“Kadın İstihdamının Artırılması Hibe Programı” çerçevesinde gerçekleştirilen “Trikotaj Sektörünün Nitelikli İşgücü Temini” isimli projesinin 2. yerel paydaşlar toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Çapak, gerçekleştirilen bu proje ile 29 işsiz bayana 4 ay teorik eğitim, 2 ayda uygulama atölyelerinde eğitimler verilerek işsiz bayanlara nitelik kazandırıldığını söyledi.
Bu eğitimlerde kursiyerlere triko ve sektörle ilgili genel bilgiler verildiğini belirten Çapak; “Bilgisayarlı model ve tasarım dersleri, overlok makinelerinde uygulama, romeyöz makinesinde uygulama, dikiş makinesinde uygulama, reşme makinesinde uygulama, ütüleme gibi konularda 864 saat eğitim verilmiştir.
Bu eğitimlerin sonucunda bu kızlarımızın işgücü piyasasına erişimlerinin sağlanması genel hedeflerimizden biri olmuştur. İlimizde triko işletmeleri, terziler, tuhafiyeciler ve alt hizmetler de nitelikli işgücüne bu sektörler var oldukça ihtiyaç sürecektir.
Bu kapsamda 29 işsiz bayanımıza proje kapsamında overlok, yaka takma hazırlama, makine-singer dikişi fitil atma zigzag ile bilgisayar desen tasarımı eğitimleri verilerek, bu sektördeki ihtiyacın giderilmesine katkı sağlamak hedeflerimizden olmuştur. Aramızda bulunan bu işletme sahiplerinin de ihtiyaçlarını eğitim almış, nitelikli hale getirilmiş bu kursiyerlerimizden karşılamaları projemiz hedeflerindendir. Böylece trikotaj sektörünün ihtiyaç duymuş olduğu, nitelikli iş gücü isteğine, projemiz ile bir nebzede olsun katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.