KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Akademik yılı açılışı yapıldı

Bingöl Üniversitesi (BÜ) 2010-2011 akademik yılı açılışında konuşan Bakan Yılmaz, , ülke ve bölgelerin gelişmişliğinde üniversitelere büyük görevler düştüğüne vurgu yaptı.

Akademik yılı açılışı yapıldı
29 EKİM 2010 CUMA 10:56
0
2234
0
AA aa

 

Bingöl Üniversitesi (BÜ) 2010-2011 akademik yılı, rektörlük binası ve konukevi açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleşti. BÜ Konferans Salonu'nda gerçekleşen akademik yıl açılış töreninin ardından rektörlük ve konukevi açılış kurdeleleri kesildi. Akademik açılış yılı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
 
Akademik yılı açılışında bir konuşma yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ülke ve bölgelerin gelişmişliğinde üniversitelere büyük görevler düştüğünü söyledi. Bakan Yılmaz, “Üniversitelerin farklı bir misyonu da var o da ülkemiz ve içinde bulundukları bölgelerin kalkınmasına gelişmesine katkıda bulunmaktır. Özellikle bölgesel gelişmelerden sorumlu bir bakan olarak üniversiteleri çok önemsiyorum. Gelişmenin kalkınmanın bölgesel kalkınmanın da aynı zamanda lokomotifi olarak görüyorum. Hedeflerimizi gerçekleştirmede üniversitelerin hayatı bir rolü var. Özellikle de nispi olarak geri kalmış yörelerde bu rol daha da artar. Üniversitelerden çok şey bekliyoruz. Sadece öğrencilerine ders yapmaları ve yayın yapmalarını beklemiyoruz. İçinde bulundukları bu toplumun bütün sorunlarına kafa yormalarını bekliyoruz. Bunlar sadece ekonomik sorunlar değil, sosyal, çevre ve bütün sorunlarda hocalarımızın fikir üretmelerini proje geliştirmelerini bekliyoruz. Üniversitelerdeki bu potansiyeli harekete geçirebilirsek toplumun her kesimi bundan faydalanacaktır. Yeter ki bu insan gücümüzü bölgesel kalkınma sürecine mümkün olan en üst düzeyde dahil edebilelim. Üniversiteler toplum ile çok iyi ilişkiler kurarlarsa ve yöre ile ilgili yeni fikir ve projeler yaparlarsa gelecek kuşaklara son derece kalıcı bir miras bırakacaklardır” dedi.
 
Açılışta bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, perdesi ve sınırları olmayan bir dünyada yaşadığımızı belirterek, ülkelerin gelişmelerinde üniversitelerin önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Özcan, “Topluma faydalı olmak çok geniş bir kavramdır. Dünya son zamanlarda korkunç bir hızla değişmektedir ve yükseköğretim de bu değişiklikten nasibini almaktadır. Dünyanın bütün ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de yükseköğretime olan talep korkunç bir şekilde artmaktadır. Bir başka değişme ise küreselleşmedir. Küreselleşme en basit tabiri ile sınırların ortadan kaldırılmasıdır. Bugün dünyanın her tarafında yapılan çalışmalar bilgisayar başından takip ediliyor. Yani perdesi olmayan, sınırları olmayan bir dünyada yaşıyoruz. Dünya artık bilimsel ve eğitim temelli ekonomilerle hareket ediyor. Dünyada hiçbir ekonomi yok ki bilim ve eğitim dünyasından etkilenmesin. Eğer biz üniversitelerde yeteri kadar yenilikler yapıp ekonomimize katkıda bulunmazsak üniversite olarak pek görevimizi yapmış sayılmayız. Üniversitelerden artık beklenen budur. Ülkenin ekonomisine, insanların yaşam standartlarına olumlu etki yapacak çalışma yapmaları bekleniyor” şeklinde konuştu.
 
BÜ Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ise akademik yıl açılışında yaptığı konuşmada, 2007 yılında kurulan üniversitelerinin bugün itibariyle geldiği yeri anlattı. Büyük zorluklarla mücadele ettiklerini belirten Baydaş, hızlı bir şekilde büyüyen BÜ'ye bu dönemde destek veren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür etti.
 Konuşmaların ardından BÜ Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş tarafından üniversiteye sundukları katkıdan dolayı Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na birer plaket verildi.
 
 Akademik yılı açılışının ardından bu yıl hizmete sunulan Bingöl Üniversitesi rektörlük binası ile konukevi açılış kurdeleleri kesildi.

 
Törenlere Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Öner, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, 2007 yılında kurulan 23 üniversite rektörleri, kurum müdürleri, BÜ öğretim üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın