Solhan Belediyesince ‘herkes için kayıtlı istihdam' projesinin kapanış finali ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifikalarının verilmesi için program düzenlendi.
İlçe merkezinde bir düğün salonunda yapılan programda konuşan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, bir yıllık süreçte birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.
Yıldız, “Kayıtlı İstihdamın Teşviki-2 hibe projesi kapsamında kabul edilen Herkes için İstihdam ile düzenlediğimiz KOSGEB girişimcilik sertifikası töreni ve projenin kapanış finalini ile bir aradayız. Yaklaşık bir yıldır bu projemizi uygulamaktayız. 360 projemiz arasından 44 proje kabul gördü. Teknik problemlerden dolayı 6 proje daha elendi ve biz 38 proje içinde yer aldık. Başarılı bir proje uyguladığımıza inanıyoruz. Proje kapsamında bir yıl boyunca birçok eğitim ve faaliyet yaptık” dedi.
259 girişimci adayının belge almaya hak kazandığını belirten Yıldız, “Bu kardeşlerimize girişimcilik belgelerini vereceğiz. Bu belgeleri alacak kardeşlerimizin bunları evde saklamaları durumda hiçbir anlamı olmayacak. İnşallah her belge bir iş çatısı olur diyorum” diye konuştu.
Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ise Türkiye'nin dünya ekonomi klasmanında 17'inci sırada olduğunu belirterek, “Ülkemizin sağlam bir ekonomisi var. Fakat makro planda Türkiye ekonomisinde sadece 3 göreceli noksanlık var. Bunu şu şekilde sıralayabiliriz; yeterli sermaye birikim düzeyi, yeterli milli teknolojisi son olarak girişimcilik kültürü. Ben Türkiye ekonomisin her ne kadar mikro temelleri sağlam olsa da, her ne kadar önümüzdeki yıllarda ilk 10'a girecekse de 30 yıllık finans ekonomisiyle iç içe de olsa bu üç eksik çok dikkate değer eksikliklerdir. 259 kişi girişimcilik belgesi alıyor demek ki, Türkiye'de inşallah girişimcilik ile ilgili bir şeyler yapılıyor. Girişimcilik konusunda noksan olduğumuzu devlette tescilliyor. Biz, cesaretli risk alabilen, yenilikçi, dünya piyasalarına açık zihniyetli liberal, iş adamı seviyesine ulaşabilirsek, girişimciler oluşturabilirsek inşallah yeterli teknolojik birikimi de bu vesile ile sağlamış olacağız. Yeterli sermaye birikimini de sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.
Program, SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar'ın kayıt dışı istihdamın zararlarını anlatması ve girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerinin verilmesiyle sona erdi.