KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Öğrenciler kapı dışarı edildi!

Özel bir KPSS kursunda hazırlık eğitimi gören onlarca öğrenci, kurs yönetiminin aldığı ani kararın kurbanı oldu. KPSS kursunu SBS kursuna dönüştürme kararı alan yönetim, öğrencilere birkaç deneme kitabı verip kapı dışarı etti. Kurs yöneticileri mağduriyetin söz konusu olmadığını öne sürse de, hak arayışına giren mağdur öğrenciler yargı yoluna gitmeye hazırlanıyor.

Öğrenciler kapı dışarı edildi!
23 HAZİRAN 2016 PERŞEMBE 00:51
0
3368
0
AA aa

Bingöl merkez Genç Caddesi'nde üzerinde faaliyet gösteren Özel Bingöl Yargı Akademi KPSS Kursu, alan sınavlarına 1 ay, lise ve önlisans sınavlarına 4 ay kala kursu kapatma kararı aldı. Ani kararını öğrenci ve velilere tebliğ etmeyen yönetim, dün sabah kursa gelen öğrencileri, ‘kapattık' deyip kapı dışarı etti.

ONLARCA ÖĞRENCİ MAĞDUR EDİLDİ

Kursun kapatılmasıyla birlikte mağdur edildiklerini belirten Barış Bayındır, “Ben alan sınavlarına hazırlanıyorum. Bir ay sonra sınava gireceğim ve bu süreçte çok yoğun çalışmam gerekiyor. Sınavlara kısa bir süre kala, kursun kapatılması biz öğrenciler mağdur etti” dedi.

Kursun ani bir kararla kapatıldığını ifade eden Hamut Tan ise, “Ben lise öğrenimi üzerinden KPSS'ye hazırlanıyorum. Sınava girmeye 4 ay kala böyle bir muameleyle karşı karşıya kaldık. Kurs yönetimi ani bir kararla KPSS kursunu kapatıp, SBS'ye dönüştürdü. En yoğun çalışmamız gereken dönemde kursun böyle bir karar alması bizleri mağdur etti. Yasal olarak haklarımızı arayacağız” ifadelerini kullandı.

Derslerin henüz tamamlanmadan kursun kapatıldığını ifade eden Salih Beltekin de, “Henüz bitiremediğimiz derslerimiz var. Tam anlamıyla dönem bitmeden kursu kapattılar. Çalışmaların en yoğun ve en verimli olarak geçeceği bu süreçte kursun kapatılması bizleri mağdur etti. Lafın özü, paralarını aldılar hepimizi kapı dışarı ettiler” diye konuştu.

KPSS kursu adı altında TEOG ve YGS kurslarının da düzenlediğini ileri süren Fatoş Bor ise, şunları söyledi: “Paramızı alıp, bizleri kapı dışarı ettiler. Kurs gördüğümüz süreçte sağlıklı eğitim almadığımız yetmiyor muş gibi, biran da kursu kapatıp hepimizi kapı dışarı ettiler. Sınav maratonunun en yoğun olduğu şu aylarda, onlarca öğrenciyi mağdur ettiler. Yasal haklarımızı arayacağız ve bu işin peşini bırakmayacağız.”

“MAĞDURİYET SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yaşanan olaya ilişkin telefon bilgi edindiğimiz kurs yetkilileri, söz konusu durumda mağduriyetin olmadığını savundu. Kurs döneminin sona erdiğinden dolayı KPSS kursunu kapattıklarını ifade eden yetkililer, “KPSS kursumuzda dönem sona erdi. Bu süreçte öğrencilerimizin tüm dersleri tamamlandı, denemeleri yapıldı. Eksik kalan denemelerde öğrencilere dağıtıldı. KPSS kursumuzu, daha önce başvurusunu yaptığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan ilköğretim kursuna dönüştürdük. Dönüşüm projemiz bakanlık tarafından bir ay önce tamamlanmasına rağmen bizler öğrencilerimizin mağdur edilmemesi için kursun bitmesini bekledik.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın