KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Eylül 2025 Perşembe
°C

Afrin'de elektronik savaştan da galip çıktık

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başarıyla sonuçlandırdığı Afrin operasyonunda yaşanan elektronik savaşlardan da Türkler'in galip çıktığı ortaya çıktı.

Afrin`de elektronik savaştan da galip çıktık
12 EYLÜL 2018 ÇARŞAMBA 05:11
2
2101
0
AA aa

TSK'nın İnsansız Hava Araçları operasyon bölgesinde uçtuÄŸunda konum bulup hedefleri tutturamaması adına, bölgede etkin rol almak isteyen bazı ülkeler Küresel Konumlama Sistemi'nde (GPS) ÅŸiddetli elektronik karıştırma da bulundu. Alınan önlemler sayesinde hedefler baÅŸarıyla tespit edilerek imha edildi.

Operasyonda önemli rol oynayan İnsansız Hava Aracı üreten Baykar'ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklamalar geldi. Bayraktar, “Afrin'de elektronik harbin her türlüsü mevcuttu. Bütün ülkeler bunu yapıyordu. Biz de onlara karşı çalıştık. Biz de dahil onlara karşı hem yazılımsal hem elektronik çalışmalar yaptık” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçtiÄŸimiz Ocak ayında baÅŸlatıp baÅŸarıyla sonuçlandırdığı Afrin'deki Zeytin Dalı Operasyonu'nda İnsansız Hava Araçları (İHA) da etkin bir ÅŸekilde kullanıldı. İHA'lar istihbarat çalışmasında bulunup hedeflere iÅŸaretleme yaparken Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) da savaÅŸ uçakları ile beraber hedeflerini vurdu.

Bayraktar'ın verdiÄŸi bilgilere göre, Taktik Blok 2 (TB2) de operasyonda 5 bin saatten fazla görev görev yaptı ve hala o bölgede de görev yapmaya devam ediyor. Operasyon sırasında kar ve yaÄŸmur gibi elveriÅŸsiz hava koÅŸullarında da görevini baÅŸarıyla yapan İHA ve SİHA'ların etkinliÄŸini kırmak için bazı ülkeler çalışmalar yaptı.

Elektronik savaşlar yaşandı

Bütün hedeflerin konumlarının baÅŸarıyla belirlendiÄŸi operasyon sırasında da ÅŸiddetli elektronik savaÅŸların yaÅŸandığı ortaya çıktı. SİHA'lar bölgede uçarken bölgede etkin rol oynamak isteyen bazı ülkeler tarafından elektronik karıştırıcılar devreye sokuldu.

Bazı ülkeler elektronik karıştırıcılarla Küresel Konumlama Sistemi'nde(GPS) sapmalar yapmaya çalışarak TSK'nın operasyonunu baÅŸarısızlıkla sonuçlanmasını amaçladı.Elektronik savaÅŸlarda alınan önlemler sayesinde operasyonda hedefler baÅŸarıyla tespit edilerek imha edildi. Operasyonda etkin rol oynayan SİHA'ları üreten Baykar'ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da elektronik harbi doÄŸruladı.

“Onlara karşı çalıştık”

Afrin operasyonunda GPS uydularında yapılan elektronik karıştırmalarla ilgili Selçuk Bayraktar, “Bütün ülkeler yapıyordu.Her türlü ülke yapıyordu. Harpte her ÅŸey var ve her türlü karıştırma mevcuttu. Bütün harp boyunca yıllardır var. Sadece GPS deÄŸil her türlü Afrin de elektronik harbin her türlüsü mevcuttu bütün ülkeler bunu yapıyordu. Biz de dahil onlara karşı çalıştık. Hem yazılımsal hem elektronik çalışmalar. Daha önce ÅŸu oluyordu İHA'lar ve SİHA'lar geri gidiyordu. Bu yapıldığında istihbarat kesilmiÅŸ oluyordu.Bir yıl boyunca çalışıldı buna Afrin'den önce hatta operasyondan bir gün önce SİHA gidiyor elektronik harbin ÅŸiddeti inanılmaz artıyor ona raÄŸmen hiçbir ÅŸey olmuyordu.Karargah seviniyor tabii çok önemli hava desteÄŸi. İnanılmaz bir teknoloji vardı”dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.09.2025
21:16
12Bingölspor Elazığ`da son dakika golüyle kazandı!
12Bingölspor Elazığ'da son dakika golüyle kazandı!
Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turunda 2. Lig ekiplerinden Seza Çimento Elazığspor'a konuk olan 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, kıran kırana mücadelenin sergilendiği maçın son dakikalarında kaydettiği golle 3'üncü tura yükseldi.
17.09.2025
18:07
Bingöl konser ve etkinliğe doyacak
Bingöl konser ve etkinliğe doyacak
Bingöl'de 19 Eylül'de başlayacak olan Bir Anadolu Şenliği'nde konserler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Bir hafta boyunca bu coşkuyu paylaşalım ve yaşayalım' diyerek tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.
17.09.2025
18:06
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de, dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli şahıs, yakalanarak Elâzığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
17.09.2025
17:47
Bingöl Yeni Sanayi Sitesi`nin yol sorununa neşter vuruldu
Bingöl Yeni Sanayi Sitesi'nin yol sorununa neşter vuruldu
730 dönüm araziye kurulan 450, 300 ve 150 metrekare büyüklükte 501 işyerlerine sahip Bingöl 3.Kısım Sanayi Sitesi'nde uzun süredir çözüm bekleyen yol sorunu çözülüyor. Bölgede zemin iyileştirilmesi, serme, sıkıştırma, PMT ve Sıcak Asfalt serim çalışmaları başladı.
17.09.2025
17:46
Bingöl Valiliği muhtaçların bildirilmesi için WhatsApp Hattı kurdu
Bingöl Valiliği muhtaçların bildirilmesi için WhatsApp Hattı kurdu
Vali Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlara çevrelerindeki zor durumdaki kişileri bildirmeleri çağrısında bulundu.
16.09.2025
00:11
Bingöl Üniversitesi`nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi'nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonuyla akademik ve idari sistemini köklü biçimde revize etti. Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 750-1000 bandına girmeyi hedefleyen kurum, bilimsel etki, sürdürülebilirlik, uluslararasılaşma ve toplumsal katkıyı merkezine alarak hem bölgesel kalkınmaya hem de küresel akademik prestije odaklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın