KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Alpaya, köylünün sıkıntılarını dinledi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet, Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Doğan Kaya Sıralı Söğütler köyünde halkla bir araya geldi.

Alpaya, köylünün sıkıntılarını dinledi
28 EYLÜL 2021 SALI 16:42
7
2039
0
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı, ziyaret programı kapsamında, köyleri ziyaret etmeye devam ediyor. Her hafta farklı köyleri ziyaret ederek köy halkıyla bir araya geliyor. Bu hafta Bingöl'ün Adaklı İlçesine bağlı Doğan Kaya Sıralı Söğütler köyünde halkla bir araya gelen HÜDA PAR heyeti köy halkının sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Köylünün şikâyet ve taleplerini dinleyen Alpaya, "Halkımızın sorun ve sıkıntılarına ortak olmak ve sıkıntılarını gidermek adına her zaman halkımızın yanında olacağız. Öncelikle şunu dile getirmeliyim ki, bu bölgenin ve ziyaret ettiğimiz köylerimizin en önemli ve öncelikli talepleri her zaman yol sorunu olmaktadır. Yıllardır bitmek bilmeyen sıkıntılarının başında maalesef yol sorunu gelmektedir. Bir yerleşim yeri için belki de en önemli hususlardan biri olan kanalizasyon sorunu ile ilgili köy halkımızdan şikâyetler aldık. " şeklinde konuştu.

Alpaya, ”Yine yol sorunundan dolayı ulaşımda sıkıntı çeken köylüler en azından telefonla iletişimden mahrum kalmayalım talebinde bulunmaktadırlar. Zira köyde ulaşım sorunun yanı sıra iletişim sorunu da önde gelen sıkıntılardan biridir. Bu ve benzeri köylerimiz ulaşım ve iletişim hatları koparılmış bir şekilde terk edilmemelidir. Yaptığımız bir dizi temaslar neticesinde maalesef bu bölgenin göz ardı edildiğini gördük. Gelişmekte olan bir memleket olduğumuzdan hep bahsediliyor fakat bizim bölgemizde yaşayan halkımız halen kanalizasyon, telefon şebekelerinin çekmemesi ve yol gibi sorunları yaşadıklarını görüyoruz. Özellikle okuyan çocuklar köyde okul olmadığından dolayı farklı yerlerde okullara gitmek zorunda kalıyorlar, özellikle geçtiğimiz Eğitim-Öğretim yılı içerisinde salgından dolayı online olan derslere köydeki öğrencilerimiz şebeke sorunundan dolayı eğitimden geri kaldılar." dedi

"İktidar partisi olmasakta halkın sorun ve sıkıntılarına cüzüm arayacaklarını" söyleyen Alpaya şunları dile getirdi, "Köyün sorun ve sıkıntılarını bizzat köy halkından dinledikten sonra köyde yaptığımız incelemeler sonucu köyde şebeke başta olmak üzere yol kanalizasyon ve okul sıkıntılarının olduğunu gördük. Yaptığımız incelemeleri gerekli yerlere ileteceğiz ve bu bölgenin, bu bölgede yaşayan halkımızın sıkıntılarını giderilmesi için takipçisi olacağız. Yetkililere buradan çağrımız ihmal edilen bu bölgedeki insanların sıkıntılarını biran önce giderilmesidir."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
16.04.2026
05:35
Bingöl`de ekmeğe zam geldi!
Bingöl'de ekmeğe zam geldi!
Vatandaşlar, zammı ekmek satın aldıkları sırada öğrenirken, önceden kamuoyuna bilgilendirme yapılmaması tepkilere neden oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın