KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

Bingöl Kendi Enerjisini Üretecek!

Bingöl Belediyesi, önemli bir çevresel yatırıma imza atarak katı atık depolama tesisindeki çöp gazını elektrik enerjisine dönüştürmek için ihale sürecini tamamladı.

Bingöl Kendi Enerjisini Üretecek!
13 ARALIK 2017 ÇARŞAMBA 20:41
4
4804
15
AA aa

Bingöl Belediyesi, katı atık düzenli depolama sahasında entegre tesis, saha işletmesi, ön ayrıştırma, çöpten enerji üretimi ve fermantasyon tesisi kurulması için ihale gerçekleştirdi.

29 yıllığına mülkiyetin gayri ayni hak tesisi yöntemiyle gerçekleştirilen ihale ile birlikte 35 milyonluk yatırım gerçekleştirilecek.

94 dönümlük katı atık depolama alanında tesislerin kurulması için yer tahsisi gerçekleştirilirken, tesisinin faaliyet girmesiyle birlikte doğrudan 120 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

BARAKAZİ: “ 2 FARKLI TEKNOLOJİYLE ELEKTRİK ÜRETİLECEK”

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Entegre tesis projesi kapsamında depolama alanı ve fermantasyon yöntemiyle elektrik enerjisi üretileceğini söyledi.

Yüklenici firmaya yer tahsisi yapıldığını ve yapım hazırlıklarının başladığını belirten Barakazi, katı atık depolama tesisinde günlük olarak depolanan 240 ton çöpün elektrik enerjisine dönüştürüleceğini belirtti.

Yatırımın hayata geçirilmesiyle birlikte ilk etapta 1 megawatt enerji üretileceğini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Bu ciddi bir çevre yatırımıdır, hem çevre kirliliğini ortadan kaldırıyoruz hem de dışa bağımlı olduğumuz enerjiyi yerinde üretiyoruz. 29 yıl süresince üretilecek enerjiden yüzde 2 kazanım sağlayacağız” dedi.

Yatırımın hayata geçirilmesinin ardından projenin daha geliştirileceğini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “İlçelerimiz ve çevre illerin çöplerini katı atık depoma tesisine taşıyacağız. Buralardan gelen çöplerin katkısıyla günlük olarak depoladığımız çöp miktarı artacak ve böylece daha fazla enerji üretmiş olacağız. Çevre dostu yatırımla birlikte hem doğamızı koruyacağız hem de belediyemizin gelir kalemlerine bir yenisi ekleyeceğiz. Bunun yanı sıra güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için çalışmalarımız sürüyor. Yatırımla ilgilenen firmalarla görüşmeler yapıyoruz. Güneş enerjisi projemizi de hayata geçirdikten sonra ciddi anlamda enerji üretmiş olacağız. Bingöl için önemli projeler arasında yer alan enerji üretimiyle birlikte doğrudan yüzlerce insan istihdam edilmiş olacak. Projelerin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte yeni kazanımlar elde etmiş olacağız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20667)
15 Aralık 2017 Cuma 17:47
Bu şehri Allah'ın izni ile ben istenilen seviyenin daha ötesine getirecem, 10 yıl önce düşündüğüm projelerin daha onda birini bile yapan kişi çıkmadı , projeleri sunduğumda projeler daha hayalleri almıyor böyle kişilerce yönetilmek çok acı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20666)
15 Aralık 2017 Cuma 17:35
bu arada besyolda balikcilar isgaline baskan izin verip gecici bir durum yikip yerine isyeri yapacaz falan dedi.buradan yaziyorum o balikcilari bir daha kaldiramazlar resmen gumburtuye gitti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20665)
15 Aralık 2017 Cuma 17:34
belediye dortyolda 30 metre uzunlugunda bir kaldirim genisletti.sacma sapan yeraltinda guya modern 3-5 cöp konteynırı,carsi merkeze 3-5 cop kovasi 3 engelli aku sarj makinasi,parklara biraz sus falan,yapilan ust yapiyi dogalgaz ile telef etme..icraatlari bunlar.unuttugum varsa yazin.birde kitapcik bassinlar bunlari yaptik diye.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20547)
14 Aralık 2017 Perşembe 11:01
Önce çöp toplamayı ve düzenlik temizlik yapma becerisine sahip olma en ben büyük enerjiye sahip olmaktır.
Editör Notu: Lütfen yorumlarınızı bundan sonraki süreçte küçük harfle yazınız. Düzeltme yapıldı. Bilginiz olsun. İyi çalışmalar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20546)
14 Aralık 2017 Perşembe 10:50
Alt kademedeki insanları objektiflere kurban ediyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20545)
14 Aralık 2017 Perşembe 10:49
Yazılan bütün yazıları editörün kontrolünden geçirmeniz iyi ama. Doğru yazılanları lütfen objektif irdeleyin ve öyle yayınlayın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20541)
14 Aralık 2017 Perşembe 10:34
Eli kalem tutan ,gözü gören , kulağı duyan ve biraz çarpım tablosundan haberdar olan bu işle ilgilensin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20540)
14 Aralık 2017 Perşembe 10:32
Sevgili bingölllüler yüzde 2 geri kazanım demek ,dalga geçmektir. 29 yıl da alacağınız para yüzde 58 yapıyor. Bunu başka firmalar sadece 3-4 yılda veriyorlar. Bu iş kime pazarlanmış. Nasıl bir rant bu. Aklı olan herhangi biri başka bir vilayeti arasın sorsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20539)
14 Aralık 2017 Perşembe 10:26
Kültür deki üç ve iki katlıları yıkıp çöplük yapan daha ne zaman yapılacağı meçhul olan belediyemi enerji üretecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20537)
14 Aralık 2017 Perşembe 10:21
Saygıdeğer bingöl halkı ve memleketi sevk ve idare edenler, bu mesele sizin bildiğiniz gibi 35 milyonluk bir yatırım falan değil. Tamamen şişirilmiş bir projedir. Sebebi işi yapacak firmanın ve ortaklarının kazancını artırmaya dönük bir çalışmadır. Başka vilayetlerde belediyeler bu işten yüzde 15/20 alırken , bizimki yüzde 2 ile gurur duyuyor. Sizin ve çocuklarınızın geleceği birileri tarafından ipotek altına alınmıştır. Ha başka bir hatırlatma yapayım. Tek firmaya dönük şartname hazırlar ihale yaparsanız , sonuç bu olur. Allah rıza sı için bu yazıyı okuyan , bingöl halkı bu işi sorgulasın.
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın