KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Bin 600 kişi istihdam edilecek

Cazibe Merkezleri ve Sütaş yatırımına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Sütaş’ın Bingöl’de kurmayı planladığı tesiste Bin 600 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Bin 600 kişi istihdam edilecek
28 NİSAN 2017 CUMA 22:58
0
2188
0
AA aa

Sütaş yatırımını sıkı sıkıya takip ettiklerini belirten Coşkun, bu yatırımın, Bingöl'ün esnafından çiftçisine kadar çok ciddi katkıları olacak bir proje olduğunu kaydetti.

Sütaş tesislerin de ilk etapta bin 600 personelin çalıştırılacağını belirten Coşkun, “Kendi tesislerin de ilk etapta bin 600 kişi çalışacak. Bu tabi yıllar içerisinde büyüyecek. Bir de dolaylı olarak bölge ilerini de kapsayacak şekilde bir etkisi olacak. Bilindiği gibi Bingöl ve bölge illerinin en büyük problemi işsizlik. İşsizliği de bitirmenin, terörün önüne geçmenin göçlerin de önüne geçmenin yolu bu bölgede yatırım yapmaktır. Hükümetimizin açıkladığı Cazibe Merkezileri Programı da özel teşebbüsün bu bölgede devlet kanalıyla desteklenmek suretiyle burada bir yatırım seferberliği başlatıldı. Burada Bingöl için en önemli proje Sütaş yatırımıdır. Bu konuda üniversitemizle de işbirliği yapıyoruz. Tarım ve hayvancılığa ilişkin alt yapıyı buna göre entegre etmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bingöl Üniversitesi bilindiği üzere sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla Kalkınma Bakanlığının desteklediği 5 üniversiteden biridir” diye konuştu.

“500 KİŞİ ÇALIŞTIRMAK İSTEYEN DE VAR”

Sadece Sütaş değil, Sütaş ile birlikte başka alanlar da üretim yapmak için Bingöl'de çok sayıda başvuru olduğunu ifade eden Coşkun, “ Mobilyadan araç üretimine her alanda proje başvurusu var. Bu projeler arasında hemen hayata geçirebileceğimiz çağrı merkezi, tekstil gibi değerlendirmeler devam ediyor. Tabi burada hazır gördüğümüz firmalara ‘ gel başla' diyeceğiz. Şuan bazı firmalar da çalışıyor. Bu firmalardan kapasite arttırmak isteyenler var. Tabi burada en az 30 kişi çalıştırma şartı var. Bu parayı boşuna vermiyoruz. Yine 50 kişi çalıştırmak isteyen de var, 500 kişi çalıştırmak isteyen de. Sadece Bingöl değil, Doğu ve Güneydoğu için çok büyük bit atlım imkânı sağlayacak. Mesela Elâzığ, Erzurum ve Muş'ta çok ciddi yatırımlar olacak” diye konuştu.

“BİNGÖL'DE 3-4 YIL SONRA ÇALIŞTIRLACAK İŞÇİ BULUNAMAYACAK”

Önümüzde ki süreçte Bingöl'de 3-4 yıl sonrasının daha parlak olacağını söyleyen Coşkun, “ Alt yapıları ve köprüleri bitiriyoruz ama çok sayıda işsiz genç var. Bu gençlere iş sağlanması konusunda Cazibe Merkezleri Programının çok olumlu sonuçları olacak. Doğu Anadolu'da işsizliğin, göçün ve terörü bitirecek kadar etkisi olacak olan Cazibe Merkezileri Programıdır. Burada bedava arsa veriyoruz, makine alıyoruz, para veriyoruz ama şartımız şu; en az 30, kişi çalıştırılacaksın ve 15 yıl seni takip edeceğiz. Eğer 15 yıl bu işi düzenli yaptıysan gel tapunu da al diyoruz. Yoksa geri alıyoruz. Tabi bu yatırımlar yüzde 30 öz sermayeyle yatırım yapabilirsiniz diyoruz. Kalıcı bir sistem olacak. Bingöl'de 3-4 yıl sonra insanlar arayacak ve çalıştıracak işçi bulamayacak. O kadar güzel projeler var ki. Önümüzde ki günlerde her ilde hızlı bir giriş yaptıracağız. Devletin bu projelerle bölgeye yaptığı çok olumlu bir katkıdır. Bu desteklerle kamyon, motosiklet, araba, plastik, çimento fabrikaları gibi çok sayıda yatırım başvurusu var” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın