30 personelin katıldığı seminerde 2 uzman doktor, 2 acil doktoru ve 5 sağlık personeli eğitimci olarak katıldı. 9–12 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan ‘Temel Yaşam Desteği' semineri sonrasında katılımcılara sertifika verilecek.
Semineri geçtiğimiz yıl başlatılan eğitimlerin bir parçası olarak devam ettirdiklerini belirten 112 Acil Şube Müdürü Dr. Seçkin İlter, verilen eğitimlerle personellerin daha donanımlı olmalarını ve bununla hastaları en az zararla ve en doğru müdahalelerle kurtarmayı amaçladıklarını söyledi.
DAHA ÖNCEKİ EĞİTİMLERİMİZ SAYESİNDE 4 HASTANIN YAŞAMA DÖNDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ
Bingöl'de Ambulans ve 112 Acil Servisi personellerine yönelik verilen üçüncü seminer olduğunu hatırlatan 112 Acil Şube Müdürü Dr. İlter, “Travma ve Resüsitasyon Kursu ve Elektrokardiyografi (EKG) sonrası katılımcılara sertifika dağıttık. Gördük ki kurs sonrası hasta kurtarma da çok önemli başarılar sağladık. Personelden iyi geri dönüşümler aldık. Halkımızın sağlık standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz bunda da bilgili ve deneyimli personeller çok önemli rol oynuyor. Daha önceki eğitimlerimiz sayesinde 4 hastanın yaşama döndüğünü biliyoruz. Bu tür olaylar bize daha çok eğitim verme hevesi ve coşkusu veriyor. İnşallah bu eğitimler personellerimize ve halkımızın sağlığına katkı sunacaktır. Bilimsel eğitimlerle donatılmış personel müdahalesini doğru ve yerinde yapacak kapasiteye getirmek için çalışıyoruz ve buda hastaların en az zararla kurtarılmasına verdiğimiz önemi gösteriyor” dedi.
BİNGÖL İMKÂNLARI KISITLI
Bingöl imkânlarının kısıtlı olduğuna dikkat çeken Dr. İlter, “Diyarbakır ilinden maket desteği aldık. Kalp masajı ve hava yolu açma cihazı maketlerini getirdik. Seminerin verilmesinde desteği olan Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hakan Karakaş, Diyarbakır 112 Acil Şubesi'ne Tugay Baştabipliğine ve müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bingölonline Haber Servisi