Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programlarına ilişkin açıklamada bulunan Coşkun, teşvik programlarının hepsinin gözden geçirilmesiyle ve bu deneyimlerin ortaya konulduğunu söyledi.
“ASIL HEDEF ARADAKİ FARKI KAPATMAK”
Coşkun, cazibe merkezleri programlarının amacının işsizliği azaltmanın yanında diğer iller ile aradaki farkı kapatmak olduğunu ifade ederek, “Bu program ile asıl hedef 23 il ile diğer iller arasında kapanmayan farkın daha kısa sürede bu farkı kapatmaktır. Bu 23 ilimizdeki istihdamı arttırmak, işsizliği azaltmak bu iller ile diğer iller arasındaki rekabeti artırarak sağlamaktır. Bingöl bu 23 ilden bir tanesidir. Bingöl hem coğrafi konum hem iş gücü insan potansiyeli hem de değerleri açısından çok cazip bir yerdir. Bizim cazibe merkezleri ile ilgili ilk çağrımız 27 Şubatta sona erdi” dedi.
“84 İŞ ADAMI BİNGÖL İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU”
27 Şubat'ta sona eren başvurular neticesinde Bingöl'de 84 iş adamın yatırım yapmak için başvurduğunu aktaran Coşkun, şunları söyledi: “Bu kısa süre içerisinde Doğu ve Güneydoğuda 3 binden fazla yatırımcı buralara yatırım yapmak için başvurdu. Bingöl'de de 84 kişi burada yatırım yapmak için kısa sürede başvurdu. 84 iş adamının düşündüğü yatırım gerçekleşirse yaklaşık 3,5 milyar bir yatırım söz konusu olacak ve aynı şekilde 8 bine yakın kişiye iş sağlayacak bir adım olacak" ifadelerine yer verdi.
“ÜLKELERE İHRACAT OLABİLİR”
Yapılacak olan yatırımların en başında SÜTAŞ'ın yatırımı olduğunu vurgulayan Coşkun, ülke dışında ihracat olabileceğini belirterek, şunları söyledi: “Alt yapı çalışmaları da neredeyse tamamlandı. Baharda onlarda gerekli yatırımlarına başlayacak. Cazibe merkezleri programlarıyla birlikte Bingöl'de tarımdan hayvancılığa, Turizmden tekstile kadar birçok alanda gençlerimizin başka yere göç etmeden Bingöl'de çalışabileceği alanlar oluşacak. Bingöl'ün diğer iller ile olan rekabeti artacak hatta birçok ülkeye ihracat yapacak.”