KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

160 kursiyere sertifikaları verildi

Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ortaklığı ile açılan 8 branşta meslek edindirme kurslarındaki başarılı olan 160 kursiyere sertifikaları verildi.

160 kursiyere sertifikaları verildi
13 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:34
0
1912
0
AA aa

Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ortaklığı ile başlatılan meslek edindirme programları kapsamında kurslar açan Bingöl Belediyesi, dün saat 14.00'da Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Bilgisayar Operatörlüğü, Halkla İlişkiler ve Satış Elemanı, Çocuk Gelişimi, Aşçılık, Peyzaj ve Bahçe Yetiştiriciliği, Yaşlı ve Hasta Bakımı, Web Tasarım ve Satış Elemanı Kurslarına katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Bingöl Belediyesi ilk defa açtığı kurslarla kalifiye eleman yetiştirildiği gibi kursa katılan kişilere günlük 15 TL gibi bir katkı da sundu.

Belediye olarak kendimizi sorumlu hissettik
İş-Kur'un açmış olduğu kurslardan belediye olarak ciddi manada istifade ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Serdar Atalay, iki türlü proje talebinde bulunduklarını belirterek, “Birincisi direk istihdama dönük projeler. İkincisi meslek edindirmeye dönük projeler. 2010 yılı içerisinde istihdam ile ilgili projelerde çok güzel çalışmalar oldu. Bingöl Belediyesi adına Düzağaç Kavşağı'nı İş-Kur kapsamında alınan elemanlarla tamamladık. Bingöl'den Kervansaray il sınırına kadar refüj düzenleme, peyzaj vesaire çalışmalar noktasında yine İş-Kur elemanlarından istifade ettik. Bu kurslar şu açıdan önemliydi. Kursa katılan arkadaşlarımız emeklerine güvenerek, alın terleriyle para kazanmalarını sağladık. Hem de güzel ürünler ortaya çıktı. Tembelliğe, atalete karşı çok pozitif tablolar oluştu. Bunun devamı adına da 2011 yılında benzer projelere müracaatımız olacak. Ayrıca meslek edindirme kursu olarak ödeneğin daha yüklü bir miktarda olması, burada ödeneğin tam kullanılamamış olması itibariyle belediye olarak kendimizi sorumlu hissettik” dedi.

Bingöl'de kalifiye eleman ihtiyacı çok fazla
Atalay sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Bilgisayar Operatörlüğü, Halkla İlişkiler ve Satış Elemanı, Çocuk Gelişimi, Aşçılık, Peyzaj ve Bahçe Yetiştiriciliği, Yaşlı ve Hasta Bakımı, Web Tasarım ve Satış Elemanı Kursları ile toplam 8 branşta, 160 katılımcıyla kurs açtık. Kültür Merkezi'nde, Gençlik Merkezi'nde, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi'nin temin ettiği hocalar nezaretinde eğitimlerini verdik. Kurslara katılan katılımcılara cüzi de olsa bir miktar ücret vererek kurslarımızı tamamlamış olduk. Bu branşta en azından kalifiye eleman ihtiyacı giderilmiş oldu. Bingöl'de kalifiye eleman ihtiyacı çok fazla. Ben bunların teknik anlamda da 2011 yılında devam ettirilmesinin gerekliliğine inanıyorum. Kursa katılan katılımcı arkadaşlarımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımız en azından bu ve benzeri ihtiyaç alanlarında pozitif noktada tercih edilmelidir diye düşünüyorum. Biz kendi adımıza bu tarz işler yaparsak eğer bu arkadaşlarımıza öncelik vereceğimizi belirtmek istiyorum. Diğer kamu kuruluşlarında bu konuda İş-Kur kayıtlarında kayıtlı olan, sertifikalı gözüken bu arkadaşlarımızı tercih edeceklerini düşünüyorum. En azından yapılan işin boşa gitmediğinin gösterilmesi adına ve ‘Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu' ölçüsüne uygun hareket etme adına ben bunun çok faydalı ve değerli katkı sunacağını düşünüyorum. Burada büyük bir emek sarf ederek bu kurslarımızın başarıyla bitmesini temin eden gerek İş-Kur müdürü ve personeli, gerek milli eğitim camiamız, Halk Eğitim Müdürümüz ve elemanlarına ve kursiyerlerimize, ailelerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bingöllüler sevgi ve inançla donanmış
6 gün içerisinde Bingöl'ün can kulağına, gönül kulağına güzel sesler getirdiğini söyleyen Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kendisi için zor olan başlangıç günlerine çok ciddi bir güç ve mutluluk verdiğini ifade ederek, bu güzel ses için Bingöllüleri muhabbetle selamladığını belirtti. Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Bu ses makul, ölçülü ve güzel olmakla birlikte hissediyorum ki Bingöllülerin yüreklerinden yükselen bir ses. Sevgi ve inançla donanmış Bingöllülerin yüreklerinden yükselen bu ses bugüne kadar bir başarıyı Bingöl'e getirmiş. Ümit ediyor ve inanıyorum ki ortaklaşa verilen bu ses devam ettiği müddetçe Bingöl her geçen gün bir öncesi günden çok daha iyi günleri bizlere inşallah sunacaktır. Bu program sebebiyle Belediye Başkanımız konuşmasında programı çok güzel özetledi. Tebrik edilmesi gereken, teşekkür edilmesi gereken birkaç husus var. Öncelikle kurslara katılan, meslek edinen kursiyerlere ciddi manada teşekkürü hak etmişlerdir. Bu kurslar sebebiyle göstermiş oldukları gayretler sebebiyle hepiniz adına çok teşekkür ediyor, hayırlar getirmesini diliyorum. İnşaallah bu sertifikalar, bu sertifikaların temsil ettiği eğitim kodifikasyonları önümüzdeki günlerde onlara hem iş hayatlarında hem de özel hayatlarında çok yeni imkanlar sunacak. Bu da bize özel bir mutluluk verecektir” dedi.

Bu projeler arzulanan Bingöl için çok önemli
Yapılan çalışmaları önemsediğinin altını çizen Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ortaklığı, elde edilen mücehhez netice kadar, hatta ondan çok daha fazla önemsediğini ifade etti. Bu projelerin arzulanan Bingöl için çok önemli olduğunu belirten Vali Güvençer, merkezi yönetim ve yerel yönetimin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da daha güzel bir koordinasyon ile Bingöllülere hizmet gayreti içerisinde olacaklarını vurgulayarak, “Bunun en güzel örneğini de burada müşahede edeceğiz. Bu duygularla bu olumlu ilişkileri gösteren tüm teşkilatlarımıza başta Belediye Başkanımız olmak üzere samimi teşekkürlerimi ve tebriklerimi ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Bugün sertifika alacak tüm kardeşlerimi de alacakları sertifikalarını hayırlar getirmesini, gelecek hayatlarında onlara gerçekten bir güç teşkil etmesini yürekten temenni ediyorum. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de temel kaynağımız insanımız. 6 günde mutlulukla müşahede ettim ki Bingöl sahip olduğu nüfusu, niteliği ve niceliğiyle Türkiye'mizin diğer illerine kıyasla çok ciddi, pozitif bir hazineye sahip. Bu kıymetli hazineyi Bingöllü değerli hemşerilerimizi elimizden geldiğince güçlendirmek, geleceğe hazırlamak, eğitimlerine katkıda bulunmak, yardımcı olmak bizim birinci ve asli görevimizidir. Bu anlamda da ben şahsım, vilayetim ve tüm çalışma arkadaşlarım adına mutluluğumu da, gururumu da, şerefimi de yeniden ifade ediyorum” diye konuştu.

Kursiyerlere belgeleri verildi
Vali Mustafa Hakan Güvençer'in konuşmasının ardından kursu başarıyla bitiren kursiyerlere Bingöl Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verildi.

Avni Polat'tan mini konser
Sertifika töreninin ardından Bingöllü Sanatçı Avni Polat, davetlilere mini bir konser verdi. Konserin ardından Belediye Kültür Merkezi'ni gezen Vali Mustafa Hakan Güvençer, çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Serdar Atalay'dan bilgi aldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın