KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2025 Cumartesi
°C

Ailelere 'ergenlik dönemi' semineri

Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, ailelere ‘ergenlik dönemi’ ile ilgili bir seminer düzenledi. Seminerde ailelere, ergenlik dönemine giren gençlerle iletişim hakkında önemli bilgiler verildi.

Ailelere `ergenlik dönemi` semineri
20 MART 2013 ÇARŞAMBA 09:37
0
1341
0
AA aa

Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, müdürlükleri ile Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi işbirliği çerçevesinde planlanan aile eğitimlerinin yapılmasına devam edildiği bildirildi.

Kurum Müdürü Mutalip Gölcüklü'nün hazırladığı programın sunumunu Rehber Öğretmen Mahsum Avcı tarafından gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, seminerde aileler eğitimde ergenlik dönemi hakkında bilgilendirildiği kaydedildi.

ANNE VE BABALAR NE YAPMALI?

Açıklamada, seminerin içeriği hakkında şunlar kaydedildi:

Anne ve babalar ergenlik dönemi özellikleri hakkında bilgi edinmeli, depresyona neden olabilecek belirtiler gördüğünüz anda bir uzmana başvurun. Öğretmenleri ile görüşüp okul arkadaş ilişkilerini değerlendirin. Sakin olmak önemli; ergen kişiye sevgiyle güven verici bir tutumla yaklaşalım. Ergen kişi fazla bunaltmadan sıkıştırılmadan gözlem altında tutulmalıdır.

ERGEN AİLE İLİŞKİSİ

Bağımsızlık duygusu ile hareket eden ergen aile büyükleri ile çatışır. Aile büyükleri ergenin büyüdüğünü fark etmez veya kabullenmezse çatışmalar başlayacaktır. Ergen zamanla aileden uzaklaşıp arkadaşlarına yaklaşacaktır. Arkadaşları onunla aynı sorunlara sahip kişilerdir. Ailelerini beğenmezler. Aile içinde yapılan eleştirilere ani tepkiler verirler. Eleştiri kabul etmediği gibi kendisi sürekli ailesini eleştirir. Anne ve babanın düşüncelerini eski kafalılık olarak görür. Anne ve babanın beğenileri ile alay ederler.

ANNE VE BABALARA ANAHTAR ÖNERİLER

Çocuğunuzun karşılaşabileceği sorunlar hakkında bilgi sahibi olun, çocuğunuzun yargılayıcı tavrına karşı sabırlı ve anlayışlı olun, okul ve öğretmenleri ile ilişki kurun, çocukla sağlıklı bir iletişim kurun, sert ve katı bir tutum sergilemeyin, sevgi en önemli silahtır, çocuktaki değişimleri iyi gözleyin, yargılamadan eleştirmeden düşüncelerini önemseyin, asla ama asla onu başkaları ile kıyaslamayın, cezalandırma yolunu denemeyin, öfkeli ise üzerine gitmeyin.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın