KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Nisan 2024 Cumartesi
23 °C Kısmen güneşli

Eğitimin aksayan yönleri tespit edilecek

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Başarı Ellerimizde’ projesi FKA tarafından kabul edildi. Eğitimin aksayan yönlerini tespit etmek, başarı düzeyinin incelenmesi, sorunlu alanlara yönelik çözümlerin üretilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ile FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop arasında protokol imzaladı

Eğitimin aksayan yönleri tespit edilecek
02 MAYIS 2016 PAZARTESİ 02:16
0
1661
0
AA aa

Hazırlanan projenin içeriği hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Engin, Bingöl'ün eğitim çıtasını daha yukarılara çıkarmak ve eğitimde aksayan yönleri tespit etmek amacıyla ‘Başarı Ellerimizde' isimli projeyi hazırladıklarını belirterek, projenin uygulama süresinin 3 ay olduğunu söyledi.

Engin, “İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Strateji Geliştirme Şubesi(ARGE) bürosu olarak hazırladığımız ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ‘Başarı Ellerimizde' isimli projemiz, il merkezi ve 7 ilçeyi kapsıyor. Toplam 84 bin TL bütçeli olan bu projenin amacı, ilimizdeki eğitimin başarı düzeyinin farklı yönleriyle incelenmesi ve sorunlu alanlara yönelik uygun çözümler geliştirilmesidir. Proje kapsamında il merkezi ile 7 ilçede odak grup çalışmaları, geniş katılımlı çalıştay, eylem planı oluşturmaya yönelik toplantılar düzenlenecek ve elde edilecek sonuçlar toplanarak, Bingöl ilinde eğitimi ile ilgili gelecekte neler yapılabileceği ve alınması gereken tedbirler konusunda fikir geliştirilmesi için kapsamlı bir şekilde rapor hazırlanacaktır” dedi.

Proje kapsamında il genelinde 2 bin 500 öğrenci ile 500 öğretmene yönelik anket uygulaması yapılacağını kaydeden Engin, “Proje kapsamında 4 ilçede odak grup çalışmalarını yapacağız ve TEOG, YGS, LYS gibi sınavlarda sürekli başarı elde eden ve elde ettiği başarılarla ön planda olan bir ilde oluşturulacak ekiplerce incelemeler yapılacak ve bu incelemeler raporlaştırılarak değerlendirmeler yapacağız” diye konuştu.

Protokol imzalanma törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Serhat Aran ile Orhan Seven katıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
18:52
BAL`da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
BAL'da kritik hafta! Bingöl kazanmak zorunda!
Grup lideri Yozgat Belediyesi Bozokspor ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak için tüm çabasını gösteren 12Bingölspor, Pazar günü Hacılar Erciyesspor'a konuk oluyor. 12Bingölspor'a taraftar yasağı getirildi, aynı yasağın getirildiği Yozgat Bozokspor'un yasağı ise milletvekillerinin baskısı sonucu kaldırıldı!
19.04.2024
18:51
Bingöl`de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Hibe Desteği Başvuruları Başladı!
Bingöl'de engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvuruları başladı. Son başvuru 07.06.2024 olarak açıklandı. Yapılması gerekenler ise şöyle sıralandı;
19.04.2024
18:51
Bingöl için bir uyarı da Arslan`dan…
Bingöl için bir uyarı da Arslan'dan…
'Tokat'ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı' diyen Prof. Dr. Abdussamet Arslan: 'Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz. Bingöl'de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz' dedi.
19.04.2024
18:50
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Ahırları mühürlendi, hayvanları telef oldu
Bingöl'ün Genç İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan Muhsin ve Mehmet Davran kuzenlerin 2018 yılında yaptıkları ve yapı kayıt belgesi aldıkları ahırları mühürlendi. Gerekçe, kim olduğu bilinmeyen birinin şikâyeti! Gebe olan ve doğum sonrası telef olan hayanlar da cabası..!
19.04.2024
18:45
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl ile Roma La Sapienza Üniversiteleri Arasında İş Birliği
Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa'nın en büyük ve İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile bazı alanlarda iş birliği anlaşması yaptı.
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın