KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

3 ayda 21 milyon TL ödeme yapıldı

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021 yılı 2. Olağan toplantısında Ocak-Şubat ve Mart aylarında programlara toplam 21 milyon 300 bin TL ödeme yapıldığını bildirdi.

3 ayda 21 milyon TL ödeme yapıldı
07 NİSAN 2021 ÇARŞAMBA 17:14
4
2220
0
AA aa

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021 yılı 2. Olağan toplantısı Vali Yardımcısı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Fatih Kaya yaptığı açılış konuşmasında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021/2. Olağan toplantısı için toplanıldığını, Bingöl'de ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü hakkında planlama, Hibe Destek Programları hakkında, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler ise önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş insanlarının işgücü ihtiyaçlarını, ihtiyaç duyulan meslekler, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje Programı ve diğer mesleki eğitim programları hakkında bilgi verdi.

Güler, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“İl Müdürlüğümüzce toplam 765 kişi işe yerleştirilmiştir, 3.802 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir, 606 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir, İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 10 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır, 533 kişi Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında olup 4.660.430,67 TL, Mesleki Eğitim Kurslarından 498 kişi faydalanmış olup 554.325,68 TL, İşbaşı Eğitim Programlarından 148 kişi faydalanmış olup 1.523.871,57 TL, Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Destek Proje kapsamında 14 Engelli ve 3 Eski Hükümlü olmak üzere 17 kişiye 736.835,00 TL, Kısa Çalışma Ödeneği hak eden 1.123 kişiye 3.038.214,00 TL , Nakdi Ücret Desteği hak eden 2.806 kişiye 8.004.142,54 TL, İşsizlik Ödeneği hak eden 1.192 kişiye 2.782.575,00 TL, Ocak-Şubat-Mart aylarında programlara toplam 21.300.394,46 TL ödeme yapılmıştır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın