KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2026 Pazar
°C

Abd'den önemli konuk

ABD'nin adı "su işkencesi" ile anılan Adalet Bakanı Ankara'ya geldi. Sürpriz ziyaretçiyi Wilson karşıladı

Abd`den önemli konuk
15 ŞUBAT 2008 CUMA 15:41
0
1040
0
AA aa
Adı ‘su işkencesi' ile anılan ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Mukasey, Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havaalanı'nda ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Mukasey, CIA'nin sorgu sırasında kullandığı ‘Waterboarding' yani ‘suda boğma' yöntemi gibi bazı sert teknikleri işkence olarak görmediğini savunmuş, bu görüşü savunan birisi olarak Adalet Bakanlığı'na getirilmesi ABD'de tepkilere neden olmuştu. “Waterboarding” yani “su işkencesi” denen işkence yönteminde; sırt üstü olarak, bir tarafı 30 derece havaya kaldırılmış tahtaya yatırılıp sıkıca bağlanan kişinin kafasına su dökülüyor. Bu yöntem vücuda en zararlı işkence olarak sayılıyor. Beynin tüm vücuda “yaşam sona eriyor” uyarısı gönderdiği, dolayısıyla tüm organların hasar gördüğü belirtiliyor.

İlk yurtdışı seyahatine çıkan ABD'li bakan, yarın temaslarına ilişkin bir basın toplantısı da düzenleyecek.

NTV'nin haberine göre Türkiye'den önce Irak ve Katar'da temaslarda bulunan ABD Adalet Bakanı, Irak'taki hukuk sisteminin yeniden kurulması çabalarını gözden geçirmek için Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Mithad El Mahud bir araya gelmişti. Mukasey, yarın Ankara'da Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'le biraraya gelecek.

Kasım 2007'de Adalet Bakanlığı görevine getirilen Mukasey, CIA'ın sorgu sırasında kullandığı bazı sert teknikleri işkence olarak görmediğini ifade etmiş, bu nedenle Adalet Bakanlığı'na getirilmesi Amerika'da tartışmalara neden olmuştu.

Mukasey, ABD'de son dönemde sıkça tartışılan ‘Waterboarding' işkencesi hakkında geçen ay yaptığı açıkmada “Bu işkence yöntemi hakkında açıkça ‘yasal değil' diyemem. Beyaz Saray talep ettiyse terör zanlılarına karşı kullanılmış olabilir” demişti.

ABD merkezi haberalma örgütü CIA'in başkanı Michael Hayden, gözaltındaki 3 El Kaide militanına, “waterboarding” yöntemini uyguladıklarını kabul etmiş, 11 Eylül'den kısa bir süre sonra, El Kaide sanıkları Halid Şeyh Muhammed, Ebu Zubaydah ve Abdül Rahim el Nasırı'nin, bu yöntem kullanılarak sorgulandığını söylemişti.

Tekniğin, El Kaide şüphelileri için kullanıldığı 2002 ve 2003 yıllarında yasal olduğunu belirten Hayden, ”(o dönemde) kullandığımız bütün teknikler yasaldı” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Fratto da, yöntemi bir işkence biçimi olarak değerlendirmediklerini, terörizm zanlılarını sorgularken gerekirse kullanılabileceğini kaydetmişti.



habertürk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.07.2026
17:07
BESOB Başkanı Kurtaran:
BESOB Başkanı Kurtaran: 'Bingöl'ün parası Bingöl'de kalsın'
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Kurtaran, kentte yaklaşık 130 şubesi bulunan ulusal zincir marketlerin yerel ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Aylık milyarlarca lira Bingöl'den çıkıyor. Bu para Bingöl'de kalmalı.' dedi. Kurtaran, yerel esnafa da fiyat politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu.
11.07.2026
16:47
Bingöl`de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 21 şüpheli yakalandı, 4 kişi tutuklandı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli yakalanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
11.07.2026
15:39
MEB`de yönetici kadrolarına ek tazminat
MEB'de yönetici kadrolarına ek tazminat
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı'nda yönetici kadrolarında görev yapan ve belirli hizmet süresini tamamlayan öğretmenlere ek özel hizmet tazminatı verilmesinin önü açıldı. Düzenleme, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini kapsıyor.
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın