KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli

Ahilik haftası kutlandı

Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen programda konuşan Vali Köşger, esnafın önemine dikkat çekerek, kılıçla alınan yerlerin ancak esnafın çekiciyle, körüğüyle mamur hale getirilebileceğini söyledi.

Ahilik haftası kutlandı
24 MAYIS 2016 SALI 01:45
0
1560
0
AA aa

Her yıl 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası çerçevesinde Bingöl Ticaret İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Ticaret İl Müdürü Abdulvahap Tanık, kadim geleneklerimizden olan Ahilik teşkilatının, 1988 yılında Kırşehir başta olmak üzere, Türkiye genelinde 26 ilde kutlanırken, 2008 yılından sonra 81 ilde kutlanmaya başladığını anımsattı.

Tanık, “Ahilik, 12. yüzyıldan beri süre gelen bir esnaf teşkilatıdır. Ahilik kelime olarak, arkadaş, eş, kardeş, dost ve yiğit anlamlarına gelmektedir. Ahilik, yani esnaf ve sanatkarımız, milletimizin temel dokusu, iskeleti ve omurgasıdır. Esnaf ve sanatkârımızın, ahilik anlayışıyla yetişmesi ve mesleğini sürdürmesi, toplumun en önemli huzur kaynağıdır. Esnaf bizim tarihimizde, 12. yüzyıldan buyana, ahlakın, disiplinin, dayanışmanın adeta yapı taşıdır. Bizim esnafımız kar etmek yerine, gönül yapmayı tercih eder. Bizim esnafımız, insanların kalbinde edindiği mertebeyi, kasa defterindeki rakamların üstünde tutar. Bizim esnafımız, akşamları ne kadar para kazandığından çok, ne kadar gönül yaptığının muhasebesini yapan anlayıştır” dedi.

“KILIÇLA ALDIĞIMIZ YERİ ANCAK ESNAFLA MAMUR HALE GETİREBİLİRİZ”

Programda konuşan Vali Yavuz Selim Köşger ise, esnafın önemine dikkat çekerek, kılıçla alınan yerlerin, ancak esnafın çekiciyle, körüğüyle ve her türlü alet edevatıyla mamur hale getirilebileceğini söyledi.

Vali Köşger, “Şunu bilmemizde fayda var bir toprağı, silahla güçle fed edersiniz ancak o toprağı vatan yapabilmeniz ve toprak üzerinde kök salabilmeniz, o toprağı elinizde tutabilmeniz ancak o toprakların işlenebilmesi o topraklar üzerinde insanların müreffeh bir şekilde üretebilmesi sayesinde olur. Bunu da ancak toprağı işleyen çiftçilerimiz, ziraatçılarımız yine oradan elde edilen ürünün katma değerini attırmak, kıymetlendirmek esnaflarımız sayesinde olur. Bunu fark eden ecdat daha kuruluşun hemen ertesinde ahilik geleneğini başlatmış ve bu topraklar üzerinde insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesini ihya etmek için öncelikle insanımızın daha huzurlu, daha kalkınmış, daha üretken ve toprağın, vatanın içini dolduracak şekilde çalışmalarına ortam sağlamış bu ahilik geleneği bunun bir göstergesidir. Dolayısıyla kılıçla aldığınız yeri, ancak esnafın çekiciyle, körüğüyle ve her türlü alet edevatıyla mamur hale getirebilirsiniz. Bingöl'de de esnafımızın daha gelişmesi daha fazla kazanması ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi, bulunduğumuz coğrafyaya ve Ortadoğu'ya ihracat yapabiliyor hale gelmesi hedeflerimizdendir. Bu hedefe yönelik çalışmalarımızın olması lazım, bu manada bütün esnaflarımızın ahilik haftasını kutluyorum. Bol, bereketli kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Vali Köşger, konuşmasının ardından yılın ahisi seçilen Mahmut Elhakan'a kaftan giydirip, ödülünü takdim etti.

Program, Ahilik Haftası kapsamında okullarda şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencilerin ödüllendirilmesi, Türk Halk müziği dinletisi, halk oyunları gösterisi ve pilav ikramıyla son buldu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.03.2024
23:45
Bingöl sandık başına gidiyor!
Bingöl sandık başına gidiyor!
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'de de halk, 31 Mart 2024 Pazar günü merkez ve 7 ilçe ile 3 belde belediyesinin başkanı, belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için sandık başına gidilecek. Kim, nasıl oy kullanacak, neler yasak olacak? İşte Bingöl seçimine dair tüm detaylar….
28.03.2024
23:40
Çapak:
Çapak: 'Üniversitemiz kendi emsalleri arasında bir numara'
'Gelişimde Lider Üniversite' sloganıyla hareket ettiklerini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bütün olarak bakıldığında üniversitenin geldiği nokta, kendi emsalleri arasında bir numara. Hem fiziki olarak hem de nitelik olarak, nicelik olarak bu böyle. Fiziki anlamda 110 hektar iken, halihazırda 324 hektara çıkarıldı. Türkiye'de bal alanında ilk Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesi alan bal bizimki olacak' dedi.
28.03.2024
23:36
MEB açıkladı! 1 Nisan`da okullar tatil olacak
MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil olacak
Türkiye 31 Mart günü sandığa gitmeye hazırlanırken yapılacak seçimlerin ertesi günü, eğitime 1 gün ara verilmesine ve öğretmenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi.
28.03.2024
11:30
Bingöl`de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza! 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl'de gece yarısı meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.
27.03.2024
23:07
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 30 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan duyuruda, ortaöğretim mezunu toplam 30 destek, güvenlik ve büro personelleri alınacağı belirtildi. Aranan şartlar ve başvuru tarihleri şöyle;
27.03.2024
23:05
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Vali Güner Orbay Ortaokulu yine gönüllere dokundu
Ramazan ayı vesilesiyle topladıkları nakdi ve ayni yardımları maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine dağıttılar. Okul Müdürü Arslan; 'Ailelerimizin yanında olmak, bu mübarek ayda dualarına mazhar olmak tek gayemizdi. Tabi bu uygulamamız örnek olursa, bundan da mutluluk duyarız.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın