KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Adaklı'da kiralar cep yakıyor

Tasalı; Esnaf ziyaretimizde kiraların çok yüksek olduğunu, gittiğimiz her esnaf 800 ile bin 500 TL arasında kira ödediğini söyledi dedi.

Adaklı`da kiralar cep yakıyor
08 NİSAN 2018 PAZAR 22:42
2
11839
3
AA aa

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve heyeti Adaklı'da esnaf ve halkın sorunlarını dinledi.

Başta ulaşım olmak üzere diğer hizmet konularında mağdur olan ilçe halkını ve esnafını ziyaret eden Tasalı, ilçesinin en çok ulaşım, içme suyu sıkıntısı ve yüksek kiralarından mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

Tasalı, Bingöl'ün kuzeyinde “çıkmaz sokak” olarak bilinen bölgede bulunan Adaklı, Kiğı, Yayladere, Yedisu ve Sancak bölgelerinin en önemli sorunun ulaşım olduğunu vurguladı.

Tasalı, “Bizler HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak ziyaretlerimize devam ediyoruz. Adaklı ilçesini ziyaret ettik. Esnafımızla görüşüp, sorunlarını kendilerinden dinledik. Adaklı halkıyla görüşmemizde üç konu öne çıktı. Buradaki vatandaşlar genelde yol ve ulaşım sorunlarının birinci soruları olduğunu söylediler. Uzun süredir Hükümetin de gündeminde olan da burada duble yol sözü verilmişken, maalesef vatandaşlar yapılacak olan Sancak-Bingöl yolu üzerine bir hayal kırıklığına yaşamış görünüyorlar. En kısa sürede bu kuzey ilçelerinden geçmesi planlanan yolun, bir an önce bitirilmesi ve geniş bir yolun yapılması gerekiyor. Bu hem ilimiz için hem de bu çıkmaz sokak olan kuzeydeki ilçelerimiz için çok hayati bir önem taşıyor” dedi.

Kuzey bölgede bulunan ilçelerin ulaşım sorunu giderilmediği takdirde her açıdan gerilemenin devam edeceğini ifade eden Tasalı, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bu bölgenin yol sıkıntısı giderilmemesi durumunda vatandaşların burada çok fazla kalacağını zannetmiyorum. Gün gelir belki buralarda insan kalmaz, bu açıdan ilçelerimizin mamur hale gelmesi için yolun mutlaka düzeltilmesi lazım.  Gerçekten de ilimiz ve bu ilçeler arasındaki ulaşımı sağlayan yol, yol değildir. Bir an önce bu yolun, düzeltilmesi gerekiyor. Bu yolun yapılması, revize edilmesi lazım. Zira mevcut yol, birçok kazaya da neden oluyor.  Vatandaşın şehire gelip işini takip etmesinde de ciddi bir engel teşkil ediyor."

“Adaklı'da iş yeri ve ev kiraları cep yakıyor”

İlçede kira fiyatlarının yüksekliğinden de şikayetlerin olduğunu aktaran Tasalı; “Esnaf ziyaretimizde kiraların çok yüksek olduğunu, gittiğimiz her esnaf 800 ile bin 500 TL arasında kira ödediğini söyledi. Yine ev kiralarında da 500 ile 1000 TL arasında değişiyor. Çünkü burada yapılaşma çok az konut sayısı çok az. İş yeri sayısı çok az. Bundan dolayı kiralar çok yüksek memur ve asker ev bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bu sorun giderilirse inanıyoruz ki kira fiyatları düşecek” dedi.

“Halk içme suyu sıkıntısı yaşıyor”

Adaklı'da içme suyu sıkıntısının da yaşandığını aktaran Tasalı; “Özelikle bazı mahallelerde yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Adaklı'nın her tarafından sular akıyor ona rağmen burada oturanlar yazın ciddi su sıkıntısı yaşıyorlar. Bu sorunun da bir an önce giderilmesi gerekir. Zira buralara birtakım hizmetler geliyor.  Ancak bu hizmetler yetersiz ve gelen bu hizmetlerde çok kalitesiz. Vatandaşlar gereği gibi faydalanamıyor. Yani gelen hizmetlerde dediğim gibi çok kalitesiz standartlara uygun olmayan hizmetler. Yetkililerin bunlara da dikkat etmesi gerekir. Buraya gelen hizmetlerin standartlarına uygun yapılıp yapılmadığı ve yetkililer tarafından sıklıkla denetlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24561)
09 Nisan 2018 Pazartesi 02:42
Her partinin Bir fikri düsüncesi yolu belidir
Bu hüda par neye hizmet ediyor
Islam kimsenin babasinin Mali deyil
Hele siyasetle din asla olmaz
Bu dünyanin birde diger tarafi var
Gercek olan hz resurullah ve yüce kurandir buda bütün kainata yeterdir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24581)
09 Nisan 2018 Pazartesi 20:46
@Misafir Kullanıcı İslama dair bilginin kıtlığı ve sırf bağcıyı dövmek için yaptığın yorumdan da siyasi cehaletini aşikar etmişsin. Qul mutu Bi ğeyzikum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24570)
09 Nisan 2018 Pazartesi 12:12
@Misafir Kullanıcı ÇOK BİLMİŞSİN YA İSLAM NEREYE GİRMEMİŞ İNSAN HAYATINDA ANLAT BAKALAIM
07.01.2026
10:59
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Kuyumculardan Nakitle Altın Alma Dönemi Bitiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ile mücadelede altın satışlarına yeni kurallar getiriyor. Altın alım-satımlarında uygulanacak kurallarla takip daha sağlıklı hale gelecek. Sistemle birlikte hem kayıt dışı işlemlerin önlenmesi hem de sahte altınla mücadele hedefleniyor. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve IBAN ile gerçekleştirilecek.
07.01.2026
10:17
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
12Bingölspor ikinci yarıya hazır! Hedef şampiyonluk
3. Lig 2. Grup'ta ilk yarıyı 10 puan farkla lider tamamlayan 12 Bingölspor, transferlerle güçlenen kadrosu, verimli geçen kamp süreci ve Tahkim'den çıkan sevindirici kararların ardından ikinci yarıya Karaköprü deplasmanında 'devam' demeye hazırlanıyor.
07.01.2026
09:21
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel emeklilikte yeni dönem
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcılara sağlanan yüzde 30'luk devlet katkısının yüzde 20'ye düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete'de yayımlandı.
07.01.2026
08:59
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova`ya, Çelik Bingöl`e atandı
Bingöl Valisi Değişti. Usta Yalova'ya, Çelik Bingöl'e atandı
Valiler Kararnamesi açıklandı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yalova'nın yeni valisi oldu. Niğde Valisi Cahit Çelik ise Bingöl Valisi olarak atandı. 2006-2008 yılları arasında Genç Kaymakamlığı görevinde bulunan Çelik, Bingöl'ü yakından tanıyan bir isim…
06.01.2026
16:44
'Deyirê Zazakî Avni Polat' her hafta TRT Kurdi ekranlarında
TRT Kurdi ekranlarında Zazaca kültür ve sanat dünyasına katkı sunmayı amaçlayan yeni program 'Deyirê Zazakî Avni Polat' yayına başladı. Program, her Çarşamba saat 22.00'de izleyicilerle buluşuyor.
06.01.2026
16:13
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Kebude: 'Açıklanan rakamlar hayatın gerçeğiyle örtüşmüyor'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın