KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2026 Salı
°C

19 köylü rahmetle anıldı

Bingöl'ün Solhan ilçesi Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında 20 Ekim 1992'de PKK’lılarca katledilen 19 köylü için mevlit okutuldu.

19 köylü rahmetle anıldı
22 EKİM 2013 SALI 07:59
0
4442
1
AA aa

Solhan ilçesinin Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında PKK'lılarca 20 Ekim 1992'de katledilen 19 köylü için yakınları tarafından mevlit okutuldu.

Mevlit programına Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, İl Müftü Yardımcısı Naim Döner, Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu ve onlarca davetli misafir ile çok sayıda köylü katıldı.

Köy Camisi'nde okutulan mevlitten sonra öğle namazı kılındı. Namazının ardından davetlilere öğle yemeği ikramında bulunuldu.

Mevlit programına katılan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan kısa bir konuşma yaparak: “Geçmişte bu köyde büyük acılar yaşandı. Bugün burada bir anma töreni yapıldı. Şehitlerimizi andık. Yaptığınız davete seve seve katılırız dedik. Memnun olduk. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Allah bir daha bu acıları bizlere memleketimize yaşatmasın. Birliğimizi beraberliğimizi Cenabı Allah bozmasın. Şehitlerimizin köye hayrı dokunmaya devam ediyor. Allah rahmet etsin” dedi.

Köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Taşyapan köyde bulanan çocuklara çeşitli hediyeler verdikten sonra ayrıldı.

PKK'lılar, Bingöl'ün Solhan ilçesi Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında 20 Ekim 1992'de çeşme mevkiinde köy otobüsünü durdurmuş ve otobüsten indirdikleri köylüleri kurşuna dizmişti.

Olayda aralarında hamile kadınlar ve çocukların da bulunduğu 19 köylü yaşamını yitirmişti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mücahit ZAZAOĞLU (@Misafir_16147)
22 Ekim 2013 Salı 10:13
Sayısız katliam yapmış kanlı terör örgütünün hala imanlı Bingöl'ümüzde imansız kişilerce desteklenmesini üzüntü ile karşılıyorum. Kalbinde zerre kadar imanı olan bu hain terör örgütüne sempati duymaz. imanlı irfanlı bireyler kürt milliyetçiliği yapmaz, hangi milletten olduğumuzun hiç önemi yok. önemli olan Müslümanlığımız. Peygamber efendimiz(s.a.v.) milliyetçilik ayaklarımn altındadır diyerek milliyetçiliği lanetlemektedir
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
18.05.2026
19:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'SUMUD' Protestosu: 'Gazze ve Özgürlük Filosu Yalnız Değildir'
İşgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan SUMUD Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesi ve çok sayıda aktivistin alıkonulmasının ardından Bingöl'de protesto düzenlendi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'e lanet okuyarak Gazze'ye destek mesajı verdi.
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın