KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
17 °C Parçalı bulutlu

Türkiye Avrupa ile arasındaki farkı kapattı

Bingöl'de 5 Milyon Euro değerindeki İş Geliştirme Merkezi'nin açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Avrupa kişi başı geliri 100 liraysa Türkiye'de bu 37 liraydı 2002 yılında. 15 yıl gibi bir zaman diliminde 37'den 62'ye yükselmiş durumundayız. Bu 25 puanlık bir iyileşme demektir. Türkiye artık Avrupa ile arasındaki farkı kapatmış durumda

Türkiye Avrupa ile arasındaki farkı kapattı
12 ARALIK 2017 SALI 21:28
1
4043
4
AA aa

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uyguladığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından, Bingöl İl Özel idaresi, Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla hayata geçirilen İŞGEM açıldı.

Açılış töreninde konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı, bölgeye yapılan yatırımların devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Güzel şeyler oluyor Bingöl'de iyi niyetli, güvene dayalı, birbirimizi severek, sayarak güzel şeyler yapılıyor yapılmaya devam edecek. Bunun arkasından farklı başka projelerde gelecek. Ülkemizi, Bingöl'ü tanıtacak güzel programlar oldu. Her temas iz bırakır. Her görsellik insanların yeni duygularını ortaya çıkarır. Belki batıda biraz farklı görünüyor ama daha güzel daha iyi şeyleri ön plana çıkarabilmek için böyle yatırımlarımızın devam etmesi lazım” dedi.

Türkiye'nin uzun yıllardır Avrupa Birliğine üye olma çalışmalarını anımsatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu sürecin halen devam ettiğini söyledi.

“TÜRKİYE'YENİN AVRUPA'YA KATACAĞI ÇOK ŞEY VAR”

Avrupa'nın ve Türkiye'nin birbirine katacağı birçok kazanımın olduğunu kaydeden Yılmaz, “Türkiye'nin Avrupa'ya katacağı çok şey var Avrupa'nın Türkiye'ye katacağı çok şey var. Karşılıklı kazı kazan ilişkisi olan bir coğrafyadan bahsediyoruz. Türkiye esas olarak Avrupa'nın bir parçası olan bir ülke. Bizim stratejik hedeflerimizden bir tanesine de Avrupa birliğine tam üyelik. Hükümetimiz bu konuda da üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor. Bir taraftan gümrük birliğimizi güncelleyerek diğer taraftan vatandaşlarımızın önündeki vize engelini kaldırarak bir diğer taraftan mülteci meselelerinde olsun, diğer meselelerde olsun iş birliğini geliştirerek Türkiye ile Avrupa birliği ilişkilerini derinleştirmek durumunda buradayız. Pozitif olumlu bir gündemle bu ilişkileri geliştirmek durumundayız” diye konuştu.

Türkiye'nin 15 yıl içinde Avrupa ile olan farkı ciddi manada kapattığını belirten Yılmaz, “AK Parti hükümetleri döneminde Avrupa ile olan aramızdaki farkı oldukça kapattık. 2002 yılında Avrupa birliğinin kişi başı gelirini yüz kabul eder olursak Türkiye'deki kişi başı geliri bunun yüzde 37'si. Yani Avrupa kişi başı geliri 100 liraysa Türkiye'de bu 37 liraydı 2002 yılında. Bugün geldiğimiz noktada bu oranı yüzde 62'ye çıkarmış durumdayız. 15 yıl gibi bir zaman diliminde 37'den 62'ye yükselmiş durumundayız. Bu 25 puanlık bir iyileşme demektir. Türkiye artık Avrupa ile arasındaki farkı kapatmış durumda” şeklinde konuştu.

220 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

İŞGEM projesi ile 220 kişinin istihdam edileceğini vurgulayan Yılmaz, “Bu proje 5 milyon avroya mal oldu. Yüzde 85 AB, yüzde 15 Türkiye katkısıyla yapılmış bir proje. 220 kişiye istihdam sağlanması ön görülüyor. 36 ay gibi sürede tamamlandı bu projemiz.  Çeşitli büyüklüklerde 22 adet atölyeler mevcut. Soğuk hava depolarından yönetim binalarına kadar. Bu sadece fiziki bir yatırım değil, teknik yardım boyutu da var. Bir taraftan da rehberlik yapılacak” dedi.

İŞGEM açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20533)
14 Aralık 2017 Perşembe 10:14
bir kuruma eleman alınsa yarısını el altından alyolar bir kaç kişiyide noter huzurunda alyoz deyip milletle dalga geçyolar. örnekmi H.ALANI, YURTKUR, ÜNİV.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20498)
13 Aralık 2017 Çarşamba 14:33
220 kişi için kayırma listenide hazırla.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20482)
13 Aralık 2017 Çarşamba 10:16
Sütaş GEM ne oldu.üstünde duryor takip ediyormusun. kaynadı arada ha.Sütaş gelsin tek başına yeter gerisi fos
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20477)
13 Aralık 2017 Çarşamba 09:30
Hayırlı olsun Bingöl için iyi proje emeği geçenlerden Allah razı olsun
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın