KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

'Akbil için yeni rapor istemini kabul edemeyiz!'

Korkutata: 'Engelli vatandaşların rapor çileleri had safhadayken tekrardan rapor istenmesi hem hukuki hem de ahlaki değildir' dedi.

`Akbil için yeni rapor istemini kabul edemeyiz!`
02 EYLÜL 2022 CUMA 01:42
9
2154
8
AA aa

S.S. 18 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'nce engelli vatandaşların raporlarını yenileyerek akbil kart başvurusunda bulunmalarının istenmesine ilişkin açıklamada bulunan Altı N okta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Şube Başkanı Mücahid Korkutata, bu durumun engellilerin mağduriyet yaşamasına sebebiyet verdiğini belirtti.

“HUKUKİ VE AHLAKİ DEĞİL”

“Engelli vatandaşların mağduriyetine yol açan hukuksuz uygulamayı kabul etmiyoruz. Bingöl Devlet Hastanesi'nden aldığımız bilgiye göre, engelli raporlarında yığılmaların söz konusu olduğu, akbil kartları için başvuruların doğru olmadığı, konunun takibinin tarafımızca yapılmasını rica etmektedirler. Engelli vatandaşların rapor çileleri had safhadayken tekrardan rapor istenmesi hem hukuki hem de ahlaki değildir” dedi.

“SAVCILIK VE BELEDİYEYİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Bu istemden bir an önce vazgeçilmesi çağrısında bulunan Korkutata: “Bu hukuksuz dayatmaya karşı gerekli yaptırımlar yapılmalı. Konunun takibinin sağlanması için Cumhuriyet Başsavcılığını göreve, Belediye Başkanını Da gerekli yaptırım uygulamaya davet ediyoruz. Konuyu defalarca ilettiğimiz Bingöl Belediyesi'nin hiçbir yaptırımı olmamakla beraber kooperatifteki sorunların hala çözülmemesi de bizler için acı bir gerçektir. Defalarca belediye başkanı ve yöneticileri ile görüşmemize rağmen hiçbir çözüm önerisi sağlanamayıp aksine alınan meclis kararları da uygulanmayarak mağduriyetlerin artmasına neden olunmuştur.”

“ENGELLİLERE MOBBİN UYGULANIYOR! BU SESSİZLİK NEDEN?”

Halk otobüslerinde yaşanan sorunları sıralayan Korkutata; “Akbillerinin yenilenmemesi, kartların zamanında verilmemesi, fahiş kart ücretleri, vizelerin kısa vadeli yapılması, engelli vatandaşların duraktan alınmaması, gerekçesi olmadan rapor yenileme talebi, akbil gişe işlemlerinin encümen kararı ile belediye bünyesine geçilmesi gerekirken hala kooperatif bünyesinde kalması, araçlarda rencide edici uygulama sesinin bulunması, engelli binişlerinde aktarma dahil 4 defa binilmesi, 5'inci defada kartların iptal edilerek açılması için 50 TL'nin talep edilmesi, şoförler tarafından engellilere mobbing uygulaması gibi sorunlar yaşanıyor. Sorunları defalarca iletmemize rağmen bir sonuç elde edemeyip haksız duruma gelmiş bulunmaktayız. Bingöl Belediyesi sorumluluğunda olan kooperatife karşı herhangi bir yaptırımın uygulanmaması da bizler açısından düşündürücüdür. Konuyu, Bingöl Milletvekillerinin, yerel yöneticilerinin bilmesine rağmen hala sessiz olmaları da açıkçası engelli ihlallerinde yaşanan mağduriyetin nedenlerinden biridir.  Buradan engelli vatandaşlarımıza haklarını savunmalarını, hukuk mücadelesi vermelerini istiyoruz. Hükümet tarafından tanınan hakların yerel yöneticiler tarafından alınmasını asla kabul etmiyoruz. Yapacağımız bir dizi çalışmalar başlamış olup en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılıp gerekli açıklamalar ve görüşmeler ile süreci takip edeceğiz” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95217)
02 Eylül 2022 Cuma 23:44
BİNGÖL BELEDİYESİ İVEDİLİKLE HALKINA OTOBÜS ALMALIDIR ARTIK YETER BIKTIK BU ÖZEL OTOBÜSLERDEN BELEDİYE OTOBÜSSÜZ OLAMAZ YA BİR TEK BİNGÖL BELEDİYESİNE AİT OTOBÜS YOK ERDAL BEY AL ARTIK OTOBÜSLERİ!!!!!!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95216)
02 Eylül 2022 Cuma 21:34
Engelli olmak tabi üzücü bir durum hele Bingölde ama inanın öyle insanlar biliyorumki görünürde hiç bir sağlık problemi yok bakım maaşı alıyor bir taraftan gerçekten çok ağır hastalıklarla boğuşan zar zor ayakta duran hastalar var hiç bir hak vermiyorlar. geçen Bingölde davetli olduğum bir yerde beyin kanaması geçirmiş yüzde 95 rapora sahip hiç bir geliri olmayan şerefli onurlu güzel bir insanla tanıştım. Adama bakım maaaşı vermemişler ihtiyaçlarını karşılayacak durumda diye adam ayakta durmakta zorluk çekiyor nasıl bir şey bu adil olalım bunun bir hesabı olacak..!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95203)
02 Eylül 2022 Cuma 11:39
Bu konu artık mide bulandırdı. Hiç kimse devletten üstün olamaz. Bu şehirde belediye belediye olsaydı halkı kooperatif ile muhattap etmez ve bu işi çözerdi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95195)
02 Eylül 2022 Cuma 10:57
Engeliler üzerinden kanaat önderliğine uzanma engellileri kullanarak nüfus elde etme ve yükselme maşallah merhaba kitap
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95194)
02 Eylül 2022 Cuma 10:42
sayın başkan soyadın korkutata elbette bu yazdıklarını sayın zeki korkutata da okuyor. Devletin en üst kademelerinden birinde çalışıyor, bu durumlar dediğin gibiyse neden bunları ilgili makamlara aktarmıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95193)
02 Eylül 2022 Cuma 10:40
Sayın valimiz bu şehirde olan bitenin farkında ancak, iyi niyetinden de şüphemiz yok ancak bu durumlara neden sessiz kalıyor anlamak zor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95189)
02 Eylül 2022 Cuma 09:42
Gerçekten bu memlekette engelliler sahipsiz. Bu kooperatif kafayı engellilere takmış hiçbir kamu yetkilisi de ağzını bile açmıyor. Yahu engellilerin hakları kanunlarla belirleniyor kooperatifin keyfiyle değil. Haydi belediyeyi anladık, işlerine gelince varlar ancak peki Devletinizin aslı temsilcileri neden sessiz ?? Ayrıca bu engellilerin haklarini mücahid beyden başka savunan bir Allah'ın kulu yok mu?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_95186)
02 Eylül 2022 Cuma 08:54
bi haftada 2 akbil kartı aldım hemen bozuldu bu belediye ye mhakım zehir zıkım olsun hatçılarında burnundan gelsin
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın