KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Yürekler dağlandı!

Şehit Polisler Hakan Akdere ve Murat Yıldırım için düzenlenen törende konuşan Şehit Babası; “Bu kâfirler topluluğu, bu müşrikler topluluğu, bu bölücüler topluluğu bizi asla ve asla yıkamayacaktır.” dedi.

Yürekler dağlandı!
23 EKİM 2016 PAZAR 21:45
0
3168
0
AA aa

Genç ilçesinde, terör örgütü PKK mensupları tarafından bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen eş zamanlı saldırılarda şehit olan polis memurları Hakan Akdere ve Murat Yıldırım için Bingöl Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Belediye Başkanvekili Halim Sugü, Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Naim Tan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Tören mangası tarafından omuzlarda taşınan şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve öz geçmişleri okundu.

ŞEHİT YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Tören alanına gelen şehit yakınları, ayakta durmakta güçlük çekti. Tören alanında fenalaşan Şehit Hakan Akdere'in eşi Alev Akdere'ye sağlık ekiplerince müdahale edildi. Şehit Annesi Zekiye Akdere'nin ‘yandı kuzum ciğerim' diyerek feryat yakması yürekleri dağlarken, Şehit Murat Yıldırım'ın annesi Besra Yıldırım ise Kürtçe ağıtlar yakarak evladına ağladı.

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, kentin güvenliğini sağlamak için canla başla çalışacaklarını söyledi.

ŞEHİT BABASI: “KÂFİRLER TOPLULUĞU BİZLERİ YIKAMAYACAK”

İl Müftüsü Mecit Can tarafından okunan duanın ardından konuşan Şehit Hakan Akdere'in babası Hüseyin Akdere, “Asla yıkılmadık ayaktayız. Bu kafirler topluluğu, bu müşrikler topluluğu, bu bölücüler topluluğu bizi asla ve asla yıkamayacaktır” dedi.

“Ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar, ne kadar hain planlar yaparlarsa yapsınlar, biz asla yıkılmayacağız.” Diyen Acılı Baba Akdere, şunları söyledi; “Biz bir Hakan'ı şehit veririz arkasından bin Hakan getiririz. Biz bir Murat'ı şehit veririz, arkasından bin Murat daha şehit olarak göndeririz. Onun için o kafirler topluluğu, o alçaklar topluluğu asla şunu unutmasınlar biz bu dünyada geçici olarak yaşıyoruz. Bizim yurdumuz ahirettir. Varacağımız yer, Cenab-ı Allah'ın emrettiği yerdir ve orada elbette sizlerden hesap soracağız. Şunu asla unutmayın, müminler her zaman kâfirlere karşı üstün gelecektir.”

“BİR GÜN BUNLARIN KÖKÜ KAZILACAK”

Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı şehit Murat Yıldırım'ın eniştesi İsa Tekindağ ise, “Ben bir Kürdüm. Eğer şu hainler bizim hakkımızı böyle savunuyorlarsa biz Kürt değiliz. Şunu unutmayın onların son çırpınışlarıdır, ilelebet bir gün bunların kökü kazılacaktır. Bir Murat bir Hakan ölür, bin Murat, bin Hakan doğar” diye konuştu.

 Yapılan konuşmanın ardından Şehit Polis Hakan Akdere memleketi Kahramanmaraş'a, şehit polis Murat Yıldırım ise memleketi Diyarbakır'a gönderildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık lojmanları ile zırhlı polis aracına gerçekleştirilen saldırıda 2 polis memuru şehit olmuş, 4'ü güvenlik görevlisi, 14'ü sivil 18 kişi yaralanmıştı.

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın