KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Aralık 2025 Pazartesi
°C

3 ayda 21 milyon TL ödeme yapıldı

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021 yılı 2. Olağan toplantısında Ocak-Şubat ve Mart aylarında programlara toplam 21 milyon 300 bin TL ödeme yapıldığını bildirdi.

3 ayda 21 milyon TL ödeme yapıldı
07 NİSAN 2021 ÇARŞAMBA 17:14
4
2031
0
AA aa

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021 yılı 2. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya yaptığı açılış konuşmasında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021/2. Olağan toplantısı için toplanıldığını, Bingöl'de ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü hakkında planlama, Hibe Destek Programları hakkında, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler ise önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş insanlarının işgücü ihtiyaçlarını, ihtiyaç duyulan meslekler, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer mesleki eğitim programları hakkında bilgi verdi.

Güler, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“İl Müdürlüğümüzce toplam 765 kişi işe yerleştirilmiştir, 3.802 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir, 606 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir, İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 10 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır, 533 kişi Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında olup 4.660.430,67 TL, Mesleki Eğitim Kurslarından 498 kişi faydalanmış olup 554.325,68 TL, İşbaşı Eğitim Programlarından 148 kişi faydalanmış olup 1.523.871,57 TL, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje kapsamında 14 Engelli ve 3 Eski Hükümlü olmak üzere 17 kişiye 736.835,00 TL, Kısa Çalışma Ödeneği hak eden 1.123 kişiye 3.038.214,00 TL , Nakdi Ücret Desteği hak eden 2.806 kişiye 8.004.142,54 TL, İşsizlik Ödeneği hak eden 1.192 kişiye 2.782.575,00 TL, Ocak-Şubat-Mart aylarında programlara toplam 21.300.394,46 TL ödeme yapılmıştır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.12.2025
23:20
Bingöl`de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl'de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl çarşı merkezindeki yeni düzenleme, şehirde beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Park betonlaştı' eleştirileriyle gündeme gelen Kent Meydanı aslında neydi, şimdi neye dönüştü? Diğer illerdeki meydanlar nasıl? İşte yanıtı…
07.12.2025
19:36
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Bingöl-Genç karayolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılara montlarını örterek soğuktan koruyan sağlık ekiplerinin duyarlı davranışı takdir topladı.
07.12.2025
19:21
Bingöl`de aranan cinayet zanlısı yakalandı
Bingöl'de aranan cinayet zanlısı yakalandı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.12.2025
19:13
Hesarek`te sezon açılışı için geri sayım başladı
Hesarek'te sezon açılışı için geri sayım başladı
Telesiyejlerden otel güvenliğine kadar tüm eksikliklerin giderildiğini açıklayan Vali Usta, bölgenin önemli bir kış turizm merkezi olan Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nin kısa süre içinde yeniden hizmete gireceğini duyurdu.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın