KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Bu ayrım İsrail'in işine geliyor!

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösteren Bingöllüler, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) almış olduğu kararın da yanlış olduğunu belirtti.

Bu ayrım İsrail`in işine geliyor!
17 ARALIK 2017 PAZAR 18:04
1
2915
2
AA aa

ABD'nin şer planı, İslam âlemine ve Müslümanlara hakaret olarak anlatan Bingöllüler, Müslümanların bir bütün olarak alınan bu karara karşı tepki göstermesi gerektiğini ifade ettiler.

ABD'nin Kudüs işgalcilerin başkenti olarak tanımasına tepki gösteren Bingöllülerden Hakan Alpaya, "Müslümanlar birlik olursa bu tür sorunlar olmaz. Müslümansak birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Kudüs için İslam ülkelerinin başındaki liderlerden gereken tepki yok" dedi.

Necati Öztekin ise, "İslam İşbirliği Teşkilatının aldığı karardan memnunuz. Bu da bize gösteriyor ki Müslümanların zor zamanlarda bir araya gelebileceğini gördük. Bazı Arap ülkelerinin başındakiler emperyalizmin uşaklığını yapıyor. Bunlardan ses çıkmıyor. Bunlar, Suudi Arabistan ve Mısır ülkeleridir. İİT'nin aldığı kararlar yetmez, ambargo bekliyoruz. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir böyle kalacak" İfadelerini kullandı.

Müslümanların Kudüs için seferber olması gerektiğini ifade eden Mehmet Buğday, herkes elinden gelenini yapması gerektiğini söyledi.

"KUDÜS MÜSLÜMANLARIN ŞEREFİ VE ONURUDUR"

Kudüs Müslümanların şerefi ve onuru olduğunu söyleyen Muhammed Arpaçık; "Kudüs'ü Müslümanların sahiplenmesi lazım. Kudüs ABD tarafından İsrail'in başkenti ilan edildi. Zaten bir işgal sonucu parça parça Filistin topraklarını ele aldılar. Müslümanların buna bir dur demesi gerekir. İsraillin pervasızca ve hayasızca büyümesinin önüne geçilmesi lazım. İİT'nin kararı ABD'ye karşı diplomatik ve isabetli bir karar oldu. Müslümanların korkmadan izzetli ve dik durması lazım. Kâfirler ise korkaktır bunu aklımızda çıkarmamız lazım. İnanıyorsak üstünüz. Gayret bizden, zafer Allah'tandır." ifadelerini kullandı.

Kudüs için elde gelen her şeyin yapılması gerektiği ifade eden Bingöllü Halis Ayman da Kudüs Müslümanların ortak davası olduğunu söyledi.

"DOĞU KUDÜS-BATI KUDÜS AYRIMI YANLIŞTIR İSRAİLLİN İŞİNE GELİYOR"

Doğu Kudüs-Batı Kudüs ayrımına karşı tepki gösteren Fatih adlı vatandaş da "İİT'nin kararına göre İsrail git batı Kudüs'e yerleş anlamına geliyor. Doğu Kudüs, Batı Kudüs ayrımı yanlıştır. Kudüs tamamen Filistin'in Başkentidir. İslam ülkelerinde gerekli duyarlılık yok.  Bugün nasıl ABD PYD'ye silah gönderiyorsa bizimde Hamas'a göndermemiz lazım.  Eyleme geçmek lazım. İsrail, Amerika mallarını boykot etmemiz lazım. Onların malı giderse canı da gider. Ortadoğu'nun ortasında lanet bir ülke duruyor. Ciddi anlamda boykotlar uygulamamız gerekiyor diye düşünüyorum." diye konuştu.

Muhittin Kılıç da, "Kudüs Müslümanlarındır. Kâfirlere bırakmamız lazım. Başımız gitse de Kudüs'ü kâfir İsrail'e bırakmayız. Cumhurbaşkanımız bir şeyler yapıyor. Elimizde bir dua var bıraksalar gider savaşırız." ifadelerini kullandı.

Sadece ABD ve Siyonist işgalcileri kınamakla yetinmemesi gerekliğini dile getiren Yunus Budunoğlu, harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Mevcut sıkıntıların nedeninin Müslümanların birlik ve beraberliklerinin olmayışından kaynaklandığını söyleyen Yavuz Bozgan, İslam ülkelerinin, Batılı emperyalizmi ülkeleri yerine kendi aralarında bir birlik kurmaları gerektiğini vurguladı.

Emre Budunoğlu da, dünyada Müslümanların zayıf, etkisiz ve söz sahibi olmalarının nedeninin bilimden uzak kalmalarından kaynaklandığını savundu. 

İstanbul'da İİT'nin bir zirvesinin olduğunu anımsatan Halim Tekyaşar, bunun toplantı güzel olduğunu belirterek, ikinci bir zirve daha gerektiğini, bununda Kudüs'te yapılması halinde onlara iyi bir cevap olacağını önerdi.

"DOĞU KUDÜS-BATI KUDÜS AYRIMI YAPILMASI BİZLERİ VE FİLİSTİNLERİ ÜZMÜŞTÜR"

İİT'nin bir araya gelip toplanması iyi ama kesin ve caydırıcı kararlar alınmadığını ifade eden Bayram Girişen, "İİT'de alınan Doğu Kudüs-Batı Kudüs ayrımı yapması bizi ve Filistinleri üzmüştür. Kudüs, Filistin'in bir bütün olarak başkentidir. İsrail, bir işgal çetesidir, devlet değildir. İslam coğrafyasındaki savaş ve fitnelerin sebebi İsrail'dir. İsrail, denen bu çete ve işgalci devlet değil ki başkenti Kudüs olsun. Müslümanlar birlik olmalı ki İsrail Ortadoğu'dan defetsin." dedi.

İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşının hiç eksilmediğine şahit olduklarını anlatan Yaşar Enön, bir avuç işgalci, arkasındaki güçlerle beraber hareket edip her tarafı kan gölüne çevirdiklerini dile getirdi.

"KUDÜS İÇİN BİR ŞEY YAPACAKSAK ABD VE İSRAİL BİR CEPHE AÇMAMIZ LAZIM"

Artık harekete geçerek İsrail ve ABD'ye ciddi yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyleye Mustafa Yakut, "Biz Kudüs için bir şey yapacaksak ABD ve İsrail bir cephe açmamız lazım. Yıllardır gözlerimizin önünde Müslümanlar bir bir şehir ediliyor, işkence ediyorlar. Dünyanın her yerinde ölen Müslümanlardır. Burada Müslümanlarda birbirine sahip çıkmıyor. Müslümanların kımızı çizgisi çiğnenmiştir hiç tereddütsüz cephe açmak lazım. Bu iş de Müslüman ülke liderlerine bir borcudur. Yıllarca kınamalar yapılıyor bu da çare olmadı. En doğrusu onların da canı yanması gerekir. Hep canı yanan Müslümanlar olmasın” şeklinde sert tepki gösterdi. (İLKHA)  

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20842)
19 Aralık 2017 Salı 14:22
istanbulda yapılan İİT Toplantısnda zaten kudüs ikiye ayrıldı.Toplantı sonucunda denmedi filistinin başkenti doğu kudüstür.Adamlar resmen halk ile dalga geçiyor.Bugün kudüsü o çok savunan devletin tepesindekilere sormazlarmı madem israil bir terör devleti ise Türkiyenin israilde israilinde Türkiyede büyük elçilikleri nasıl oluyor.Çok samimi iseniz kapatın elçilikleride sizin samimiyetinize inanalım. 2005 yılında isaril ie ilişkiler iyi iken israil başbakanı ülkemizin başbakanı ile ortak basın açıklamasında yüzüne söylemedimi yahudi halkının ve israil başkenti kudüse hoş geldin.günaydın...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20805)
18 Aralık 2017 Pazartesi 17:41
Halk çok samimi ise bu konuda isaril ile ve Abd ile olan iliskilerin de kesilmesi içinde tavrini koysun ortaya Islamiyet iki emperyal devlete peskes edilmemeli.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın