KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2025 Salı
°C

2010-2012 yılları arasında deprem bekleniyor

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Öztürk, “Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun Marmara ile Doğu kısmı için magnitüdü 5.5'ten büyük, Anadolu kısmı içinse 6'dan büyük bir depremin 2010-2012 yılları arasında gelme olasılığının oldukça yüksektir” dedi.

2010-2012 yılları arasında deprem bekleniyor
12 MART 2010 CUMA 22:56
0
2344
0
AA aa
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde basın toplantısı düzenleyen Yrd. Doç. Dr. Serkan Öztürk deprem konusunda açıklamalarda bulundu. Ana şokların oluşumlarından önce deprem bölgesi civarında bir sismik durgunluk olduğunu belirten Öztürk, "Deprem öncesinde sismik durgunlukları gözlemleyebiliyoruz. Hemen sonrasında deprem meydana geliyor. Elazığ'da bunu gözlemledik. 2004'ün ikinci yarısından sonra başlayan durgunluk 2009'a kadar devam etti. Ortalama bu durgunluk süresini 5 yıl olarak düşündüğümüz zaman, muhtemel depremin 2009'un ikinci yarısı ya da 2010 yılının ilk yarısında olması muhtemeldi ve de oldu" ifadelerini kullandı.
Aynı yöntemi Kuzey Anadolu fay hattını içine alan bölgede uyguladıklarını dile getiren Öztürk, "Türkiye'nin doğusu için yaptığımız detaylı istatistiksel çalışmaları, Türkiye'nin tektonik aktivitesi en yüksek deprem kuşaklarından biri olan Kuzey Anadolu Fay Zonu için de yaptık ve önemli bulgular elde ettik. Bunun için Kuzey Anadolu Fay Zonu'nu, Marmara, Anadolu ve Doğu kısımları olmak üzere üç farklı bölgeye ayırdık ve her bölgeyi kendi içinde ayrı olarak değerlendirdik. Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun Marmara kısmı için yaptığımız hesaplamalarda, Karadeniz, Silivri ve Gölcük, Anadolu kısmında Düzce, Amasya ve İsmetpaşa Segmenti, Doğu kısmında ise Erzincan ve Bingöl olmak üzere sekiz önemli sismik durgunluk bölgesi gözledik. Bu bölgelerdeki sismik durgunluğun 2005 yılı içerisinde başladığını gördük. Daha önceki yapılan çalışmaları da dikkate aldığımızda 2010 ile 2012 yılları arasında saydığımız bölgelerde deprem olması muhtemel. Çünkü bu bölgelerde sismik durgunluk başlamıştır. Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun Marmara ile Doğu kısmı için magnitüdü 5.5'ten büyük, Anadolu kısmı içinse 6'dan büyük bir depremin 2010-2012 yılları arasında gelme olasılığının oldukça yüksektir" diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın