KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Üçüncü şehide veda

Teröristlerle girilen çatışma sonucu ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Abdullah Büyüksoy, düzenlenen törenle memleketine gönderildi.

Üçüncü şehide veda
16 HAZİRAN 2017 CUMA 05:58
0
2167
0
AA aa

 

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyü kırsalında terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada ağır yaralanarak Bingöl Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden şehit Piyade Uzman Çavuş Abdullah Büyüksoy'un cenazesi, hastane morgundan alınarak havalimanına getirildi. Şehidin cenazesi, cenaze aracından alınarak silah arkadaşları tarafından katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından şehit Büyüksoy'un öz geçmişi okundu.

Vali Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada, bir hafta içerisinde üçüncü şehidin memleketine uğurlandığını anımsattı.

Her düşen şehidin vatanı ve milleti kederler içerisinde bıraktığını ifade eden Vali Köşger, “Acımız tarifsiz, ciğerimiz yanıyor. Her düşen şehit analarımızı ağlatıyor, bizi ağlatıyor, vatanımızı milletimizi kederler içinde bırakıyor. Her zaman söylediğim şeyi bir kere daha tekrar etmek istiyorum. Biz bu vatan için ödenmesi gereken bütün bedelleri peşinen ödedik. Ödemeye kesin karar vermişiz. Bu vatan için, bu toprak için, bu bayrak için, bu millet için, bu mukaddesat için ne ödenmesi gerekiyorsa peşinen ödemiş bu millet. Siz zannediyor musunuz ki, şehit sayımız arttıkça bizi yıldıracaksınız. Bizi bu vatandan, bu topraklardan, bu istikbalden, bu mukaddesattan vazgeçireceksiniz. Sadece bizim ödediğimiz bedel bu mukaddesata, bu vatana bu istikbale bu bayrağa verdiğimiz kıymeti değeri arttıracak ve vazgeçilmezliğini bir kere daha perçinlemiş olacak. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Allah mekânlarını cennet eylesin. Bizleri şefaatine nail eylesin. Vatanımızı, milletimizi ilelebet hür, bağımsız ve huzur içinde yaşatsın. Bunun olması için bunun gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa milyonlarca insan buna hazır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu teröristlerinde bu kahpelerinde bu vatan hainlerinin de bunların arkasında her kim varsa onlarında bilmesi bir kere daha her seferinde haykırıyoruz tüm dünyaya buradan. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.

ŞEHİDİN ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ

İl Müftüsü Mecit Can tarafından edilen duanın ardından tabuta sarılan şehit yakınları, gözyaşları dökerek feryat etti. Sağlık görevlilerinin yardımıyla şehit oğlunun tabutuna sarılan Anne Zeliha Büyüksoy'un feryatları yürek sağladı. Şehit oğlunun fotoğrafına sarılıp ‘sen benim gururum oldun' diyerek feryat eden şehit annesi, baygınlık geçirdi. Sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınan şehit annesine burada müdahale edildi. Törende dik duran şehit babası İlhami Büyüksoy da devlet erkanı ve vatandaşların başsalığı dileklerini kabul etti.

Şehit Büyüksoy'un cenazesi omuzlara alınarak uçağa götürüldü.  Şehidin cenazesi, uçakla son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Ankara'ya gönderildi. 

Törene Vali Köşger'in yanı sıra Bingöl 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, şehidin yakınları, silah arkadaşları, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ANKARA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bingöl'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Abdullah Büyüksoy için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cenaze namazı kılındı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, şehidin babası İlhami, annesi Zeliha, 2 ablası ve yakınları katıldı.

Aslen Yozgatlı olan Şehit Uzman Çavuş Büyüksoy'un cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Sincan Çimşit Mezarlığı'na götürüldü.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın