan potansiyel ortaya çıkacaktı. Kulüplerimiz maddi imkânsızlıklar yüzünden altyapıya önem veremedikleri için yetenekli gençlerin ortaya çıkması mümkün olmamaktadır.”
Kent Haber: Daha etkin bir lig oluşturulabilmesi için neler olmalı?
ALİMOĞLU:  “Daha etkin bir lig olması için olması gereken tek şey, amatör kulüplerimizin ekonomik olarak desteklenmesi, sezon başlamadan önce kulüplere gerekli malzemenin tedarik edilmesi ve lisans ücretlerinin karşılanması. Zaten önümüzdeki günlerde bir brifing dosyası hazırlayıp yönetim kurulu üyelerimiz ve taban birliklerinin temsilcileri ile birlikte Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret ederek amatör kulüplerimizin ve ildeki spor yapısını kendilerine arz edeceğiz. Zaten kulüplerimizin istekleri uçuk talepler değildir. Sadece spor yaşamlarını idame ettirebilecekleri imkânın sunulmasından öteye gitmez. Ve sayın valimizin bu konuda bizlere yaklaşımının olumlu olacağına inanıyorum. Zaten son Anayasa değişikliğinde amatör federasyonlara ve amatör kulüplere valiliklerin ve belediyelerin ayni ve nakdi yardım yapmasına müsaade etmektedir. Artık destek yapılmasının önündeki engellerde kalkmış olacaktır. Sanırım ‘Spor Kulüpleri Yasası' en geç Mart veya Nisan ayında yürürlüğe girecektir. Bu yasanın çıkmadan evvelki görüşlerimize başvuruldu ve her il federasyonu çeşitli önerilerde bulundu. Son olarak önerilerimiz Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon'u tarafından Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu'na sunuldu ve sayının bakanın da önerilerimizin makul, gerçekçi ve kabul edilebilir olduğunu belirtti. Yasanın bu şekilde çıkması halinde spor kulüplerimizin daha rahat organize olabilecekleri ve spor alanlarına daha çok gencimizi çekebileceklerini umuyorum”
Kent Haber: Bu yıl Yenimahalle Bingölspor'un şampiyon olması kesinleşti. En az Yenimahalle kadar başarılı gördüğünüz başka bir takım var mı? Yada Yenimahalle'nin başarı çizgisini yakalamaya çalışan kulüp var mı?
ALİMOĞLU; “Ben lige katılan her takımı başarılı buluyorum, zira zor şartlarda lige katılabilen her takım övgüyü hak etmiştir. Büyük ve başarılı takımların sebebi hayatı diğer takımlardır. Yenimahalle başarılı ise bu başarının gerçek sebeplerinden biri rakiplerinin mevcudiyetidir. Yenimahalle Spor Kulübü'nün kurulması ile o mahallede bir canlanmanın yaşandığını görmek memnuniyet vericidir. Aynı uygulamanın Bingöl'ün eski ve büyük mahallerinden olan Kültür Mahallesi'nde ve diğer mahallelerde de yapılması ve her mahalleye bir kulüp kurmanın gerekliği vardır. Zira mahalle takımları arkalarında belli oranda taraftar desteği görebilecekleri için daha çok insan müsabakaları izlemeye gelecek ve başarı zaten kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Bu anlamda çalışmalar yapmaktayız. Kulüp kurmak isteyen her mahalleye gerekli malzeme desteğini sağlamak için spor il müdürlüğünden lazım gelen anlaşmaları yapmış durumdayız.  Bu anlamda Yenimahalle'yi, sportif başarıdan çok sosyalleşme gerçekleştirdikleri için yönetim kuruluna ve katkıları olan her kese teşekkür ediyorum.”
Kent Haber: Şuanda mevcut profesyonel bir takımımız var. Sizce Yenimahalle de 3'üncü Lig'e yükselebilecek mi?
ALİMOĞLU; “Evet şu anda yıllar sonra bir takımımız profesyonel ligde mevcut. Elbette ki bu güzel bir olay ve umarız ki B.Bingölspor orada kalıcı olmak ve hatta daha üst klasmanda kendine hak edeceği yeri bulacaktır. Kesin olan bir gerçek var, o da Bingöl'ü civar illerden farklı kılan bir özelliktir. Taraftar desteğinin her zaman üst düzeyde olduğu ve bunun da bizi diğer illerin önüne çıkardığıdır. Bir önceki sezonda Adana'da takımını desteklemeye gelen binlerce taraftar bizden nüfus olarak beş kat daha büyük olan Vanalıları şaşırtmıştı. Yine Ankara'daki final müsabakalarında Ankara'ya 3–4 saat mesafede bulunan Niğde'den en fazla 50 taraftar varken, 15 saat mesafeden gelerek B.Bingölspor'u desteklemeye gelen binlerce taraftar bizim daha önemli olduğumuzu kanıtlamıştır. Yenimahalle'nin 3'ncü lige yükselmesi hayal değil ancak çok iyi bir takım kurmaları lazım ve şu andaki kadrolarına çok kaliteli sporcularla takviyede bulunmaları şart. Kulüp Başkanı Sıddık Budan'ın ifade ettiğine göre en az 6 kaliteli sporcu alacaklarını ve bunlarında tespit edildiğidir. İnşallah aynı heyecanı bu yıl yine yaşar Bingöl halkı. Bilindiği gibi TFF'nin UEFA kriterlerine uygunluk sağlaması için Türkiye 3'ncü Profesyonel ligin 2010 yılına kadar kaldırılacağı ve onun yerine amatörün kaliteli ve cazip hale gelmesi için deplasmanlı amatör lig ihdas edilecek. Umut ediyorum ki o zamana kadar takımlarımız profesyonel statülerini kazanırlar. Ancak terfi ligi son anda bir değişikliğe uğramaz ise Bölgesel olacağı için Yenimahalle'nin gerekli transferleri yapması durumunda başarılı olacağına inanıyorum.”
 
Kent Haber:  Bingöl Belediyespor, 3. Lig terfi maçlarına giderken Bingöl'de adeta işyerleri kapanmış, resmi kurumlar tatil edilmişti. Aynı yaklaşımın Yenimahalle için de gösterileceğine inanıyor musunuz?
ALİMOĞLU: “Bingöl Belediye Spor Kulübü'nün müsabakaları sırasında zamanın Valisi Sayın Vehbi Avuç, müsabakaya gitmek isteyenin gidebileceğini yani o gün Bingöl'de bütün resmi dairelerde çalışanların idari izinli sayılacaklarını söylemesi. Daha önceden de yapılabilirdi. Ancak bundan sonraki dönemlerde yapılacağına inanıyorum. Çünkü adı ne olursa olsun Yenimahalle, köyhizmetleri veya bir başka kulüp gidip başka illere karşı Bingöl ilini temsil ediyorsa artık o takım Bingöl ilini temsil edeceğinden aynı ihtimam ve destek sağlanmalıdır. Çünkü nasıl ki Bingöl Belediye Spor Kulübü'nün başarısı Bingöl ile anıldı ise terfi ligine gidecek takımımızda göstereceği başarıda öncelikle Bingöl'ü olumlu yönde afişe edecektir.  Spor'un bir ilin sosyal ve ekonomik yönden gelişiminde çok etkili bir araçtır”
Kent Haber: Bu sezonun özet bir değerlendirmesini yaparsak, artı ve eksilerimiz neler olabilir sizce?
ALİMOĞLU ; “2007–2008 sezonunun daha verimli geçebilmesini sağlamak için gerekli maddi imkâna sahip olmayan takımlar lige katılamadıkları için bunun çok önemli bir eksiklik olarak değerlendiriyorum. Gönül, her takımın gerekli şartlara haiz olmaları ve düzenlenen bütün organizasyonlara katılmayı arzu ederdi, ancak bunu gerçekleştiremedik. Bu konuda herkesten önce kendimi eleştirmeden geçemem. Zira onlara gerekli ortamı sağlamam federasyon başkanı olarak benim görevimdir. Ancak gelecek sezon bu durumun daha farklı bir çizgide olacağını umuyorum ve bu etkinliklerin daha üst düzeyde yapılabilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
 
Kent Haber: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? Spor camiasına, futbolculara, teknik heyetlere, kulüp yöneticilerine ve taraftara ne gibi önerileriniz olacak?
ALİMOĞLU;  “Temenni manasında söylenecek çok şey var aslında. Türkiye'de bizimle aynı görevi yapan 76 tane İl Federasyonu var. Hepsinin amacı önce iller bazında sonra da Türkiye genelinde sporda topyekûn bir kalkınmanın ve atılımın yaşanmasını sağlamaktır. Yılda 2 defa yapılan Başkanlar Kurulu toplantılarında bu amaca yönelik fikirler ve projeler üretmekteyiz. Meclis'ten, amatörler ile ilgili bir kanun veya kararname çıkarılacaksa uygulamalardan amatör kulüplerimiz ve sporcularımızın azami derece de faydalanmaları yönünde çeşitli görüşler ve önerilerde bulunmaktayız. Son çıkacak ‘Spor Kulüpleri Yasası'nın tamamen kulüplerin lehine çıkması için çok çaba harcadık. TBMM'den bu şekli ile çıkarsa kulüplerimizin maddi konuda sıkıntılarını ortadan kaldıracak güzellikler hayat bulacaktır. Ondan sonra desteği sunacak olan her ilin Mülki İdare Amiri olan Valiler ve Belediye Başkanlarının spora bakış açısının çok önemli olacağı, spora ve sosyal etkinliklere önem verecek üst düzey idarecilerimizin sağlayacakları destekle ileriye doğru atılımlar yapacağımıza inanıyorum. Zira sporun sosyal etkinlerin yanı sıra içinde eğitim, ahlak ve kültür unsurlarını da içinde barındırmaktadır.  Atatürk; “Türk Milletti zekidir,  hayatını spor yaparak sürdürmelidir” derken bütün bu unsurların içinde bulunduran sporun ne kadar önemli olduğuna dikkatimizi çekmiştir. Sporda mahalli bir kalkınma için her kurum ve kişinin kendine düşen görevi yapması gerekiyor. Amatörce zamanını ve parasını bu uğurda harcayan her kese büyük saygı duyuyorum. Ve onların çok özel insanlar olduğuna yürekten inanıyorum. Zira hiç karşılıksız  “kamu hizmeti” yapmaktadırlar.
Bu arada uzun yıllardır bulunduğum bu görevde her zaman çalışmaktan büyük zevk duyduğum,  ancak bazen istemeyerekte olsa gönüllerini kırdığım üzdüğüm veya tarafımdan haksız muameleye maruz kaldığını idea eden kulüp idarecilerinden, antrenörlerden ve sporcu kardeşlerimden özür diliyorum. Aslında bizimkisi “Kol kırılır yen içinde kalır” Çünkü biz bir alizeyiz. Bu ailenin daha da büyümesi dileği ile Teşekkür ederim”
Ayrıca sportif faaliyetlerin daha da gelişmesi, kalkınması ve eksiklerin giderilmesi için kurulduğu günden buyana elinden gelen gayreti gösteren ve spor sayfası ile camiayı kendine bağlayan Kent Haber Gazetesi'ne, başarılı çalışmalarından ve bizlere bu tür imkanlar tanıdıklarından ötürü şükranlarımı sunuyorum”


BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2025
18:12
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli ders süreci 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma; 'Bir okulda Zazaca dersinin verilebilmesi için en az 10 öğrencinin veya bir öğretmen ataması için bir okulda veya ilgili mücavir alanda 6 (altı) şubenin dersi seçmesi yeterlidir' dedi.
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın