KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

25 yıldır hastalar için kan veriyor

Bingöl'de bir kurumda memur olarak çalışan ve 18 yaşından itibaren Türk Kızılaya gönüllü kan bağışında bulunan 43 yaşındaki Ali Rıza Yener, 28'inci bağışını yapmanın mutluluğunu yaşadı.

25 yıldır hastalar için kan veriyor
19 KASIM 2020 PERŞEMBE 17:08
9
2875
4
AA aa

Bingöl'de 18 yaşından itibaren kan bağışında bulunan 43 yaşındaki gönüllü kan bağışçısı Ali Rıza Yener, 28'inci bağışını yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Bir kamu kurumunda memur olarak görev yapan Yener, 18 yaşında Türk Kızılay aracılığıyla ilk kan bağışında bulundu. İlk etapta yılda bir defa kan bağışında bulunan Yener, daha sonra 6 ayda bir kan vermeye başladı.

Kan ihtiyacını karşılamak ve hastalara umut olmak isteyen Yener, düzenli olarak yaptığı bağışlarla Türk Kızılay tarafından 10'uncu bağışta bronz, 25'inci bağışta ise gümüş madalya ile ödüllendirildi.

Yener, Kızılay Kan Bağış Tırı'nda 25 yılın ardından 28'inci kez bağış yapmanın sevincini yaşadı.

"VATANDAŞLARI BU KONUDA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Yener, kan bekleyen hastaların derdine derman olmak amacıyla vatandaşlık görevini yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

İlk kez 18 yaşında kan verdiğini anlatan Yener, 25 yıldır kesintisiz kan vermeyi sürdürdüğünü belirtti.

"28'inci bağışımı çok şükür yaptım. Kan bağışı bekleyen hasta ve yakınlarının dertlerine derman olmak, onları mutlu görmek, onlara çare olmak çok büyük bir mutluluk. Bu duygu kelimelerle ifade edilebilecek bir şey değildir." diyen Yener, kan bağışını sağlığı el verdiği müddetçe sürdüreceğini vurguladı.

Yener, şöyle devam etti:

"Her kan bağışında bulunduktan sonra 'verdiğiniz kan ihtiyaç sahiplerine ulaştı' diye mesaj geliyor ve ben çok mutlu oluyorum. Bütün vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum ve kan vermeye bekliyorum. Her insanın, bu iyiliği yaşamasını isterim. Bu iyiliğin vereceği huzur ve maneviyat çok güzel."

"YAPTIĞI BAĞIŞLARLA NİCE İNSANA UMUT OLDU"

Türk Kızılay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü Kan Bağış Planlama Uzmanı Süleyman Koç ise 3 ayda bir il ve ilçelerde kan bağışı kampanyaları gerçekleştirdiklerini aktardı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle son dönemde hastanelerde kan ihtiyacının arttığına dikkati çeken Koç, "Pandemi nedeniyle kan bağışı sayımızda yaşanan azalmadan dolayı hastanelerdeki kan ihtiyacını karşılamakta zorlanmaktayız. Amacımız daha fazla kan bağışçımıza ulaşarak, stokları bir nebze artırmak. Hastalarımızın mağduriyetini gidermek için gece gündüz demeden çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Koç, bağışlarıyla birçok hastaya umut olan Yener'in 28'inci kan bağışını aldıklarını dile getirerek, "Bundan sonraki aşamada Yener'e 35'inci kan bağışında altın madalya ve plaket takdim edeceğiz. Yaptığı bağışlarla nice insana umut oldu, hayat kurtardı. Bu duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ederiz." diye konuştu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64634)
20 Kasım 2020 Cuma 16:31
ALLAH için birşey yapılıyorsa hayrıyla sevabıyla yerinde kalsın. Medyatikliğin bir lüzumu yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64632)
20 Kasım 2020 Cuma 15:33
AFERİN ALİRIZA .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64624)
20 Kasım 2020 Cuma 10:33
Helal olsun Köylüme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_64620)
20 Kasım 2020 Cuma 09:17
Seyfan ın gülü her yerde Seyfanlıların damgası var bu şehirde tebrik ediyoruz kardeşimizi
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın