Bingöl Üniversitesinde dört yıllık öğrenimin yapılabilinmesi için öncelikle akademiysen sıkıntısının giderilmesi gerektiğini söyleyen Gazioğlu, “Şuanda 11 bölümde 811 öğrencinin Yüksek Okulda eğitim görüyor. 4 yıllık eğitime öğrenci alınabilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bunun için en önemli nokta akademisyenlerin buraya getirilmesidir. Bu sorun çözüldükten sonra öncelikle Fen Edebiyat, Ziraat ile İktisadi ve İdari Bilimler bölümlerini açacağız” ifadelerini kullandı.
“25 akademisyen gelecek”
Bingöl Üniversitesi görev almak isteyen 25 akademisyen ile görüşüldüğünü vurgulayan Gazioğlu; “YÖK'ün bu konu onay vermesi durumunda Bu hocalarımız Bingöl'e geleceklerdir. Bu sorunun çözümü ile birlikte, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, sosyoloji, İşletme ve Kamu Yönetimi bölümlerinde öğrenci alımımız olacak. Bu hocalarımızla bir hafta önce görüştük. Hocalarımız kısa bir süre sonra burada olacaklar. Senatoda bu hafta önemli kararlar aldık. 25 hocamızın isimlerini YÖK'e bildireceğiz. Onay çıktığı gibi hocalarımız göreve başlayacak. Fiziki sıkıntılarda aşılmaya çalışılıyor. Yapımı devam eden ek binanın ödeneği çıktı. Ekim ayı içerisinde ihalesi yapılacak. En önemlisi çevre düzenlemesidir. Ön tarafta asfalt döküldü. Oranın orta refüjünü de hayırsever bir iş adamı üstlendi. Şuanda aydınlatma eksikliği var. TEDAŞ tarafından ışıklandırması yapılacak onu bekliyoruz. Çevre düzenlemesi ile ilgili sorunlar var. Bu konuda valilikle görüşmelerimiz oldu. İl genel sekreterliğinden buranın yapılmasını istedik. Buraya gelecek bir öğrenci bu durumdaki bir üniversiteye gelmez. Acilen çevre düzenlemesini yapmamız lazım. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var. İş adamlarımız ve Sivil Toplum Örgütlerinden hiçbir destek gelmedi. Görüldüğü gibi üniversite sadece kurulmakla sorunlar çözülmüyor. Ciddi desteğe ihtiyacımız var. Herkesin fikrini zikrini bir kenara atıp üniversiteyi sahiplenmesi ve destek sunması lazım. Bu hepimizin üniversitesidir. Bingöl halkı yıllardır üniversite özlemi ile bekliyordu. Kurulmasına kuruldu fakat şimdi destek zamanıdır” dedi.
“Kimse yardım etmiyor”
4 yıllık eğitim verilemediği için sanki üniversite açılmamış gibi bir havanın olduğunu söyleyen Gazioğlu, “Üniversitemiz tam olarak açıldı. Sayın Rektörümüzün atanması ile bu kesinleşti. En büyük sıkıntımız akademik kadrodur. Bu olmadan dört yıllık eğitim veremeyiz. Hocalarımız gelecek zaten. Bu sorunlar aşılır. Önemli olan diğer sıkıntıların aşılmasıdır. Büro malzememiz bile yok. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var. Bazı üniversitelere milyon dolarlar bağışlandı. O okullar tabiî ki çabuk gelişir ve büyür. Bize herhangi bir destek gelmedi. Destek gelmeden bu üniversite gelişmez. Halkımız üniversite konusunda çok sessiz. Bugüne kadar meraktan bile olsa gelip bu binaya bakan olmadı. Herkes yıllardır üniversite istiyoruz diye sitem etti. Üniversite kuruldu herkes geri çekildi. Birçok vatandaşımız daha binayı bile görmemiş. Bu duyarsızlık böyle devam ederse burası çok zor gelişir.” ifadesini kullandı.
“Web sitemiz bile yok”
Yokluktan dolayı üniversitenin en gerekli ihtiyacı olan Web sitesinin dahi olmadığını söyleyen Gazioğlu; “Öğrencilere ders vermek için çok acil 100 adet bilgisayar lazım. Bunun için bir laboratuar kurmamız lazım. Kendimize ait bir Web sayfamız bile yok. Bu kadar sıkıntı içerisindeyiz. Dışarıdan bir öğrenci Bingöl Üniversitesine gelmek istediğinde öncelikle internetten araştırma yapacak. Üniversiteyi tanıtan bir Web sayfasının olmadığını görünce bilgi alamayacak ve gelmekten vazgeçecek. Buda gelecek olan öğrenci sayısını düşürür” dedi.
“Bütün kurum ve kuruluşlardan beklentilerimiz var”
Eksiklikleri konusunda tüm kurum, kuruluş ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini ifade eden Gazioğlu; “Bize belediyenin çevre düzenlenesi konusunda destek vermelerini bekliyoruz. Sadece belediye değil diğer kurumlar, sivil toplum örgütleri, halk, iş adamları, basın ve herkesin üniversitesine sahip çıkmasının zamanı geldi. Onun için gün birlik günüdür. Hep birlikte el ele vermemiz gerekir” şeklinde konuşarak destek istedi.