KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2026 Perşembe
°C

Alpaya, köylünün sıkıntılarını dinledi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyet, Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Doğan Kaya Sıralı Söğütler köyünde halkla bir araya geldi.

Alpaya, köylünün sıkıntılarını dinledi
28 EYLÜL 2021 SALI 16:42
7
2196
0
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı, ziyaret programı kapsamında, köyleri ziyaret etmeye devam ediyor. Her hafta farklı köyleri ziyaret ederek köy halkıyla bir araya geliyor. Bu hafta Bingöl'ün Adaklı İlçesine bağlı Doğan Kaya Sıralı Söğütler köyünde halkla bir araya gelen HÜDA PAR heyeti köy halkının sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Köylünün şikâyet ve taleplerini dinleyen Alpaya, "Halkımızın sorun ve sıkıntılarına ortak olmak ve sıkıntılarını gidermek adına her zaman halkımızın yanında olacağız. Öncelikle şunu dile getirmeliyim ki, bu bölgenin ve ziyaret ettiğimiz köylerimizin en önemli ve öncelikli talepleri her zaman yol sorunu olmaktadır. Yıllardır bitmek bilmeyen sıkıntılarının başında maalesef yol sorunu gelmektedir. Bir yerleşim yeri için belki de en önemli hususlardan biri olan kanalizasyon sorunu ile ilgili köy halkımızdan şikâyetler aldık. " şeklinde konuştu.

Alpaya, ”Yine yol sorunundan dolayı ulaşımda sıkıntı çeken köylüler en azından telefonla iletişimden mahrum kalmayalım talebinde bulunmaktadırlar. Zira köyde ulaşım sorunun yanı sıra iletişim sorunu da önde gelen sıkıntılardan biridir. Bu ve benzeri köylerimiz ulaşım ve iletişim hatları koparılmış bir şekilde terk edilmemelidir. Yaptığımız bir dizi temaslar neticesinde maalesef bu bölgenin göz ardı edildiğini gördük. Gelişmekte olan bir memleket olduğumuzdan hep bahsediliyor fakat bizim bölgemizde yaşayan halkımız halen kanalizasyon, telefon şebekelerinin çekmemesi ve yol gibi sorunları yaşadıklarını görüyoruz. Özellikle okuyan çocuklar köyde okul olmadığından dolayı farklı yerlerde okullara gitmek zorunda kalıyorlar, özellikle geçtiğimiz Eğitim-Öğretim yılı içerisinde salgından dolayı online olan derslere köydeki öğrencilerimiz şebeke sorunundan dolayı eğitimden geri kaldılar." dedi

"İktidar partisi olmasakta halkın sorun ve sıkıntılarına cüzüm arayacaklarını" söyleyen Alpaya şunları dile getirdi, "Köyün sorun ve sıkıntılarını bizzat köy halkından dinledikten sonra köyde yaptığımız incelemeler sonucu köyde şebeke başta olmak üzere yol kanalizasyon ve okul sıkıntılarının olduğunu gördük. Yaptığımız incelemeleri gerekli yerlere ileteceğiz ve bu bölgenin, bu bölgede yaşayan halkımızın sıkıntılarını giderilmesi için takipçisi olacağız. Yetkililere buradan çağrımız ihmal edilen bu bölgedeki insanların sıkıntılarını biran önce giderilmesidir."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2026
23:59
Bingöl`de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl`den KHK çağrısı:
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi`nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday:
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti`de yeni dönem mesajı: `Direnişin yanına inşayı koyacağız`
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın