KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
18 °C Güneşli

Iki mahalleye sağlık ocağı ve okul

Iki mahalleye sağlık ocağı ve okul
21 EKİM 2017 CUMARTESİ 01:49
0
2028
0
AA aa

Bingöl'de İçişleri Bakanlığı talimatı ile periyodik olarak mahalle toplantıları yapılmaya başlandı.  İlk olarak İnalı Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, mahallelilerin istek ve taleplerini dinledi.

“KÖPRÜYÜ PROJEYE ALDIK”

Kültür Mahallesi ve Saray Mahallesi'nin birbirine bağlayacak olan yaya köprüsünü vadi projesi içinde aldıklarını belirten Sugü; “Bingöl'de olan sıkıntıların başında yolların bozulması, kanalizasyon sorunları. Kentsel dönüşüm kanalizasyonları yapılıyor. Yapılan yerler bozulmuyor ama eski yerlere bağlantı olunca ister istemez tahrip ediliyor ama bunları tamamen yapacağız. Belediyenin görevi budur yani, bozulan yolları yapmaktır. Önemli olan burada gönülleri hoş etmektir. Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak olan köprüyü Çapakçur Vadisi yapımı projesine aldık. DSİ çalışmalarını bitirirse belediyede gereken çalışmaları yapacaktır ama sizde takdir ederseniz ki, yıkılan köprü nedeniyle acil servis yolunu yaptığımız kısımda birçok vatandaşımızın halen tapuları var. Bizde bunu izin alarak, hatır gönülle yaptık” dedi.

“40 TEMİZLİK İŞÇİSİ ALDIK”

Çevre temizliği konusunda vatandaşların taleplerini değerlendirdikten sonra 40 yeni işçinin geçen ay alındığını söyleyen Sugü; “Doğalgaz kazıları ile ilgili geçen yıl İnalı Mahallesi, Kültür Mahallesi, İnönü Mahallesi'nde bağlantısı olmayan yerler vardı, onlarında çalışmalarına başlanıldı. Bu yıl 8 mahallede doğalgaz çalışması var. Bir yıl geç başlamamıza rağmen çalışmaları hızlandırdık. Üstyapı ihalesinde 2 aylık bir gecikme oldu sebebi de, ihale giren müteahhitler bunu KİK'e götürdüler ama o gecikmeyi de telafi etmek için şuan ekipleri belirli mahallelerde çalışıyor. Çevre temizliğine önem veriyoruz, talepleriniz oldu, bizlerde bunu değerlendirip geçen ay 40 tane temizlik elemanı işe aldık. Onlarda şuan farklı mahallerde çalışıyorlar. Bu mahallenin de üst yapısı bittikten sonra temizlik elemanları gelecek” diye konuştu.

SAĞLIK OCAĞI VE OKUL İÇİN ARSA ÇALIŞMASI

Kültür Mahallesi ve İnalı Mahallesi'nin sınırların ortak oluşuna dikkat çeken Sugü, sağlık ocağı ve okul için arsa temini çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirterek; “Daha önceki yerleşim alanında Sağlık Ocağı ve Okul temin etmek gerçekten de zordu. Özellikle Kültür Mahallesi ve İnalı Mahallesi son 5 yıldır fiziksel değişime uğradı. Kınalı Caddesi'nin alt bölümünde sağlık ocağı ve okul için arsa tahsisi çalışmalarını yaptık, kurumlarımız beraber arsa teminini kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Kültür Mahallesi alt kısmında bulunan hayvan hanlarının kaldırılmasına ilişkin açıklama yapan Sugü, kimseye baskı uygulamanın doğru bir tavır olmadığının altını çizerek; “Alt kısımlarımızdaki mahallelerimizde halen hayvancılık yapılıyor. Bunu da insanlara baskı yaparak değil, şehirleşmenin etkisiyle kaldırılacak ve bunu insanlar kendileri yapacak. Daha önce merkezdeki birçok mahallede vardı, kaldırdılar. Aşağı çarşıda da vardı, vadi çalışmaları ile hanları peyderpey kaldıracağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Vali Ali Mantı ise, bütün kamu ve kuruluşların aralıksız olarak çalıştığını, amaçlarının vatandaşla hizmet etmek olduğunu vurgulayarak; “ Bütün Kamu ve kuruluşlarımız, belediyemiz herkes çalışıyor. Zaten amacımız, insanlara hizmet etmek. Doğru hizmeti doğru zamanda vermek. Bunun için hiç kimsenin art niyeti yok. Herkes gücünü, kaynaklarını, en verimli bir şekilde kullanmaya çalışıyor. Tabi ki bazı şeyler zaman, para, süreç işi. Bunları zaman zaman bir araya gelerek mahallelerimizde muhtarlarımızla, mahalle sakinlerimizle, kurum müdürlerimizle bir araya gelerek daha verimli, daha karşılıklı, daha sıcak, daha samimi, bazı hizmetleri kısa mesafede yapabilmenin yollarını arayacağız. Bizde iyi niyet samimiyet olduğu sürece aşamayacağımız engel yok. İnşallah bu engellerin hepsini aşacağız. Bazı uzun bazıları kısa vadede ama bunları aşarız” diye konuştu.

“BİNGÖL'ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Vali Mantı; “Bizim milletimiz zaten sağduyuludur, sabırlıdır, gereken neyse yapar.  Bingöl gelişiyor, gelişmeye de devam edecek. Ciddi kamu yatırımları var. Önümüzdeki günlerde beklediğimiz özel sektör yatırımları var. Bunlarda Bingöl'e yapıldığı zaman, şehrin çehresinin değişeceğine inanıyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın