KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

6 bin sivil katledildi!

Sözen; “1985 yılından bu yana terörle mücadelede Bin 750 korucu şehit olmuş, 2 Bin 100 korucu gazi olmuştur. Bunların dışında çoğunluğu korucu köylerine mensup 6 binin üzerinde savunmasız sivil vatandaş PKK terör örgütü tarafından katledilmiştir.”

6 bin sivil katledildi!
16 OCAK 2017 PAZARTESİ 22:21
0
2163
0
AA aa

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki halkın 35 yıldır PKK tarafından korkutularak, sindirildiğini söyledi.

Baskı ve haksızlığa boyun eğmeyenlerin koruculuk sistemini tercih ettiğini belirten Sözen, “Koruculuk sistemini tercih edenler sadece kendi canını, malını korumakla kalmamış, çevredeki vatandaşların da canını, malını korumuşlardır. Koruculuk sistemini tercih eden köylerle, PKK Terör örgütü tarafından çok ciddi çatışmalar yaşanmış, her iki taraftan binlerce can kayıpları yaşanmıştır. Korucular ve aileleri safını Devletten yana belirlemenin çok ciddi bedellerini ödemişlerdir. 1985 yılından bu yana terörle mücadelede Bin 750 korucu şehit olmuş, 2 Bin 100 korucu gazi olmuştur. Bunların dışında çoğunluğu korucu köylerine mensup 6 binin üzerinde savunmasız sivil vatandaş PKK Terör örgütü tarafından katledilmiştir.” dedi.

“HDP OYLARI ZORLA ALMIŞTIR”

Sözen, “PKK'nın bu zulmü karşısında vatandaşın ve bölgede PKK'yı destekleyen HDP dışındaki partilerde siyaset yapan siyasetçilerin sessiz kalması PKK'nın ve arkasındaki siyasi partinin kendisini sorgulamamasına sebep olmuş, özellikle Türkiye dışındaki ülkelerde PKK'nın haklı olduğu algısı yaratmıştır. Vatandaşın ve siyasetçilerin teröre karşı sesini yükseltmemesi ve itirazda bulunmaması vatandaşın PKK'yı kabul etmiş algısını uyandırmıştır. PKK'nın Kürtleri temsil ettiği ve PKK'nın bir Kürt hareketi olduğu algısını uyandırmıştır. Bu algı uzaktan uzağa halkıymış gibi görünse de gerçeğin hiçte öyle olmadığı açıkça ortadadır. Çünkü vatandaşımız devleti yanında gördüğü dönemde, devletin gücünü hissettiği dönemde PKK'ya karşı ciddi itirazlar yaptığı aşikârdır. Bu durum sadece PKK için geçerli değil, PKK'nın siyasi uzantısı HDP için de durum aynıdır. HDP, PKK'nın silahlı gücünü kullanarak vatandaşın özgür iradesini sandığa yansıtmasına izin vermemiş, halkın oylarını baskı ve şiddet yoluyla zorla almıştır.” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN ADIMLAR SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE ATILMIŞTIR”

“Devlet adına bölgede görev yapan kamu görevlileri, güvenlik güçleri çoğu zaman vatandaşını koruma ve kollama yolunda aciz durumda kalmıştır.” İfadelerine yer veren Sözen, şunları kaydetti: “Özellikle kırsalda vatandaş kaderi ile baş başa bırakılmıştır. Bu devleti aciz durumda gösteren güvenlik mensupları ve kamu görevlilerinin 15 Temmuz darbesinden sonra bu duruma bilinçli hizmet ettiğini ve FETÖ Terör örgütü ile ortak hareket edip devleti küçük düşürmek için ellerinden gelen her türlü yanlışı yaparak vatandaşımızı PKK'nın ve diğer terör örgütlerinin kucağına attığını şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Bölgeye gönderilen kamu görevlilerinin, bölgede tercih edilen siyasetçilerin bu terör örgütlerine hizmet etmek amacıyla kendilerinden olan kişilerden seçtiklerini şimdi daha iyi anlıyoruz. Burada halk bilinçli bir şekilde devletten uzaklaştırılmış, devleti halkın gözünde kötü göstermek için bütün adımlar sistematik bir şekilde atılmıştır. Halk bilinçli bir şekilde terörize edilmiş, çoğu zaman devlet, millet karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Halka doğru yolu gösteren, halka öncülük eden kişiler ortaya çıkmamıştır. Özellikle çözüm sürecinde bölgede görev yapan bu art niyetli FETÖ'cü kamu görevlileri tarafından halkımızın kaderi PKK Terör örgütünün ve siyasi uzantısı HDP'nin eline bırakılmıştır. PKK ve HDP bilinçli bir şekilde güçlü gösterilmeye çalışılmıştır.”

“BÖLGE HALKININ SESİNE KULAK VERİLMELİ”

7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde seçim güvenliğini almayan kamu görevlileriyle, bölge halkının tamamını PKK'lı ve HDP'li olarak göstermeye çalışıldığını ifade eden Sözen, “Gerçeğin böyle olmadığı, bölge halkının devletine, milletine bağlı olduğu 15 Temmuz darbesi sonrası kendisini göstermiştir. Yıllarca PKK Terör örgütünün baskısı ve uyguladığı şiddetin gölgesinde korkutulmuş, sindirilmiş bölge halkı 15 Temmuz sonrası bölgenin bu FETÖ'cü ve PKK'lı kamu görevlilerinden temizlenmeye başlanmasıyla oynanan oyunun farkına varmış, devletin gücünü görmeye başlamış ve safını devletten yana belirlemiştir. Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Diyarbakır'da, Van'da, Şırnak'ta, Hakkâri'de, Bingöl'de, Siirt'te ve diğer bölgedeki illerde teröre telin mitingleri yapılmış, halkımız ellerine ay yıldızlı bayraklarını ellerine alarak meydanlar kırmızı beyaza boyanmıştır. Halkımız üzerindeki PKK baskısından kurtulmuş, PKK Terör örgütüne karşı ve arkasındaki siyasi uzantılarına karşı sesini alanen yükseltmeye başlamıştır. Halkımızın can ve mal güvenliğinin korunacak bir ortamda yapılacak ilk seçimlerde halkımız HDP'yi siyasi anlamda çok ciddi bir şekilde cezalandıracaktır. Yeter ki devletimiz vatandaşına sıcak ve samimi yüzünü göstermeye devam etsin, vatandaşının can ve mal güvenliğini korusun. Vatandaş devletinin gücünü hissettiği oranda devletinin yanındadır. Devlet büyüklerimiz bölge halkının sesine kulak vermeli, bölgeye halka hizmet edecek, halkın duygularını anlaya bilecek, devletin sıcak yüzünü halka gösterecek kamu görevlilerini tercih etmeli Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini sürgün memurlar çöplüğünden kurtarmalıdır. Terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele sürdürülmeli, halkın bu konudaki güveni zedelenmemelidir.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın