KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

Özel Çocuklar Sosyalleşiyor

Bingöl Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nda eğitim gören 130 özel çocuk, el becerilerinden müziğe, spordan resime kadar birçok alanda eğitim görerek sosyalleşiyor.

Özel Çocuklar Sosyalleşiyor
12 ARALIK 2017 SALI 21:19
0
3188
1
AA aa

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Bingöl Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu, 3 kademeli olarak özel çocukları hayata hazırlıyor. Rehberlik Araştırma Merkezi'ndeki işlemlerin ardından okula kabul edilen özel çocuklar, ana sınıfından lise düzeyine kadar eğitim alıyor. 130 öğrencisi bulunan okulda, özel olarak seçilen deneyimli öğretmen kadrosu, birçok alanda açılan uygulama merkezlerinde birbirinden farklı engelleri bulunan öğrencilere eğitim vererek, engellerinin engel olmadığını onlara gösteriyor.

HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYORLAR

Ders öncesi servislerle evden alınan öğrenciler okula getiriliyor. Burada okul yönetimi ve öğretmenlere emanet edilen çocuklar, engel durumuna göre uygulama merkezlerinde günlerini geçiriyor. Okuma yazma eğitiminin yanı sıra ahşap, el sanatları, müzik, spor gibi farklı dallarda eğitim alan çocuklar, hem eğleniyor hem de öğrenerek sosyal hayata hazırlanıyor.

Okul Müdürü Mehmet Tokuş, öğrencileri sosyalleştirmek ve onları bir birey olarak topluma kazandırmak amacıyla hizmet verdiklerini söyledi.

Okulun uygulama evi olduğunu aktaran Tokuş; "Ahşap, el sanatları, resim ve müzik, beden eğitimi atölyemiz bulunmaktadır. Çocuklarımız burada günlerini öğretmenlerimiz eşliğinde geçiriyor. Ana sınıfından lise son sınıfına kadar öğrencilerimiz bulunuyor. Burada çocuklarımıza akademik eğitimden ziyade daha çok öz bakım becerilerini kazandırmak, sosyalleştirmek ve bir birey olarak farklılıklarını ortaya koyarak topluma kazandırmayı amaç edinmişiz. Günlerimiz mutlu geçiyor, öğretmenlerimiz çok fedakârca davranıyor. Eğitimlerdeki asıl amacımız çocukların motor kaslarının gelişmesini sağlamak ve onları daha dirençli hale getirmek” dedi.

Öğrencilerin okulda aldığı eğitimle kendi özel ihtiyaçlarını daha iyi karşılama becerisi elde ettiğini belirten teknoloji tasarım öğretmeni Ayşe Karataş ise; “Ahşap atölyemizde deneyimli öğretmenlerimizle çalışmalar yürütüyoruz. Ahşap zımparalama, kesme ve boyama işlemlerini yapıyoruz. Üçüncü sınıf üçüncü kademe öğrencileriyle birlikte çalışıyoruz. Lise kademesi olarak geçiyor. Tabi bu sınıfımızda özel bireyler eğitim alması gereken bireyler var. Burada görülen eğitimle çocukların motor kas becerileri gelişiyor” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20494)
13 Aralık 2017 Çarşamba 12:25
Mehmet tokuş nereye gitse çalışıyor.helal olsun hocam iyi ki öğrencinizim
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın