İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa ve parti yönetimi, Bingöl'deki basın mensupları ile bir araya gelerek kentteki gündemi değerlendirdi.
Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremle ilgili konuşan Kızılboğa, kentin deprem bölgesini olduğunu ve depremden dolayı hasar gören tüm evlerin yapılmasını talep ettiklerini söyledi.
Kızılboğa, açıklamasında; “Öncelikle Bingöl'de yaşanan depremden dolayı bütün vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bingöl deprem bölgesidir. İl Afet Müdürlüğüne sorduk, Bingöl'de ne yazık ki 3 ilçemiz afet kapsamına alınmış. Hasar tespiti yapılıyor ancak Bingöl'ün geneli bu depremden etkilendi. Etkilenmediyse bile, Bingöl deprem kuşağında yer aldığı için olası bir depremde, Allah korusun büyük felaketler yaşanmaması için devletimizin bu konuda tedbir almalarını ve Bingöl'ün tamamını bu kapsama alınmasını talep ediyoruz. Sayın valimizden de rica ve talep ediyoruz. Vatandaşımız evini yapacak durumda değil. Devlet desteğine ihtiyaç vardır. Birçok yerde, ilçelerde de hasar var. Evini yapabilecek güce sahip de değil insanlar. Bu konuda gereğini yapılmasını istiyoruz ve parti genel meclisi grubu aracılığı ile de duyuracağız. Bingöl genelinin bu kapsama alınması için gerekli başvurularımızı yapacağız” dedi.
“BELEDİYENİN İŞ BULMA KURUMU OLARAK DA GÖRÜLMESİ DOĞRU DEĞİL.”
Kızılboğa'nın açıklamasında satış başları şu şekilde:
“Son günlerde Bingöl'de gündem olan bir konu var. Belediye'nin mühendis alımları ile ilgili mühendis alımları… Bir kamu kurumu ihtiyaç olduğu zaman personel alacak, ancak neye göre aldığı önemlidir. İlgili yerlere sorduk, alım nasıl yapıldı diye. MHP Meclis Üyelerinin de oyuyla mecliste belediye başkanımıza personel alımı konusunda yetki verilmiş. Sayın Başkanımıza burada iş düşüyor, burada adil oldu mu? Bingöl'de sadece yıllardır siyaset yapan insanların yakınları dışında liyakate sahip insanlar yok muydu? Bu insanlar AK Parti'nin yöneticiliği yapmış, önceki dönemlerde milletvekilliğini yapmış belirli insanların yakınları alınmış. Biz isterdik ki, Bingöl'de bunlar liyakatle alınsaydı, sadakatle değil. Bunlardan ne kadar faydalanacak? Ne kadar iş üretebilecekler? Bu konuda biz kınıyoruz. Neden? Bunu liyakat ile yapmadıklarına kanaat getirdiğimiz için. Bize gelen mühendis arkadaşlar, beni alsın demiyorlar. Bir sürü mühendis arkadaş var, bunların arasında seçerek alsın, kimi alırsa alsın diyorlar. Biz de o kanaatteyiz. Belediyenin iş bulma kurumu olarak da görülmesi doğru değil.”
“OTOPARK SORUNUNUN OLDUĞUNU SÖYLEDİK”
“15 aydır her seferinde otopark sorununun olduğunu söyledik. Hala bir çözüm üretilemedi. Eski il özel idaresinin yerine otopark yapılacaktı, ne aşamada bir bilgi yok. Türkiye genelinde belediye toplu ulaşım aracının olmadığı tek iliz. Alternatif olsun diye talebimiz oldu. Belediye'nin asli görevlerinden biri de budur, biz bunu talep ediyoruz.”
“VATAN HAİNLERİ DIŞINDA HERKESE KAPIMIZ AÇIKTIR”
“İşsizlik had safhada... Devletimizin bu konuya da eğilmesi gerekiyor. Buraya yatırımcının çekilmesi, SÜTAŞ gibi tesislerin çoğaltılması gerekiyor. Bu gibi projelerin çoğaltılması gerekiyor. Bu konuda kalkınma politikaları başkanlığımız ile ilgili gerekli çalışmaları yapı, ilgili kurumlara gönderip konunun takipçisi olacağız. Parti olarak bütün bu kutuplaştırma siyasetinden uzağız, kimsenin yaptığı iyi şeyleri de görmezden gelen bir parti değiliz. Vatan hainleri dışında herkese kapımız açıktır.”
“YEŞİLYURT, YENİ MAHALLE VE MİRZAN MAHALLESİNDE YEŞİL ALAN YOK”
“Şehirdeki çarpık kentleşme ile Belediye Başkanı ile görüşmüştük. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğini söylemişti. Ben de hatırlatmak istiyorum. Bingöl'ün öne çıkmış cadde ve sokaklarında dış görünümün de bir mimarisi ile belirlenmesi gerekiyor. Bu şehre yeni bir vizyon katar. Bu konuda da bunu hatırlatmak istiyorum. Yeşilyurt, Yeni Mahalle ve Mirzan mahallesinde bildiğim kadarıyla yeşil alan yok. Bunun için Belediyemizin bir çabası var mı? Varsa ne aşamada öğrenmek istiyoruz.”
“KİRAYA MI VERECEK, FATURALARI MI ÖDEYECEK?”
“Bingöl'de istihdam edilen kayıt dışı, günlük yevmiye ile çalışan insanlar var. Bunlar hiçbir yerden destek almadı, esnafımız destek almadı. Kredi konusunda bile başvuru yapıp alamadılar, krediler düşük dahi tutuldu. Vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde sadece belirli bir kesim için yapıldığını, Bingöllülerin mağdur olduğunu gördük. Bu bir afet, sadece ülkeyi değil dünyayı sarmış durumda. Devlet olarak vatandaşın yarasına derman olmak gerekiyor. Bingöl ne yazık ki bundan pay almadı. Bazı insanlara 1000 TL destek sağlandı. Bu süreçte çalışmayan biri 1000 lirayı kiraya mı verecek, faturaları mı ödeyecek? Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın söylediği, her haneye kişi başı 500 TL yardım verilmesini talep etti ancak ne yazık ki hükümetimiz bu konuda zayıf kaldı. Bu da ekonomimizin ne kadar kötü olduğunu gösterdi. Pandemi sürecinin hemen ardından IBAN numarası ile yardım istenerek bütçemizin boş olduğunu, ekonomimizin de yanlış yönetildiğinin göstergesi oldu. Bingöl'ümüz, vatandaşımız mağdur edildi.”