KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

Onların mücadelesi islamiydi

Bingöl Kalem Derneği, Şeyh Said Hazretlerinin idam edilişinin 91’inci yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, Şeyh Said ve arkadaşlarının mücadelesinin İslami bir mücadele olduğu vurgulandı.

Onların mücadelesi islamiydi
29 HAZİRAN 2016 ÇARŞAMBA 23:54
0
3657
0
AA aa

Bingöl'de faaliyetlerini yürüten Kalem Der, Şeyh Said Hazretleri ve 46 dava arkadaşlarının idam edilişlerinin 91'inci yılı münasebetiyle bir basın açıklaması yayımladı.

Yayımlanan basın açıklamasında, 28 Haziran 1925'te 46 arkadaşıyla birlikte katledilen Şeyh Said'i şahadetlerinin 91.yıldönümünde rahmetle anıyor, onları idam sehpasına götürenleri ise lanetliyoruz. Şeyh Said Efendinin 28 Haziran 1925 günü 47 arkadaşıyla birlikte asılarak şehid edilirken bile son sözlerinin, ‘Muhakkak ki benim ölümüm Allah'ın dini olan İslam'ın hâkim olması içindir' demiştir. “Şeyh Said ve arkadaşlarının mücadelesinin İslami bir mücadele idi. Onların sevdası milliyetler ve uluslar üstü, dünyadaki tüm İslam toplumları içerisinde küfür, şirk ve emperyalist tağuti rejimlere karşı İslam'ın tevhid bayraktarlığını dimdik ayakta tutan bir ilham kaynağıdır. İslam dünyasının kan revan içinde paramparça olduğu günümüzde böyle kahraman önderlere ihtiyaç vardır” denildi.

ŞEYH SAİD: “MUHAKKAK Kİ MÜCADELEM ALLAH VE DİN İÇİNDİR”

Açıklamada, Bu büyük İslam mücahidi ve şehidinin Rabbi ile buluşma esnasında dile getirdiği şu cümle, ‘Değersiz dallarda asılmama pervam yoktur. Muhakkak ki mücadelem Allah ve din içindir' sözleri, O'nun inancı ve karakteri zillet altında yaşamaya tahammül edecek bir inanç ve yapıda olmadığını göstermiştir. Şeyh Said kıyamı; hem kapsamı, hem etkisi, hem de İslami vurgusu açısından bu topraklar üzerinde son yüzyılda gerçekleştirilen en önemli İslami direniş hareketidir” ifadelerine yer verildi.

İslami davayı sahiplenen Müslüman halkın şerefli önderleri zilleti kabul etmedikleri, zulme rıza göstermedikleri için zalimler tarafından katledildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Kemalist ve laik sistem sadece Şeyh Said ve arkadaşlarını idam etmekle kalmamış, “Bu topraklar üzerinde yaşayan, İslami davayı sahiplenen Bediüzzaman Said-i Nursi, İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Esad Erbilli, Seyyid Rıza ve daha nice âlim ve önderleri zindanlarla, tehcirlerle, idam sehpalarıyla yüz yüze getirmişlerdir. Müslüman halkın şerefli önderleri zilleti kabul etmedikleri, zulme rıza göstermedikleri için zalimler tarafından katledilmişlerdir. Yaşanan zulüm furyasına İ'la-i Kelimetullah adına başkaldırıp, onurlu direnişçiler olan başta Şeyh Said olmak üzere tüm önderlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.”

Açıklamanın devamında, Devlet geçmişi ile yüzleşmeli ve suçunu kabul etmelidir. İstiklal Mahkemeleri tutanakları, TBMM arşivi, Genelkurmay arşivi biran önce açılmalıdır. O dönemdeki katliamlarla ilgili maddi gerçekler tüm yönleriyle ortaya çıkarılmalıdır. Halkımızın nezdinde saygınlığı olan Şeyh Said ve arkadaşlarının hain ve isyancı olarak tanıtılmasından vazgeçilmelidir ve saygınlıkları korunmalıdır. Şeyh Said ve arkadaşları ile Bediuzzaman Said Nursi başta olmak üzere kabirleri halktan gizlenenlerin, mezarlarının nerede olduğu açıklanmalı ve halkın ziyaretine açılmalıdır” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın