KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

19 köylü rahmetle anıldı

Bingöl'ün Solhan ilçesi Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında 20 Ekim 1992'de PKK’lılarca katledilen 19 köylü için mevlit okutuldu.

19 köylü rahmetle anıldı
22 EKİM 2013 SALI 07:59
0
4388
1
AA aa

Solhan ilçesinin Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında PKK'lılarca 20 Ekim 1992'de katledilen 19 köylü için yakınları tarafından mevlit okutuldu.

Mevlit programına Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, İl Müftü Yardımcısı Naim Döner, Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu ve onlarca davetli misafir ile çok sayıda köylü katıldı.

Köy Camisi'nde okutulan mevlitten sonra öğle namazı kılındı. Namazının ardından davetlilere öğle yemeği ikramında bulunuldu.

Mevlit programına katılan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan kısa bir konuşma yaparak: “Geçmişte bu köyde büyük acılar yaşandı. Bugün burada bir anma töreni yapıldı. Şehitlerimizi andık. Yaptığınız davete seve seve katılırız dedik. Memnun olduk. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Allah bir daha bu acıları bizlere memleketimize yaşatmasın. Birliğimizi beraberliğimizi Cenabı Allah bozmasın. Şehitlerimizin köye hayrı dokunmaya devam ediyor. Allah rahmet etsin” dedi.

Köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Taşyapan köyde bulanan çocuklara çeşitli hediyeler verdikten sonra ayrıldı.

PKK'lılar, Bingöl'ün Solhan ilçesi Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında 20 Ekim 1992'de çeşme mevkiinde köy otobüsünü durdurmuş ve otobüsten indirdikleri köylüleri kurşuna dizmişti.

Olayda aralarında hamile kadınlar ve çocukların da bulunduğu 19 köylü yaşamını yitirmişti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mücahit ZAZAOĞLU (@Misafir_16147)
22 Ekim 2013 Salı 10:13
Sayısız katliam yapmış kanlı terör örgütünün hala imanlı Bingöl'ümüzde imansız kişilerce desteklenmesini üzüntü ile karşılıyorum. Kalbinde zerre kadar imanı olan bu hain terör örgütüne sempati duymaz. imanlı irfanlı bireyler kürt milliyetçiliği yapmaz, hangi milletten olduğumuzun hiç önemi yok. önemli olan Müslümanlığımız. Peygamber efendimiz(s.a.v.) milliyetçilik ayaklarımn altındadır diyerek milliyetçiliği lanetlemektedir
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın