KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ocak 2026 Cuma
°C

3 ayda 21 milyon TL ödeme yapıldı

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021 yılı 2. Olağan toplantısında Ocak-Şubat ve Mart aylarında programlara toplam 21 milyon 300 bin TL ödeme yapıldığını bildirdi.

3 ayda 21 milyon TL ödeme yapıldı
07 NİSAN 2021 ÇARŞAMBA 17:14
4
2109
0
AA aa

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021 yılı 2. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya yaptığı açılış konuşmasında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021/2. Olağan toplantısı için toplanıldığını, Bingöl'de ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü hakkında planlama, Hibe Destek Programları hakkında, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler ise önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş insanlarının işgücü ihtiyaçlarını, ihtiyaç duyulan meslekler, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer mesleki eğitim programları hakkında bilgi verdi.

Güler, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“İl Müdürlüğümüzce toplam 765 kişi işe yerleştirilmiştir, 3.802 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir, 606 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir, İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 10 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır, 533 kişi Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında olup 4.660.430,67 TL, Mesleki Eğitim Kurslarından 498 kişi faydalanmış olup 554.325,68 TL, İşbaşı Eğitim Programlarından 148 kişi faydalanmış olup 1.523.871,57 TL, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje kapsamında 14 Engelli ve 3 Eski Hükümlü olmak üzere 17 kişiye 736.835,00 TL, Kısa Çalışma Ödeneği hak eden 1.123 kişiye 3.038.214,00 TL , Nakdi Ücret Desteği hak eden 2.806 kişiye 8.004.142,54 TL, İşsizlik Ödeneği hak eden 1.192 kişiye 2.782.575,00 TL, Ocak-Şubat-Mart aylarında programlara toplam 21.300.394,46 TL ödeme yapılmıştır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.01.2026
03:29
Zirvede fırtına sürüyor! 12Bingölspor farkı açmanın peşinde
Zirvede fırtına sürüyor! 12Bingölspor farkı açmanın peşinde
TFF 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdüren 12Bingölspor, 19. hafta mücadelesinde grubun son sırasında yer alan Suvermez Kapadokyaspor'u Bingöl'de konuk edecek. Lider, bu karşılaşmadan da farklı bir galibiyetle ayrılarak puan ve averajını artırmayı hedefliyor.
30.01.2026
03:27
Meteoroloji`den Bingöl İçin Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl İçin Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde cuma günü itibariyle kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının beklendiğini duyurarak, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
30.01.2026
03:25
Kafe ve restoranlarda masa ve servis ücretleri kaldırıldı
Kafe ve restoranlarda masa ve servis ücretleri kaldırıldı
Ticaret Bakanlığı'nın restoran ve kafelerde servis ve kuver ücretini yasaklayan yönetmelik değişikliği Resmî Gazete'de yayımlandı.
30.01.2026
03:25
Bingöl`de hasta gencin imdadına helikopter ambulansla yetiştiler
Bingöl'de hasta gencin imdadına helikopter ambulansla yetiştiler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Konakbaşı mezrasında rahatsızlanan 21 yaşındaki genç, olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle ambulans helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
30.01.2026
03:24
Taşeron Firmaların Kıdem Yüküne İlişkin Düzenleme Resmî Gazete`de Yayımlandı
Taşeron Firmaların Kıdem Yüküne İlişkin Düzenleme Resmî Gazete'de Yayımlandı
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO), 696 sayılı KHK kapsamında kadroya alınan işçiler nedeniyle alt işveren firmalara yüklenen kıdem tazminatı rücu işlemlerinin kaldırılmasına yönelik yasal düzenlemenin Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.
29.01.2026
16:51
Bingöl`de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl'de 20 Bin Su Sayacı Ücretsiz Değiştirilecek
Bingöl Belediyesi, ölçüm güvenilirliğini artırmak ve hatalı faturalandırmanın önüne geçmek amacıyla, kullanım süresi 10 yılını dolduran 20 bin su sayacını belediye bütçesinden karşılayarak ücretsiz olarak yenileyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın