6 ay gibi kısa bir süre sonra yapılacak belediye başkanlık seçiminde AK Parti'den aday adayı olduğunu ifade eden Karasu, bu konuda ülke genelindeki başarılı belediyeler hakkında incelemeler yaptıklarını ve bu konuda bir çalışma raporu hazırladıklarını ifade etti.
Kaliteli bir kent yaşamının sağlanması hassasiyeti ile bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Karasu, “Bu çalışma uzun süre devam etti. Çalışma hazırlıkları yapılırken Bingöl, Diyarbakır, Kayseri ve Şişli belediyeleri incelenmiştir” dedi. Bingöl ilinin kurulduğu günden beri sorunlarının planlı bir şekilde çözülmediğini, sorunların katlanarak artan bir il konumda olduğunu ifade eden karasu, “Temel sorunları çözülmemiş bir vilayetin modern şehir kimliğini sergilemesi mümkün değildir. Bu nedenle yapılacak her çalışmanın maliyeti yüksek olmakta, temel sorunlar çözülmediğinden yapılan çalışmalar özelde il, genelde de ülke kaynaklarının israfı olarak ortaya çıkmaktadır. Daha da önemlisi yaşam kalitesi yüksek bir kentte yaşama arzusu yıllara yayılarak devam etmektedir. İyi bir kentte yaşama arzusunu doyurucu çalışmalar yapma isteği ve kaygımızdan dolayı hareketle bu çalışmayı yaptık” ifadelerini kullandı. Yaptıkları çalışma açısından tespit ettikleri sorun ve çözüm yollarını aktaran Karasu; “Bizi ilgilendiren temel konularda bir araya gelme kültürümüz zayıftır. Oysa bir araya gelme kültürümüzü geliştiremezsek kökleşmiş sorunlarımızı çözemeyiz. Bu kentte bizler yaşıyoruz, iyi bir kentte yaşama hakkımız vardır. Bu doneleri sağlamak için öncelikle kent algımızı değiştirmemiz gerekiyor. Kaynaklarımızın verimli kullanılmasını, bize kaliteli bir hizmet biçiminde geri gelmesini isteme, takip etme, sahip çıkma hakkımız ve sorumluluğumuz var. Bir vesile ile siyasetle ilgilenmiş ama, siyasete yeni bir vizyon sağlayabilecek yetişmiş insanlarımızı sorumluluk sahibi kılmak gerekmektedir. İyi modellere ihtiyacımız vardır. İyi bir örnek oluşturmalıyız düşüncesini pratiğe dönüştürmemiz lazım” şeklinde konuştu. “Biz olmasak bile iyi birisini getirelim, eni insanlara ön ayak olalım” şeklinde konuşmasını devam ettiren Karasu, “Bireysel ve toplumsal değişim sorumluluğuna yönelik bir duyarlılık oluşturalım. Siyasetin parasız yapılabileceğinin, parasız bırakılabileceğinin bir örneğini gerçekleştirelim. Taban duyarlılığı gelişmiş siri toplumsal enerji oluşturalım. Mevcut yerel siyaset anlayışı topluma, kurumlara, değerlere, ülke kaynaklarına zarar veriyor. Değişen ve dönüşen Türkiye gerçeğine uygun bir anlayış birliği ile kültürü oluşturmamız lazım. Belediyenin toplum katmanları nazarındaki imajı ve kredisi çok düşüktür. Bu kurumun itibarı ve imajı bizler için son derece önemlidir. Kurumun değeri üreteceği katma değer, hizmet kalitesi, oluşturacağı güven duygusu, çalışma sistemi ve kaynakların doğru kullanılmasına bağlıdır” şeklinde ifadeler kullandı.
“Belediye istihdam kapısı algısından kurtarılacaktır”
Bingöl Belediyesinin istihdam kapısı algısından kurtarılacağını ifade eden Karasu; “Hizmet sunumunda bulunan belediye halkın kurumu kimliğine kavuşturulacaktır. Tüm personel amatör bir ruhla profesyonel özellikli hizmet sunumunda bulunacaktır. Bingöl Belediyesi bünyesinde “ Proje Birimi” oluşturulacaktır. Bu birim; AB ve diğer finans kuruluşlarına sunulacak projeler hazırlayacaktır. Proje almak isteyen sivil toplum örgütlerine eğitim desteği sunulacaktır” dedi.
Alt yapı için modern ölçülerde çözüm getirileceğini söyleyen Karasu, “ Su ve kanalizasyon çalışmaları modern ölçülere göre yapılacaktır. En az 50 yıllık bir süre düşünülerek bu hizmetler yürütülecektir. 24 saat akacak şekilde su hizmeti sunulacaktır. Yüzey suları rehabilite edilecektir. Alt yapı yol ve benzeri çalışmaların yapıldığı bölgelerde doğal gaz ana hatları çekilecektir. Bunun için öncelikle şehrin doğal gaz şebekesi projesi yapılacaktır. Yeni yerleşim alanlarında doğal gaz sistemi döşenecektir. Bayanlara ulaşım zorluğu çekemeyecekleri biçimde hizmet sunulacaktır. Alış-veriş merkezleri ve sosyal amaçlı tesisler yapılacaktır. Bingöl Üniversitesi önemli kurumların başında gelecektir. Kurumla diyaloga öncelik verilecektir. Sanayi sitesi esnafıyla ilişkilere önem verilecektir. Alt yapı bileşenleri modern bir anlayışla yapılacaktır” dedi. Yapılaşma ve imarda 50 yıllık hedefler koyacaklarını vurgulayan Karasu; “Bu hedefler 5 yıllık stratejik bir biçimde planlanacaktır. Kentsel dönüşüm çalışmaları yoğunlaşacaktır. Yeşilyurt, Kültür, Uzunsavat mahallelerinde tek katlı konutlar kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirilecektir. Tapusuz kent sorunu çözülecektir. Şehrin dağa kaymasını sağlayacak çalışmalar yapılacaktır. Gecekondulaşmaya izin verilmeyecektir” ifadelerini kullandı. Belediye bünyesinde Bingöl Meslek Edindirme Kursu ( BİNMEK) adıyla yeni bir birim kuracaklarını vaad eden Karasu, bu kurslarla birlikte meslek edindirme faaliyetleri yürüteceklerini söyledi. Sosyal ve kültürel faaliyetler artırılarak kent algısını değiştirmek için örgütlenmeye gideceklerini vurgulayan Karasu, bununla birlikte panel, seminer ve bilgi şöleni gibi konularda ortak çalışmalar yürütüleceğini ifade etti.