Hemşehrimiz Ahmet Aydın'ın “Zamanın Hüznü” şiir kitabı çıktı. Elektronik platformlarda satışa sunulan kitap, genel olarak insanın var oluş sancısını, modern insanın acısını ve zamanın hüzünlü yanlarını irdeleyen 70 şiirden oluşuyor. Kitap, D&R, İdefix, Kitapyurdu, Pandora, Sayda yayınevi ve diğer tüm kitapçılarda okurları ile buluştu.
Ahmet Aydın kimdir?
Bingöllü hemşehrimiz Ahmet Aydın 1958 yılında doğdu. İlkokulu köyde, ortaokul ve liseyi Muş Lisesi'nde yatılı olarak okudu. Sonraki yıllarda Ankara'da Çalışma Bakanlığı Yurtdışı İşçi Sorunları Genel Müdürlüğünde memur olarak görev yaptı.
Burada çalıştığı süre zarfında edebiyat dünyasının önemli ismi Kudüs şairi Nuri Pakdil ile aynı odayı paylaşma ve ilminden nasiplenme şansına sahip oldu. Zaten içinde var olan edebiyata ve şiire muhabbet bu iletişim ile daha da ilerledi. Çok sayıda piyes ve şiir yazdı. 1980 yılında Ankara Eğitim Enstitüsü'nden mezun oldu ve Niğde Öğretmen Yetiştirme Merkezinde kursiyer öğretmen olarak ataması yapıldı. Burada 10 ay kadar çalıştıktan sonra rotasyonla Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesine atandı. Birkaç yıl ilçede çalıştıktan sonra Diyarbakır Merkeze geçerek çeşitli okullarda görev yaptı. Uzun yıllar Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra emekliliğini istedi ve 2006 yılında emekli oldu.
Kitabın içeriği…
Kırk yılı aşkın yazı hayatında piyesler, denemeler, düşünce yazıları ve bilhassa şiirler yazdı. Bu şiirlerin bir kısmı “Zamanın Hüznü” ismiyle içerik, konsept ve kapak tasarımına uygun bir şekilde turuncu bir Kasım gününde okuyucusu ile buluştu.
“Yine ömrümüzden birkaç saat birkaç gün ve birkaç yıl geçti / kimimiz ömrümüzün belli kısmından gideni / kimimiz geleceğine inandığımız zamanla olabileni / kimileri de imkânsız olanları bekledi durdu…” ifadelerine yer veren şair Aydın'ın “Zamanın Hüznü” kitabı, genel olarak insanın var oluş sancısını, modern insanın acısını ve zamanın hüzünlü yanlarını kaleme aldığı 70 şiirden oluşmaktadır. “…Kelimeler aciz kalırsa yersiz anlama / şairler ketum olur bil yanılma...” dizelerine yer verdiği kitabını dili kelam, eli kalem tutan, kelimelerin ve sözün değerini bilen herkese armağan etmiştir.