KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Bingöllüler kahvaltıda buluştu

Ankara BİNYAR'da yeni yönetim olarak 40 öğrenciye burs ayarladıklarını söyleyen Başkan Nafiz Çapın; &';Bingöl'de 5 bin ilköğretim öğrencisi için kıyafet yardımı hazırlığımızı tamamladık. Bundan sonra da buna benzer etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Bingöllüler kahvaltıda buluştu
28 AĞUSTOS 2016 PAZAR 21:32
0
2529
0
AA aa

Yakın geçmişte yaşanan istifanın ardından Nafiz Çapın başkanlığındaki yeni yönetimin görevi devraldığı Bingöl İli İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği'nde (Ankara BİNYAR), ilk sosyal etkinlik Pazar günü saat 10.00'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sosyal Tesisleri'ndeki kahvaltı programıyla gerçekleştirdi.

Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Eski Milletvekili Eşref Taş, siyasiler, bürokratlar, işadamları ve öğrencilerin katıldığı 160 kişilik kahvaltı programında sunumu yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mali İşler Daire Başkanı M.Emin Levent, Bingöllülerin bir arada olmasından büyük memnuniyet duyduğunu, benzer etkinliklerin devamı için sorumluluk almaya devam edeceklerini söyledi.

“TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYAN HERKESE KAPIMIZ AÇIKTIR”

Daha sonra açılış konuşmasını yapan Ankara BİNYAR Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Çapın, kurulduğu günden buyana görev yapan tüm yönetim kurulları ve başkanlarına emek ve katkılarından ötürü teşekkür etti.

Yeni yönetim olarak önceliklerinin Ankara'da yaşayan Bingöllüler arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlayıp kaynaşmalarına vesile olacak etkinlikler düzenlemek olduğunu söyleyen Çapın, özellikle Ankara'da eğitimini sürdüren üniversite öğrencileri ile tedavi için gelen hastaların da özel bir önceliğe sahip olacağını vurguladı.

Göreve geldikleri günden itibaren “Ne yapabiliriz?” sorusuna yanıt olacak faaliyetlere odaklandıklarını dile getiren Çapın; “40 üniversite öğrencimize burs ayarladık. Ayrıca Bingöl'deki 5 bin ilköğretim öğrencisi için giyim yardımı yapılması için hazırlıklarımızı tamamladık. Ekim ayında inşallah yardımlarımızı çocuklarımıza ulaştırmış olacağız. İlk olarak kahvaltı programı düzenledik ve güzel bir beraberlik tablosuyla karşılaştık. Bu birliğimiz daim olur inşallah. Katılımlarından ötürü tüm dostlara teşekkür ediyorum. Dernek olarak, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun terörle arasına mesafe koyan herkese kapımız açıktır” dedi.

COŞKUN; “BİNGÖLLÜ GÖREBİLMEK İÇİN TERMİNALE GİDERDİK”

Programda bir konuşma yapan Kalkınma Bakan yardımcısı Yusuf Coşkun, yeni yönetimi tebrik edip, bu güzel programa vesile oldukları için teşekkürlerini iletti.

Üniversite eğitimini Ankara'da tamamladığını, o yıllarda Bingöllülerin şimdiki gibi bir arada olmadığını anlatan Coşkun; “Şimdi dilediğiniz an bir hemşehrinizle bir araya gelebiliyorsunuz. Ama okul yıllarımızda bu pek de mümkün değildi. O dönemde dernekler yoktu. Bir Bingöllü görebilmek için otobüs terminaline gidip Bingöl otobüsünün kalkış saatini beklerdik. Belki bir tanıdık görür hasret gideririz. O günleri yaşamış biri olarak, şimdiki birliğin kıymetini daha iyi biliyorum. Gördüğüm kadarıyla derneğimiz güzel işler yapmanın yanı sıra öğrencilere ve hastalara biraz daha fazla öncelik ve önem veriyor. Bizler de imkanlar dahilinde onları yalnız bırakmayacağız, el birliğiyle Bingöllü hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

FEHMİOĞLU; “GÜZEL VE FAYDALI İŞLER YAPILACAĞINA İNANIYORUM”

Son olarak konuşma yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, yeni yönetim kurulu ve başkanını tebrik edip, görevlerinin hayırlara vesile olması temennisini paylaştı.

Ankara'da Bingöl derneğinin var olmasının büyük önem taşıdığını, birçok konuda kendi üzerlerindeki yükün alındığını ifade eden Fehmioğlu; “Derneğimizin yaptığı çalışmalar hiç şüphesiz bizlere de olumlu yansıyor. Yeni yönetim ve başkanımızın güzel işlere imza atacağına, faydalı ve katkı sunacak etkinliklerde bulunacaklarına yürekten inanıyoruz. Bugün ortaya çıkan bu güzel birlikteliğin yarınlarda da devam etmesi en büyük temennimizdir. İnşallah benzeri organizasyonlar daha kapsamlı şekilde devam eder. Bizler de üzerimize düşeni yapmaya gayret göstereceğiz. Bir kez daha emeği geçenleri ve yeni yönetimi tebrik ediyor, güzel yarınlar diliyorum”

ÖĞRENCİLER BEKLENTİLERİNİ PAYLAŞTILAR

Konuşmaların ardından, Ankara'da üniversite eğitimini sürdüren öğrencilerin de talep ve beklentileri dinlendi. Öğrenciler adına söz alan Esra Karaköse; “Öğrenciler, gurbet hayatı psikolojisiyle yaşıyor. Haliyle ilgiye ve desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Burada ikamet eden ailelerimizden 3-4 tanesi bir öğrenciyle ilgilense, inanıyoruz ki birçok sıkıntı bertaraf edilir. Bu, sadece mali açıdan değerlendirilmesin lütfen. Çoğu zaman, gösterilecek manevi bir ilgi, sıcak bir tebessüm bile öğrencinin ruh haline güzel çok yansımalar sağlıyor. Öğrencilerin yalnız bırakılmaması, sıkıntılarında yanlarında olunması, onların aileden biri olarak kabul edilip sevgi ve ilgiyle geleceğe yürümelerinin sağlanması için tüm hemşehrilerimizin sorumluluk alması en büyük temennimizdir. Buradaki Bingöllü ailelerimiz, kendi çocuklarının eğitimleri için üniversite öğrencilerimizden de istifade edebilir. Bundan da kimsenin gere duracağını sanmıyorum. Yeni yönetimi ve başkanımızı tebrik ediyor, birliğimizin daim olması temennimi paylaşmak istiyorum” dedi.

Program, kahvaltı ve sohbet eşliğinde tamamlandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın