KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Merhamet eli isim değişikliğine gitti

Bingöl’de 5 yıldır muhtaçlara yardım elini uzatan Merhamet Eli Gıda Bankası, isim değişikliğine giderek bundan sonraki süreçte, “Bingöl Umut Kervanı” olarak hizmet verecek.

Merhamet eli isim değişikliğine gitti
20 AĞUSTOS 2017 PAZAR 22:24
0
1488
0
AA aa

Bingöl'de 2012 yılından bu yana hayırseverle ile muhtaçlar arasında köprü görevi gören Merhamet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, merkezi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı ile aynı çatı altında bileşerek, bundan sonraki hizmetlerine Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği olarak devam edecek.

Yeni isim değişikliği ile ilgili bilgi veren Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, bundan sonraki yardım çalışmalarında Bingöl Umut Kervanı adıyla kentte yardıma muhtaç ailelere yardım ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.

Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası olarak, yaklaşık 5 yıldır kentte muhtaç ve fakir ailelere yönelik yardım çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Gönül, “Cenabı Allah'ın yardımıyla bugünlere geldik. Bundan sonraki süreçte bizler, Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği olarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu isim değişliğinden dolayı inşallah hayırlı bir adım atmış olacağız. İstanbul ili ‘Umut Kervanı Vakfı' ile koordineli olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah Bingöl'de bundan sonra bir duyuru olarak bu buradan iletelim.” dedi.

2017 yılı Kurban Bayramı kapsamında kurban bağışı faaliyetlerine de değinen Gönül, şunları söyledi: “Bizler dernek olarak her yıl kurban kesimini yaparak fakirlere ulaştırıyoruz. Bingöl merkez 14 mahallede tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere kurban eti veriyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bizim tespit ettiğimiz fakir aileler gerçek manada yardıma muhtaç ailelerdir. Buradan şöyle bir çağrı yapıyoruz ki, Bingöl'de bulunan hali vakti yerinde olan duyarlı kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızı kurban kesimine davet ediyoruz.” diye konuştu.

Gönül, “Fakat unutmayın ki, onların ne etleri Allah'a ulaşır ne de kanları. Fakat O'na ulaşan, yalnızca sizin iyi niyet ve samimiyetinizdir. İşte bu amaçla onları sizin yararınıza sunuyoruz ki, O'nun sizi doğru yola iletmesine karşılık, O'nun şanını yüceltip tekbir getiresiniz diye. Öyleyse güzel davrananları müjdele” ayetini hatırlatarak, Bingöl Umut Kervanı olarak, tüm hayretleri ile bu Kurban ve her zaman yetim, mağdur ve muhtaç olan ailelere yardım etmenin gayreti içinde olacaklarını dile getirdi.

Son olarak Gönül, zengin ve hali durumu yerinde olan vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Mademki fakir ve muhtaç ailelerin gözü bizdedir, aslında fakirin ve muhtacın gözü Bingöl'de oturan hali vakti yerinde olan zengin kardeşlerimizin üzerinde vardır. Bunun bir hak ve bir vebal olduğunu unutmayalım.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2024
18:06
Üniversite öğrencilerinden Gazze`ye destek
Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak da öğrencilere destek verdi.
08.05.2024
18:05
Bingöl`de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik standı açılıp halk bilgilendirildi
Bingöl'de trafik etkinlikleri çerçevesinde jandarma ve polis ekipleri tarafından kurulan trafik stantlarında hem bilgilendirme yapıldı hem öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
08.05.2024
13:11
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan ve birkaç yıldır ilik nakli bekleyen Çınar Eymen Çakar için Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri etkinlik düzenledi.
08.05.2024
13:09
Bingöl`de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de görenleri şaşırtan devasa mantar
Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.
08.05.2024
12:30
'Mahzen-40' operasyonu! 127 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 49 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik düzenlenen 'Mahzen-40' operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
08.05.2024
12:24
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
DİKKAT! Sağanak yağış geri geliyor
Türkiye, hafta sonu yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan hava sıcaklıkları hafta sonu yeniden mevsim normalleri civarına düşecek. Bingöl'de hafta sonu plan yapacaklar bir daha düşünsün...!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın