KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Işgale sıfır tolerans istediler

Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kaldırım işgallerine dikkat çekti. Esnaflar kampanyayı desteklerken, belediyenin bu hususta eşit ve tavizsiz yaklaşmasını da istediler. Kampanyayı destekleyen Başkan Barakazi ise, esnafların gerekli hassasiyeti göstereceklerine inandığını ifade etti.

Işgale sıfır tolerans istediler
28 NİSAN 2016 PERŞEMBE 23:09
0
3507
1
AA aa

 Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çarşı merkezinde kaldırım işgali yapan esnafları gezdi.

‘Kaldırım İşgaline Son' sloganıyla yapılan çalışmada, kaldırım ve caddeleri işgal eden esnafları bilinçlendiren kulüp, kaldırımların en çok kullanılan yaşam alanları olduğu vurgulandı.

Çalışmayla ilgili açıklama yapan Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Başkanı Kenan Nihat Elçi; “Kaldırımlar evimizden ve işimizden sonra bizim en çok kullandığımız yaşam alanımızdır. Bu kullanım alanımız yayaların daha rahat, daha keyifli bir yürüme yolu haline getirilmesi halinde esnafımızın bu durumdan daha kazançlı çıkacağını düşünüyoruz.  Caddelerin ve kaldırımların bu rahatsız edici durumundan dolayı evinden çıkmak istemeyen kişiler bu sorunun çözülmesi halinde daha çok sokağa ve caddeye çıkmak isteyeceklerdir.  Dolayısıyla bu durum esnafımıza da yansıyacaktır. Caddelerimizin, kaldırımlarımızın bypassı, mobilitesi daha yüksek olacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

ESNAFLAR BELEDİYENİN EŞİT DAVRANMASINI İSTİYOR

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında önemli bir soruna değinerek bir farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Elçi; “Kaldırım işgalleri her yerde toplumsal bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Esnaflarımızla yaptığımız istişarelerde kaldırım işgallerinin son bulması için destek değil, tam destek istedik. Dernek üyelerimizle birlikte görüştüğümüz esnaflarımızdan tam destek aldık diyebiliriz. Esnaflar, Bingöl Belediyesi'nin kaldırım işgali konusunda eşit yaklaşmadığını ve bazı esnaflara taviz verildiğini beyan ettiler. Bingöl Belediyesi'nin tüm esnafa eşit ve tam bir hakkaniyetle yaklaşmasını istediler. Esnafımızda kaldırım işgallerinden rahatsız olduklarını ve ‘Kaldırım İşgaline Son' kampanyasını desteklediklerini söylediler” diye konuştu.

BARAKAZİ'DEN TAM DESTEK

‘Kaldırım işgaline Son' kampanyasına destek verdikleri için Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği'ne teşekkür eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Bingöl'de yaşayan bütün hemşerilerimizin daha rahat yaşayacağı bir kenti inşa etmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bingöl Belediyesi'nin esnaflara eşit yaklaşmadığı, bazı esnaflara taviz verdiği asla ve kesinlikle mümkün değildir, olamaz da! Kaldırım işgalleri ile alakalı olarak etkin bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

BARAKAZİ: “645 İŞLETMEYE 224 BİN TL CEZA KESİLDİ”

Kaldırım işgaline yönelik yapılan denetimlerde son 25 ayda 645 işletmeye Kabahatler Kanunu uyarınca 224 bin TL para cezası uygulandığını kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “8 bin 480 işletmeye de ihtarname yapılmıştır. Ayrıca kaldırım işgali ve kurallara uymayan 9 işyerine Belediye Encümenimiz tarafından kapatma cezası verilmiştir. ‘Kaldırım İşgaline Son' kampanyamıza destek veren esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Kaldırımların yayalara ait olduğunu bir kez daha yineliyor, bu konuda esnaflarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.  Ancak söz konusu hassasiyeti göstermeyip kaldırım işgali yapanlar hakkında yasal işlem uygulayacağız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
DERVİŞ KAYA (@Misafir_19634)
29 Nisan 2016 Cuma 23:17
EĞER BU FARKINDALIK AMACINA ULAŞIRSA ÇOK HARİKA OLUR. BİNGÖLLÜN KADINLARINDAN ÇOK DUA ALIIRSINIZ... BENDE CANİ GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM...
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın