KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

Kalitede ciddi sorunlar var

Bingöl işgem'i en riskli proje olarak bakanlığa bildireceklerini dile getiren erboyacı: kalitede ciddi bozulmalar ve iş güvenliği konusunda çok ciddi sorunlar tespit ettik. işgem'in 9 ekim'de bitirilmeyeceği konusunda netiz. hibe kredisi aldığımız bir proj

Kalitede ciddi sorunlar var
20 EYLÜL 2017 ÇARŞAMBA 00:33
0
2902
0
AA aa

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla yürütülen Bingöl İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ikinci Yönlendirme Komitesi toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcisi Devrim Erboyacı, İŞGEM inşaatının tamamlanmasının biraz zaman alacağını söyledi.

ERBOYACI: “BU HALİYLE İŞ, 9 EKİM'DE BİTMEZ!”

Sahada teknik gezi yaptıklarını ve işin tamamlanma yüzdesinin yüz 60 civarın olduğunu ve üç binada ciddi gecikmelerin yaşandığını aktaran Erboyacı; “İŞGEM'in 9 Ekim'de bitirilmeyeceği konusunda netiz. Geçen ay gecikmeyi gördükten sonra müteahhit firma ve müşavir firmayla Ankara'da bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda 40'a yakın personel sayısını 60'a çıkardık. Yine bazı bölgelerde personel sayısını arttırması gerekecek. Çünkü bizim tespitimiz, iş bu şekilde giderse Kasım ayı içerisinde iş geçici kabule hazır hale gelir. Özellikle B binasındaki eksiklerinin çok fazla olduğunu tespit ettik. Müteahhit firma ve müşavir firmanın prosedüre takılmadan bazı sıkıntıları çözmesi gerektiği kanaatindeyiz. Doğalgazın birkaç gün içinde teslim edileceğini düşünüyoruz ama gecikmesi durumunda hem işletmeyi kiralamada gelir gider dengesini hem de işletmelerin kışın dona karşı önlem almaları gerek. Yoksa soğuktan kaynaklı bazı sorunlarla karşılaşabiliriz. Altyapı ile ilgili konular inşaatın yapımını etkileyecek konular değil” dedi.

“MİMARİ KALİTEDE CİDDİ SIKINTILAR BULUNUYOR”

İncelemeler neticesindeki tespit ve kanaatlerini de paylaşan Bakanlık temsilcisi Erboyacı; “Kalitede ciddi bozulmalar tespit ettik. İnşaatın kaba kısmı güzel yapılmış ancak mimari işlere girdikçe, kalitede çok ciddi sorunlar tespit ettik. Bunlardan en önemlisi çatılarda kullanan kerestelerin değişmesi. Bu sorunun çözümü için Müteahhit firma ve müşavir firmadan hassasiyet bekliyoruz. Eğer değişim olmazsa bu sorun ileride hepimizin canını yakar. Malatya ve Van gibi illerde yapılan projede çatıdan su sızması tespit ettik. Belediyeden ricamız, Müteahhit ve müşavir firmanın mobilize olmadan, geçici kabulü verilmeden itfaiye ile çatıya ve camlara su akıtması. Olası bir problemin önüne bu şekilde geçebileceğimizi düşünüyoruz. Kişisel tespitimdir; binanın belirli yerlerinden su alacağını ön görüyorum. Kalite ile ilgili yüklenici firmanın saha çalışması yapması konusunda netiz” ifadelerini kullandı.

“BİNGÖL İŞGEM'İ EN RİSKLİ PROJE OLARAK BİLDİRECEĞİZ”

Yaşanan imalat kusurlarının getireceği sonuçlara da işaret eden Erboyacı, gerekli önlemlerin alınması telkinini yineledi.

Bingöl İŞGEM'i en riskli proje olarak Bakanlığa bildireceklerini de dile getiren Erboyacı: “Osmaniye ve 5 ilde yapılan proje ekim sonunu yakalayacak ama Bingöl'ün bu konuda riskli olduğunu ve geciktiğini düşünüyorum. Çünkü ekipman ve kazanlar dahil birçok malzemenin siparişi daha yeni verilmiş. 6-8 hafta gibi süreçlerden söz ediliyor. Mümkünse Müteahhit firma, yüklenici firmalara biraz baskı yapabilirse bir zaman kazanacağız. Bunun başka bir etkisi, biz Hazine'ye borç bırakmak istemiyoruz. Hibe kredisi aldığımız bir projede devleti borçlu çıkarmak istemiyoruz. Kasım sonu bütün ödemelerin bitmiş olması gerekiyor. Bingöl İŞGEM'i en riskli proje olarak bildireceğiz. Yeterli önlem alınırsa verilen tarihe yetişir”

“İŞ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA CİDDİ ZAAFLAR VAR”

Söylediği her sözle katılımcıları şaşırtan ve önemli tespitler paylaşan Erboyacı, bir diğer sıkıntının da iş güvenliği noktasında ortaya çıktığının altını çizdi.

Saha temizliğinin acilen yapılması gerektiğini söyleyen Erboyacı: “İş güvenliği konusunda da çok ciddi sorunlar tespit ettim. Şuan kurulmuş olan iskeleler, çatıda bulunan malzemeler güvenli değil. Allah korusun herhangi bir iş kazası istemiyoruz, hiçbir projemizde ölümlü bir kaza olmadı ama hızlı yapılan işlerde bu tarz olası kötü durumlar oraya çıkıyor. İş güvenliği konusunda ciddi zaaflar var. Hem yüklenici firmayı ve müşavir firmayı ciddi bir şekilde uyarıyoruz burada kendileri için, kullanılan malzemeleri tekrar geçirmeleri gerekiyor. Saha temizliğinin acilen yapılması gerekiyor, çevreye ciddi zararlar verilmiş. Sahanın temizliği gerçekten kötü durumda.”

YÜKLENİCİ FİRMA KENDİNİ SAVUNDU

Bakanlık temsilcisinin eleştiri ve tespitleri üzerine Vali Ali Mantı, “ Şuana kadar anlattığın işler benim içimi kararttı, ben yüklenici firmadan açıklama istiyorum” deyince, savunma yapan yüklenici firma temsilcisi ise şunları söyledi;

“Bu konuşmanın metnini daha önce bilmediğim için, aldığımız notlar doğrultusunda açıklama yapacağım. Malzemelerin gecikmesinden bahsediliyor doğrudur. Özellikle elektrik binasının bize verilmiş resmi süresini aşacaktır. Bize verilen malzemenin çok geç tarihte gelmesinden kaynaklıdır. Biz elektrik idaresinden yanıt almadığımız takdirde bu siparişleri verdik, yani risk alarak yaptık. Ama maalesef elektrik binasının malzemeleri geç gelecek, süreyi aşıyor. İdare binasındaki doğalgaz kazanlarında hata olduğunu söyledik. Müşavir firmanın makine mühendisi bunu destekledi. Aşağı yukarı bir ay bekledikten sonra cevap geldi, aynısı yapın dediler. Ben yüklenici firma olarak hatalı olduğunu söylüyorum ama bana verilen talimat ‘aynısını uygula' şeklinde. Uygulayacağız, inşallah kulaklarımız çınlamaz. Gecikme bu iki husustan ağırlıklı olarak kaynaklanacak. Altyapı ve yol çalışmasının geçen toplantıda 15 Eylül'de tamamlanması söylenmiş fakat bu gerçekleşmedi bizde kendi yol kaplamamızı yapamadık. Doğalgaz bitirdikten sonra biz kendi altyapı çalışmamıza başlayacağız ama buradan gelen bir gecikme olacak”

VALİ MANTI: “NEDEN PROBLEM ÇIKIYOR? ANLAMIYORUM!”

Değerlendirmelerin ardından konuşan Vali Ali Mantı, devlet işlerinin yüklenici firmalar tarafından sürekli geciktirildiğini, sürekli bir kusur ortaya çıktığını ifade etti.

Sorunların acilen çözülmesi ve hedeflenen sürede tamamlanmasını isteyen Vali Mantı: “Benim anlamadığım neden biz bu tür projeleri yüklenici firmalara verdiğimiz zaman muhakkak problem çıkıyor. Örneğin emniyet müdürlüğümüz yapılmış, 2 yıldır uğraşıyoruz. Niye firmalar kendilerine bir iş yaparken, doğru dürüst teslim ediliyorlar da, devlete yaparken neden doğru teslim edilmiyor ben bunu anlamıyorum. Tespitler yerinde ve güzel tespitler, bunlara dikkat edelim. İş güzel olsun, doğru düzgün bir şey ortaya çıksın” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın