KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Kızılboğa: 'Kötü gidişatın ve torpilin hesabı sandıkta sorulacaktır'

Ülkenin ekonomik gidişatının umutsuzluğu derinleştirdiğini belirten İyi Parti İl Başkanı Hasan Kızılboğa, üniversiteli işsizler ordusunu büyürken, AK Parti iktidarının liyakatsizlikte çığır açarcasına torpil çatışmasına girdiğini vurguladı ve ekledi; 'Halkımız her şeyin farkında. İktidar partisi de bu haksızlıklarının, adaletsizliklerinin karşılığını sandıkta çok güzel bir biçimde alacaktır.'

Kızılboğa: `Kötü gidişatın ve torpilin hesabı sandıkta sorulacaktır`
23 NİSAN 2022 CUMARTESİ 01:22
24
2587
13
AA aa

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, ülke ekonomisindeki gidişata, işsizlik ve torpil konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomik krizin giderek derinleştiğini ve özellikle gençlerin gelecek konusunda çaresiz hissettiklerini ifade eden İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, bunun nedeninin ise yanlış ekonomik politikalar olduğunu vurgularken, işe alımlarda adam kayırmacılığa da dikkat çekti.

“ÜLKE, YANLIŞ POLİTİKALARLA SAVRULUYOR”

Türkiye'nin, özellikle pandemi ve beraberindeki süreçte iktidar partisinin de yanlış politikaları nedeniyle savrulduğunu aktaran Başkan Kızılboğa; “İstikrarsızlık, ekonominin başında olan bakanların sürekli değişmesi ve her atanan ismin başka yeni yanlışlara imza atması, özellikle de Sayın Erdoğan'ın müdahaleleri yaşadığımız ekonomik krizin derinleşmesindeki en büyük nedenlerin başında gelmektedir. Bu istikrarsızlık ve yanlış yönetimin cefasını da ne yazık ki 84 milyon vatandaş olarak çekiyoruz” dedi.

“KRİZLERİN EN ÖNEMLİSİ İŞSİZLİK SORUNU”

“Yaşadığımız ekonomik kriz beraberinde diğer krizleri de doğuruyor. O krizlerin belki de en önemlisi işsizlik sorunu. Bugün milyonlarca genç, okudukları okullardan mezun oluyorlar ancak ne mezun oldukları bölüme dair bir iş bulabiliyorlar ne de kendi okudukları alanları dışında bir iş… Bunun da iki nedeni var. Hem gençlerin köle misali insani olmayan ücretlerle çalıştırılmak istenmesi hem de işe alımlarda torpil ve adam kayırmacılığın olmasıdır.”

“BİNA GÖRÜNÜMLÜ ÜNİVERSİTELER MEZUN İŞSİZLER YETİŞTİRİYOR”

Dört yılını üniversite okuyarak geçiren gençlerin ancak mezun olduktan sonra kendi alanlarına dair iş umutları beslediğini ancak mezuniyet sonrası acı gerçekleş karşılaştığını anlatan Kızılboğa: “İktidar, her mahalleye, her semte bina görünümlü sözde üniversiteler açsa da bu yerler ülkeye yeni mezun işsiz gençlerden başka bir şey kazandırmıyor. En basitinden bugün gencecik öğretmenlerimizin ne durumda olduklarını, nasıl atama beklediklerini, hatta bu geçen süreçte canlarına nasıl kıydıklarına acı biçimde şahit oluyoruz.”

“LİYAKAT ÖTELENİYOR, TORPİL ÇATIŞMASI BÜYÜYOR”

İş bulma konusunda diğer sorun olan torpil ve adam kayırma konusunda ise üzülerek her gün yeni bir şikâyetle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Kızılboğa, alımlarda liyakatin değil, torpilin geçerli olduğunu ancak bu konuda da bir çatışmanın olduğunu ifade etti.

Kızılboğa: “Bugün pek çok alanda devlet kurumlarında, sözlü mülakatlarda, üniversitelerde, yerel yönetim kurum ve kuruluşlarda yapılan işe alımlarda çok büyük liyakatsizlikler söz konusu. En yakın örneği de Bingöl İl Özel İdaresi'nde yaşanmakta. Burada çalıştırılmak üzere Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden işe alınan bakan yakını, milletvekili yakını, belediye başkanı yakını, il başkanı yakını, il genel meclis üyelerinin yakınları gibi uzayıp giden bir listede haksız işe alımlara dair şikâyetler yoğun alıyoruz. Alımlara bakılınca da liyakatin değil, torpilde gücün öne çıktığını görüyoruz. Öyle bir hale geldi ki, torpilde de bir çatışma yaşanıyor. AKP'ye oy veren bir vatandaş işe alımlarda kendine yönelik bir önceliği bir hak görürken, AKP'li bir yöneticiye yakın olan kişi de hakkın büyüğünün kendinde olduğuna inanıyor. Bu durum AKP'li yöneticiler nazarında da böyle. Okumuş, liyakatli, bir sanat sahibi gençler ise bu alımların yakınından bile geçemiyor” diye konuştu.

“İKTİDAR HAKSIZLIKLARININ KARŞILIĞINI SANDIKTA ALACAKTIR”

Gerek ülke ekonomisindeki gidişatın gerekse mülakat adı altındaki haksızlıkların, gerekse de mülakatsız el altından yapılan alımların kamuoyu vicdanında derin yaralar açtığını belirten Kızılboğa: “Muhakkak ki, tüm bu kötü gidişat ve haksızlıkların bir karşılığı olacaktır vatandaş nazarında. Bizler de, halkımız da her şeyin farkında ve bunlara sessiz kalmayacağız. Kul hakkı yiyenlerin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz ve iktidar partisi de bu haksızlıklarının, adaletsizliklerinin karşılığını sandıkta çok güzel bir biçimde alacaktır” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91933)
25 Nisan 2022 Pazartesi 18:06
Anıtkabire giden genel baskaniniz imanımızı tazelemeye geldik diyen genel başkan kabeye gitmiş onun liyakat sahibi il başkanı ve milletvekilleri çok dürüstler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91912)
24 Nisan 2022 Pazar 23:16
ZEKİ MÜREN'DE SİZİ GÖRECEK Mİ?
Muhalefet partilerine ait Belediyelere torpil ile işe alınanların hesabını da vatandaş sandıkta soracak mı?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91899)
24 Nisan 2022 Pazar 10:04
Cevdet beyin atadığı ehil olmayan ehliyet shibi olmayanlar ile bu kurumlar anca bu kadar yol alır inanın kırılmalar erdoğandan değil mevcut teşkilattandır. ili yönetemediler devleti kontrol altında tutamadılar denetim ve teftişte hiç olamadılar ne yazıktırki kimin ağzını açıyorsan erdoğana hakaret eder olmuşlar üzülerek ifade edyim seçimde sıkıntı var olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91895)
24 Nisan 2022 Pazar 04:22
Dönürlerin il müdürü olduğu il cevdetin akrübaları ile feyzinin akrabaları liyakatli başka kimse yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91894)
24 Nisan 2022 Pazar 02:06
Şuna net kanaat getirdim hiçbir parti torpilde vazgecmeyecektir. Bunun iki sebebi var biri bürokraside kadrolaşma ikincisi ise tembel kitlelerin beleşten devlet memuru müdür daire başkani olma arzusu. Ahlak baştan yukarı, yukardan aşağıya bozulmuş. Türkiye'nin en büyük problemi de bu ahlaksizliktir. Toplumun yüzde 80 i siyasilerin yüzde 99 unda bu manevi hastalık var. Torpil olmasaydı bu kadar rüşvet ihaleye fesat karıştırmak adam kayirmak iş bilmeyene sorumluluk vermek de olmazdı. Hepimiz en kötü yönetimi hak ediyoruz buna inanın. kötü yonetiliyorsak bir sebebi de hak gaspı yaptığımızdandir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91887)
23 Nisan 2022 Cumartesi 20:00
Siz oyle sanin, inanilmaz bir yiyici tayfaa var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91885)
23 Nisan 2022 Cumartesi 14:42
Liyakattan enson bahsedecek sizlersiniz ortaklarinizla aldığınız belediyelere aldığınız adamların haddi hesabı yok çıkmış torpilden bahsediyorsunuz genel başkanınız neki siz ne olasınız carkifelek gibi döndükçe dönüyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91882)
23 Nisan 2022 Cumartesi 10:01
Hangi parti iktidara gelirse gelsin, adı ne kadar mübarek...ne kadar hak...ne kadar demokrasi falan olursa olsun hiç değişmeyen ...ve hiç değişmeyeceğine dair halkta mevcut olan kesin kanaat... Acaba neden?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91881)
23 Nisan 2022 Cumartesi 09:59
1-Ortada bir ahlak sorunumuz vardır; genel bir sorun. Devlet kapısında işe girmenin iktidardakiler vasıtasıyla rüşvet olarak dağıtıldığı bir sistem söz konusu...Partiden partiye, sağcıdan solcuya, uzundan kısasına...yüzyıldan bugüne hiç değişmeyen.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_91877)
23 Nisan 2022 Cumartesi 08:34
Halk ekonomik sefalete doğru ilerlerken bazı kesimler bir eli yağda diğeri balda sefa sürüyorsa bu işte bir terslik var. Muhalefet partileri öyle bir projeyle gelmeli ki anca o zaman halk oy verir. Yoksa bu halk kötünün iyisi demeye devam edip oyları yine ikişer üçer maaş alanlara verir.
20.05.2024
11:47
Bingöl`de ölmenin maliyeti kaç para?
Bingöl'de ölmenin maliyeti kaç para?
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi, yaşamın her alanı gibi cenaze masraflarını da etkiledi. Bingöl'de bir cenazenin defin sırasından sonrasına uzanan masrafları ne kadar? İşte o detaylar ve taziyelerde bütçeleri zorlayan gelenekler…
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın